ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μαξίμου: Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για ήττα του πρωθυπουργού στο άρθρο 3
Thursday
14/02/2019
23:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
1

Σχόλιο G-M-R :   Για το ΚΚΕ, υπάρχουν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές προϋποθέσεις για μια κοινοβουλευτική διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Τι σημασία έχουν για το ΚΚΕ (βλ. στο παρόν σχόλια/ comments), οι (εδώ) τοποθετήσεις του Γεωργίου Κασιμάτη;

Τι σημασία έχει για ΟΛΟΥΣ τους επί εννέα χρόνια αντιμνημονιακούς πολιτευόμενους, το άρθρο 120Σ;

Τι σημασία έχουν για τους άναυδους (*) πολίτες, οι μετατροπές των εξαγγελιών για παλλαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό, αριστερό, κλπ ΜΕΤΩΠΟ, σε διαρκώς προεκλογικό ενδοαντιμνημονιακό διαγκωνισμό;

(*) = μη κομματικούς ΟΠΑΔΟΥΣ…

 

 

G-M-R-, 6 Αυγ. 2018

 

«Αποδεικνύεται η αγωνία τους να καταγράψουν έστω και μία πολιτική ήττα της κυβέρνησης»

Προς αναθεώρηση τελικά το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας

Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε πλειοψηφία για αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας -στην πραγματικότητα το εν λόγω άρθρο βαίνει προς αναθεώρηση.

«Κάποιοι φαίνεται πως βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να καταγράψουν ήττα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η αγωνία τους να καταγράψουν έστω και μία πολιτική ήττα μίας κυβέρνησης, που προχωρά αλλάζοντας τη χώρα» πρόσθεσαν.

Πηγή: newpost.gr

 

Comments
 1. Comment From GMR
  15/02/2019 at 14:11

  Πώς ψήφισε το ΚΚΕ στην πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

  Διαβάστε αναλυτικά ποια άρθρα ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

  Δεκαπέντε διατάξεις από την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και δύο από την πρόταση της ΝΔ υπερψήφισε το ΚΚΕ κατά τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

  Διαβάστε αναλυτικά ποια άρθρα ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ:

  Το άρθρο 3 παρ. 3 (κατάργηση της σχετικής παραγράφου που καθιέρωνε το αναλλοίωτο του κειμένου της Αγίας Γραφής και τη δυνατότητα π.χ. μετάφρασής της στα νέα ελληνικά, μόνο ύστερα από έγκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου).

  – Το άρθρο 22 παρ. 1 (αναγνώριση ίσης αμοιβής για ίσης αξίας εργασία, ανεξάρτητα από ηλικία).

  – Το άρθρο 22 παρ. 4 (αναγνώριση ότι η επίταξη υπηρεσιών απαγορεύεται ως μέτρο αντιμετώπισης των συνεπειών απεργίας).

  – Το άρθρο 33 παρ. 2 (κατοχύρωση του πολιτικού όρκου για την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας).

  – Το άρθρο 59 παρ. 1 (κατοχύρωση του πολιτικού όρκου για την ορκωμοσία των βουλευτών).

  – Το άρθρο 59 παρ. 2 (κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των αλλόθρησκων βουλευτών, στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης του πολιτικού όρκου).

  – Το άρθρο 73 (καθιέρωση λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας).

  – Το άρθρο 86 παρ. 3 (περιορισμός των προνομιακών ρυθμίσεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών, ιδίως μέσω της κατάργησης της αποσβεστικής προθεσμίας {σύντομης παραγραφής} και της κατάργησης της δυνατότητας αναστολής της δίωξης, της προδικασίας ή της κύριας διαδικασίας σε βάρος υπουργού, από τη Βουλή).

  – Το άρθρο 86 (προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης) (αναφορά ότι το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 86, ειδική ποινική μεταχείριση υπουργών, όσο διατηρείται, μετά την αναθεώρηση της παραγράφου 3 του ως άνω άρθρου αφορά αποκλειστικά στα αδικήματα που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια {π.χ. απιστία} και όχι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων {π.χ. ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροληψία κ.λπ.}, τα οποία θα διώκονται και θα εκδικάζονται από τα κοινά ποινικά δικαστήρια).

  – Το άρθρο 102 παρ. 2 (καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος στις τοπικές εκλογές, θέσπιση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, δημοψηφισμάτων, δικαιώματος σε αλλοδαπούς με μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα).

  – Το άρθρο 5 παρ. 2 (συμπληρωματική πρόταση) κατοχύρωση απόλυτης προστασίας ζωής, τιμής και ελευθερίας, χωρίς διάκριση φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

  – Το άρθρο 24 Α (συμπληρωματική πρόταση που στήριξαν και οι ΑΝΕΛ) (προστασία της άγριας ζωής, της ευζωϊας όλων των ζωϊκών ειδών και ιδίως καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, φύλαξης, μεταφοράς και εισαγωγής τους).

  – Το άρθρο 25 παρ. 2 (συμπληρωματική πρόταση που έχουν στηρίξει και οι ΑΝΕΛ) (εισαγωγή της αρχής της επιείκειας στο πεδίο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατάργηση της ισχύουσας διάταξης περί καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος).

  – Το άρθρο 101 παρ. 4 (συμπληρωματική πρόταση) (εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της διοίκησης και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιωτικών και ορεινών περιοχών).

  Το άρθρο 101 (εισαγωγή ερμηνευτικής δήλωσης) (συμπληρωματική πρόταση) (προσαρμογή του διοικητικού μοντέλου στο περιβάλλον των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, με την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων και την παροχή κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους).
  Από την πρόταση αναθεώρησης της ΝΔ, το ΚΚΕ υπερψήφισε δύο διατάξεις που αφορούν δύο άρθρα του Συντάγματος. Ειδικότερα:
  – Το άρθρο 68 παρ. 2 (δυνατότητα της Βουλής να συνιστά δύο, ανά βουλευτική περίοδο, εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση υπερψηφιστεί από τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών).

  – Το άρθρο 89 παρ. 4 (απαγόρευση σε εν ενεργεία ή διατελέσαντες δικαστικούς λειτουργούς επί τριετία μετά την αποχώρησή τους από το Σώμα, να συμμετέχουν με οποιαδήποτε ιδιότητα στην κυβέρνηση και να τοποθετηθούν σε πολιτικές θέσεις).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.