ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ
Friday
23/12/2016
17:53 GMT+2
Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
2

Σημείωση:    Πατώντας (κλικ) στον τίτλο, ανοίγουν από κάτω τα σχόλια (comments).

 

ΣΤΑΘΗΣ: «Η πατρίδα είναι σε κίνδυνο. Χρειάζεται όχι μόνον ένα μέτωπο της Αριστεράς, αλλά ένα μέτωπο της Αριστεράς που να φθάνει έως την πατριωτική δεξιά. Που θα απευθύνεται σε ταξική βάση σε όλους τους ανθρώπους του λαού. Που θα επαναφέρει την πολιτική στον δημόσιο βίο, ως λαϊκό όπλο. Που θα αποκαταστήσει τη γλώσσα, χωρίς να καταφεύγει σε σοφιστείες, ευφημισμούς και ψέματα. Μια Αριστερά που θα προτείνει ξανά την αξιοπρέπεια στους πολίτες. Με στρατηγική παγκοίνως γνωστή, με τακτικές και ιεράρχηση στόχων, όλα εις γνώσιν και με τη συμμετοχή του λαού.».

Με βάση την παρακάτω συνημμένη πρόταση/άρθρο του Στάθη και ιδιαίτερα το σημείο του παραπάνω αποσπάσματος το οποίο υπογραμμίσαμε, νομίζουμε πως θα μπορούσαν να κατατεθούν αναλυτικότερες ιδέες/προτάσεις περί στρατηγικής, τακτικών και ιεράρχηση στόχων τόσο απελευθερωτικών όσο και αναγεννητικών, τέτοιες που να οικοδομούνται με βαθιά ολιστική (χωρίς τον παραμικρό παραμετρικό παραμερισμό) διερεύνηση αυτής καθαυτής της χρεοκρατίας αλλά και των επιπλοκών που επιφέρει (διερεύνηση οικονομική-δικαιική-γεωπολιτικη/στρατιωτική-μεταναστευτικού κλπ). Με βάση τον αναλυτικότερο σχεδιασμό θα μπορούσαμε να δούμε ποιοί συμπολίτες μπορούν και θέλουν να προβούν σε συγκεκριμένες ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ, με βάση τις γνώσεις, το έργο τους (τα πεπραγμένα τους, τις δράσεις και αντιστάσεις τους), τις δημόσιες δεσμεύσεις τους (όλα αυτά δηλαδή που μπορεί να αφορούν δράσεις, επιστήμες και οπωσδήποτε, όχι ως προσωποποιημένες «αυθεντίες»), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ όλα αυτά να «καταστούν παγκοίνως γνωστά» και να προωθηθούν “όλα εις γνώσιν και με τη συμμετοχή του λαού” .

Αν τυχόν τα παραπάνω, η Αριστερά (και όχι μόνο) τα κοσκινίζει επ’ άπειρον προκειμένου να μην ζυμώσει ποτέ, πράγμα που ειλικρινά και εμπράκτως απευχόμαστε και για το σύνολο και για τα μέρη της Αριστεράς (σχετικό το δεύτερο συνημμένο), είμαστε μαζί με τον Στάθη, για την υλοποίηση της πρότασής του με τη συμμετοχή τουλάχιστον, του 62% ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ του ΟΧΙ. Για μία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΜΕΤΩΠΙΚΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ από τις κατοχικές δυνάμεις ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Από αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα μας δέχεται και θα δημοσιεύει, αναλυτικότερες προτάσεις εφαρμογής επάνω στην “πρόταση Στάθη” (*). Θα ήταν ευχής έργο συναγωνιστικές ιστοσελίδες να συνεργαστούν στην ίδια βάση, είτε να θέσουν τις ακόμα καλύτερες προτάσεις από όποιο πατριωτικό σημείο εκκίνησης, τις οποίες και θα στηρίξουμε παράλληλα με την «πρόταση Στάθη» με συναγωνιστική και οπωσδήποτε με αλληλέγγυα συνέργεια.

Παρακαλούμε διαδώστε εφ’ όσον συμφωνείτε και κάνετε την υπόθεση Δική Σας.

(*) και για να είμαστε συνεπείς στο χωρίς επιθετικούς και άλλους προσδιορισμούς Δημοκρατικό Ιδεώδες σε κάθε πτυχή της οικονομικοκοινωνικής ζωής, θα δημοσιεύουμε και κάθε αντίθετη άποψη και κάθε αρνητική κριτική σχετικά με τα παραπάνω, αντιμετωπίζοντάς την με συναγωνιστική λογική .

email: info.greekmarketresearch@yahoo.com

Συνημμένα

http://bit.ly/2hgfEHB

http://bit.ly/2ikDlA1

Την βασική αυτή πρόταση ακολουθούν συγκεκριμένες κατά περίπτωση νεότερες προτάσεις.

Πρόταση_01: http://greek-market-research.com/article/προταση-παλλαϊκου-ξεσηκωμου/

 

Comments
 1. Comment From Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη
  11/01/2017 at 11:18

  Γεια σας και Χρόνια Πολλά,

  Η πρόταση (περί απελευθερωτικής συνέργειας) που συνοδεύει τις ευχές σας είναι ενδιαφέρουσα.

  Στεκόμενη ιδιαίτερα στη φράση «…πως θα μπορούσαν να κατατεθούν αναλυτικότερες ιδέες/προτάσεις περί στρατηγικής, τακτικών και ιεράρχηση στόχων…», έχω να προτείνω

  Η ανάλυση του τρόπου μετάβασης (τεχνικό κομμάτι) στο νέο Εθνικό (Κρατικό) μας Νόμισμα δεν θα πρέπει να αποτελέσει το κεντρικό μας σημείο, διότι οι λεπτομέρειες του τρόπου αυτού είναι ορθόν να αποφασιστούν, με γνώμονα το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες αυτή θα γίνει. Αντιθέτως, ως προς το θέμα της μετάβασης, η προσπάθειά μας θα πρέπει να είναι καθησυχαστική. Ότι δηλαδή ναι μεν αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, ειδικά βραχυχρόνια, αλλά ασφαλώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.

  Πρωτίστως θεωρώ απαραίτητο – και μάλιστα κατεπείγον – το θέμα σύνταξης μιας επιστολής (συλλογικής, της ομάδας μας), με την οποία (επιστολή) να γνωστοποιείται το κίνημα/ κίνηση μας. Αυτή η επιστολή προτείνω να απευθύνεται στα ΜΜΕ αλλά και στο σύνολο των συμπατριωτών μας, και στην οποία να:

  (1) Αρχίσει έντονη διαμαρτυρία για τον απαράδεκτο, τον αφελή, τον ανεγκέφαλο, τον αντιδημοκρατικό, αλλά και τον θανάσιμα επικίνδυνο τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζεται το εθνικό μας νόμισμα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μας, αλλά και από τα ΜΜΕ. Αυτή η επίσημη, αλλά τόσο ανερμάτιστη πολιτική, που ακολουθείται σε αυτό το θέμα ( μακροχρόνια και φευ χωρίς παρεκκλίσεις) καταλήγει στο παρανοϊκό, όντως, αποτέλεσμα του να αναγνωρίζεται δηλαδή από μια συντριπτική πλειονοψηφία του ελληνικού λαού (που πλησιάζει το 90%) το γεγονός ότι “η οικονομία βαδίζει προς εσφαλμένη κατεύθυνση” και την Κυβέρνηση, να συντάσσει κατά καιρούς επιστολές διαμαρτυρίας προς τον κ. Σόιμπλε, χωρίς όμως και να προτείνει διαφορετική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα, με όρους μαγγανοπήγαδου, να συζητά πειθήνια με τους θεσμούς για την όσο γίνεται πιο πιστή εφαρμογή ενός αυτοκτονικού προγράμματος. Να ζητηθούν όροι ίσης μεταχείρισης των οπαδών μιας άλλης λύσης (της δραχμής), με πρόσκληση των απόψεών τους στα ΜΜΕ. Τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι με τον τωρινό αποκλεισμό αυτής της άλλης, και μοναδικής οδού σωτηρίας, ο ελληνικός λαός καταδικάζεται σε πλήρη σύγχυση (που αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις).

  (2) Τονιστεί ότι όσα χρόνια και αν υποστούμε , εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κλπ., αυτή την αδιέξοδη πολιτική που μας επιβάλλουν οι θεσμοί (εν γνώσει τους-και εδώ να κυκλοφορήσουμε ευρέως την όντως αποκαλυπτική συνέντευξη του Βαρουφάκη σε Κύπριο δημοσιογράφο), δεν θα υπάρξει λύση (να εξηγηθεί με απλό και κατανοητό τρόπο το γιατί).

  (3) Γίνει, εξάλλου, σαφές, ότι η ΛΥΣΗ δεν είναι οι εκλογές, με έλευση στην εξουσία διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίες δίνουν υποσχέσεις βελτιώσεων, που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν, αλλά απλώς συμπληρώνουν το μωσαϊκό της πιο φανατικής νεοφιλελεύθερης θεώρησης. Δηλαδή, αφού η αγορά εργασίας, στην Ελλάδα, μετατράπηκε σε ζούγκλα, εξασθένισε το κράτος Πρόνοιας και δρομολογήθηκε η πώληση ολόκληρης της Ελλάδας (κάτω από την ψευδεπίγραφη ετικέτα των δήθεν διαρθρωτικών μεταβολών), τώρα έρχεται η σειρά της κατεδάφισης του δημόσιου τομέα, που έχει ανατεθεί στον κ. Μητσοτάκη.

  (4) Αναλυθεί το τι δικαιούμαστε να αναμένουμε από το εθνικό μας νόμισμα, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τα απλοϊκά επιχειρήματα που προβάλλονται, συχνά, εναντίον του.

 2. Comment From Δημήτρης Χαλυβόπουλος
  12/01/2017 at 17:49

  Συμφωνώ με τις προτάσεις αλλά, εάν δεν επαναληφθεί μία συνάντηση όλων των μελών της ομάδας, νομίζω ότι τσάμπα συζητάμε και τσάμπα κουραζόμαστε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.