ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα – Τι ακριβώς συμβαίνει;;;
Monday
20/05/2019
01:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Παπαντωνίου
0

 

Αντ. Παπαντωνίου, 17 Μαίου 2019

 

 

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1974 στην Ελλάδα το Πολίτευμα προσδιορίζεται ως

Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Θα προσπαθήσω, αν και είμαι του Δημοτικού να μαζέψω όσες γνώσεις μπόρεσα να «μαζέψω» από την περιήγησή μου στη Ζωή, να τις αναπτύξω αλλά και να τις τεκμηριώσω όσο καλύτερα μπορώ , με οδηγό πάντοτε την Επιστήμη, μακριά από προσωπικά κριτήρια και σκοπιμότητες.

Εκτιμώ ότι αυτό είναι αναγκαίο η , τουλάχιστον, χρήσιμο σε μια εποχή που οι λέξεις έχουν κυριολεκτικά χάσει παντελώς το νόημά τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί στο Λαό πλήρης σύγχυση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι δημαγωγοί η, ακριβέστερα, οι απατεώνες.

Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αν που κατά την ταπεινή μου άποψη , οποιοσδήποτε επιθετικός προσδιορισμός στη λέξη Δημοκρατία σημαίνει ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία γιατί αυτή είναι μία και αδιαίρετη. Εν πάσει περιπτώσει για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, σημαίνει με απλά λόγια ότι έχουμε ένα Κοινοβούλιο που αποτελείται από Βουλευτές που προέρχονται από διάφορα Πολιτικά Κόμματα που είναι φορείς διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων και οι οποίοι εκλέγονται από τους Πολίτες με Εκλογές που πραγματοποιούνται με διαδικασίες που είναι συμβατές με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα, προκειμένου η μεν Κυβέρνηση να εφαρμόσει το Πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει, η δε Αντιπολίτευση να προσφέρει με προτάσεις και, κυρίως, να ελέγχει την Κυβέρνηση για την Νόμιμη λειτουργία της, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Ας δούμε όμως τώρα τι συμβαίνει στην πράξη τα τελευταία χρόνια και μάλιστα από τον Μάη του 2010. Τότε η Κυβέρνηση που λίγους μήνες πρίν είχε εκλεγεί και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, υποσχόμενη ότι «λεφτά υπάρχουν», υπέγραψε με ξένες δυνάμεις την «Εκχώρηση κάθε ασυλίας λόγω άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας», με την λεγόμενη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης και το αντίστοιχο Μνημόνιο που αποτέλεσαν την αρχή του δράματος που έκτοτε διευρύνεται σε όλους τους τομείς λειτουργίας του Κράτους. Την στιγμή λοιπόν εκείνη στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και συνεπώς άλλαξε βίαια το Πολίτευμα, που ορίζεται στο Σύνταγμα, και έγινε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!

Επειδή όμως εγώ, όπως ήδη έχω δηλώσει, είμαι του Δημοτικού, ας δούμε με συντομία τι εδήλωσε ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτης σε τηλεοπτική εκπομπή στην Τηλεόραση του Αντένα, του Γ. Παπαδάκη :
«Από την ημέρα που διάβασα και είδα τι είχαν υπογράψει από τον Μάιο του 2010, το έχουμε διακηρύξει επανειλημμένα…. Έγινε σφετερισμός κατά το Σύνταγμα (άρθρο 120παρ.3) και έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»!

Δικαιούμαι λοιπόν να υποθέτω ότι σωστά χαρακτήρισα πιο πάνω ότι πραγματοποιήθηκε την 6-5-2010 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και συνεπώς παραβιάστηκε το Πολίτευμα και εγκαθιδρύθηκε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Από τη στιγμή λοιπόν αυτή θα πρέπει να εξετάσουμε τι έπραξαν, κατ αρχάς οι Βουλευτές Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης που είχαν εκλεγεί και ευρίσκοντο στο Κοινοβούλιο, όντας ορκισμένοι, κατά το Σύνταγμα «πίστη στην Πατρίδα και στο Σύνταγμα». Έκπληκτοι λοιπόν είδαμε τους μεν «Βουλευτές της Κυβέρνησης» να υπογράφουν και να ψηφίζουν οτιδήποτε τους ζητούσαν οι κατακτητές, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις στο Λαό, οι δε της Αντιπολίτευσης να παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους αλλά με μια διαφοροποίηση. Αυτοί δεν υπέγραφαν/ψήφιζαν αλλά αντίθετα «διαπίστωναν και κατήγγελλαν», αλλά στο τέλος του μήνα εισέπρατταν πάντα τα αργύρια που αναλογούσαν στην αποδοχή του θεάρεστου έργου τους, που ήταν η στήριξη της «Κυβέρνησης» στην προδοσία του Ελληνικού Λαού.

Αλλά και πάλι θα καταφύγω στον Καθηγητή Γ.Κασιμάτη, γιατί όπως έχω δηλώσει εξ αρχής, εγώ είμαι του Δημοτικού. Γράφουμε λοιπόν από το VIDEO συνέντευξής του στον Τηλεοπτικό Σταθμό ART TV και στον Δημοσιογράφο Κ. Ουόλς την 26-1-2014:

«Το Πολίτευμα δεν λειτουργεί ούτε η Βουλή των Ελλήνων και δεν θέλησε κανείς να επιμείνει στην αποκατάσταση αυτή των βασικών στοιχείων της Δημοκρατίας. Γι αυτό κι εγώ είχα από την αρχή επισημάνει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, εάν θέλουν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση και να μην είναι συστημική, έπρεπε να αποχωρήσουν οριστικά από τη Βουλή παραιτούμενοι και από τη Βουλήκαι παραιτούμενοι και από το Αξίωμα, ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα Πολιτεύματος για όλη την Ευρώπη. Διότι όλη η άλλη Αντιπολίτευση όπως βλέπουν και οι ίδιοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά να δίνει την επίφαση δήθεν της Δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος………..»

Στο σημείο αυτό όμως εκτιμώ ότι θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν, εάν προβλέπονται δηλαδή και εάν συνεπώς πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες όλων όσων είχαν διαδρομή από τη Βουλή από το 2010 και συνεχίζουν.

Φυσικά είναι εκτός οποιασδήποτε συζήτησης ότι οι εκάστοτε Κυβερνητικοί που υπέγραφαν/ψήφιζαν έχουν διαπράξει το Έγκλημα της «Εσχάτης Προδοσίας», όπως αυτό περιγράφεται στο Άρθρο 134παρ.2 του Ποινικού Κώδικα». Όσον αφορά όμως τους της «Αντιπολίτευσης» που ΔΕΝ υπέγραφαν/ψήφιζαν, και αντίθετα μάλιστα κατήγγελλαν τι συμβαίνει;;; Ας συμβουλευθούμε για το σημείο αυτό, για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί, τον Ποινικό Κώδικα για να καταγράψουμε τι ορίζει για την έννοια της αξιόποινης πράξης στα Άρθρα 14 και 15.

ΑΡΘΡΟ 14

1.- Έγκλημα είναι πράξη άδικη και καταλογιστή στον δράστη της, η οποία τιμωρείται από τον Νόμο.

2.- Στις διατάξεις των Ποινικών Νόμων ο όρος «πράξη» περιλαμβάνει και τις «παραλείψεις».

ΑΡΘΡΟ 15.

Έγκλημα που τελείται με παράλειψη.

Όπου ο Νόμος για την ύπαρξη αξιόποινης πράξης απαιτεί να έχει επέλθει ορισμένο αποτέλεσμα, η μη αποτροπή του τιμωρείται όπως και η πρόκλησή του με ενέργεια (πράξη), αν ο υπαίτιος της παράλειψης είχε ιδιαίτερη Νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος

Και θυμίζω ότι άπαντες μετά την εκλογή τους είχαν ορκιστεί τήρηση του Συντάγματος και πίστη στην Πατρίδα. Δυστυχώς όμως για μερικούς ισχύει το «έλα μωρέ τώρα»……

Όμως εγώ θυμίζω ότι σε ότι με αφορά ΔΕΝ ξεχνώ κανέναν και βεβαιώνω ότι θα τους θυμάμαι όλους πάντα με πολύ μεγάλη αγάπη.

Όμως τελικά δεν μείναμε μόνον σε αυτά που μας έχουν φτάσει στο σημείο της πλήρους διάλυσης αλλά προχωρήσαμε και στην εξαγγελία της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Αυτό πιά ξεπερνάει τα όρια του Θράσους γιατί λειτουργεί και σαν εκφοβισμός προς το Λαό, ότι θα καλύψουν όλες τις παρανομίες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει και δεν θα μπορεί πλέον κανένας να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει καταπάτηση του Συντάγματος. Δηλαδή ο Εγκληματίας, ο σύγχρονος ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ δημιουργεί Δίκαιο αθωώνοντας τον εαυτό του για τα Εγκλήματα που διέπραξε. Και πάλι όμως, επειδή εγώ είμαι του Δημοτικού θα καλέσω τον Καθηγητή Γ.Κασιμάτη να μου δώσει την απάντησή του, κι ας τον κουράσω λίγο σήμερα. Λοιπόν Κύριε Καθηγητά σας ακούμε:

Γιώργος Κασιμάτης σε συνέντευξή του στη Δημοσιογράφο Ειρήνη Βοσκάκη την 4-4-2017: «ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» και συνεχίζει. Όσες φορές επιχειρήθηκε Αναθεώρηση ή Συντακτική Εθνοσυνέλευση ή Δημοψήφισμα υπό Καθεστώς βίας, όπως επί Χούντας η Κατοχής, ποτέ το Σύνταγμα δεν έμεινε έγκυρο, και τονίζει και επισημαίνει ότι είναι διαδικασία ύποπτη , άκρως επικίνδυνη και θα βάλει σε περιπέτειες τον Ελληνικό Λαό, και κατέληξε λέγοντας ότι, διάλογος δεν μπορεί να γίνει υπό Καθεστώς υποδούλωσης του Ελληνικού Λαού. Ο διάλογος στον οποίο αναφέρονται είναι ψευδεπίγραφος, διότι οι απόψεις που μπορεί να ακουστούν σε Καθεστώς μηδενικής εγγύησης Δημοκρατίας και Δικαιωμάτων δεν μπορεί να έχουν κανένα νόημα»!

Αυτά τα ολίγα και άκρως περιληπτικά είχα να εκφράσω για να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα που αφορούν τη ζωή μας αλλά και, κυρίως, την ύπαρξή μας σαν Κράτος και ας αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του. ΑΥΤΑ!

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.)-Νομικός, είναι Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας
Ε.ΠΑ.Μ.

 

 

Πηγή: epamhellas.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.