ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μια λαδάτη μια ξυδάτη με φόντο την συνεκμετάλλευση
Saturday
27/05/2023
19:14 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Εξοπλισμοί Εξωτερική Πολιτική Μίχας Ζαχαρίας
0

Σχόλιο GMR: Ποιος συζητάει τα παρακάτω;
Θα ήταν ολοκληρωμένο το παρακάτω άρθρο αν επεσήμανε ΑΙΤΙΕΣ, δηλαδή πως όλα γίνονται (στην καλύτερη περίπτωση με κοντόφθαλμη και κατά διαταγήν, “καλή” διαχείριση, βλέπε Μητσοτάκη με Πιερακάκη και κάποια χλωμή
(*) ανάπτυξη, κάποιες μικροενισχύσεις πληθωρισμού, κλπ) για την καλοπέραση του, “Τι κι αν είναι Κατοχή” ΑντίΠροσώπου Σου Κοινοβουλευτισμού.

Τα πάντα γίνονται ερήμην λαού ΠΛΕΟΝ (βλέπε δημοψήφισμα 2015 και την έκτοτε ΥΠΟΤΑΓΗ του λαού στους μνημονιακούς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ) και ζητημάτων οικονομικής βάσης (νόμισμα-οικονομικός σχεδιασμός-χρεοκρατία). Φυσικά αν το άρθρο έβλεπε τις αιτίες, τότε θα έκανε και κάποια νύξη (έστω) για άλλη πορεία.

 

Υ.Γ. Για να είμαστε δικαιότεροι στο σχολιασμό μας μπορούμε να συμπληρώσουμε την πιο πάνω τοποθέτηση μας λέγοντας πως ο κ. Μίχας, ναι, κάνει νύξεις. Νύξεις για τα εξοπλιστικά και την αλλαγή πολιτικής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας. Το πρόβλημα είναι κατά πιο τρόπο από όλο αυτό το μείζον/ πολυεπίπεδο ζήτημα, αφαίρεσε όλα τα επίπεδα και ασχολήθηκε μόνο με τα δυο πιο πάνω. Εν τέλει, το στενάχωρο και μέγιστο κακό ειναι η κανονικότητα την οποία οι πάντες (σχεδόν) έχουν αποδεχθεί και προχωρούν έχοντας σβήσει με μονοκονδυλιά ακόμα και “χθεσινά” συμβάντα, ντροπές, αδικίες, εγκλήματα, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

 

 

(*)

1 – δήθεν η ανάπτυξη ήρθε, έρχεται ή θα έρθει,

2 – Η οικονομική φτώχεια που φέρνουν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ και η πολιτική φτώχεια της Αριστεράς

3 – Στ. Μαυρουδέας – Συνέντευξη tvxs.gr για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

_.

 

 

 

 

Μίχας Ζαχαρίας, 27 Μαίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

Τα ελληνοτουρκικά μας έχουν συνηθίσει στην αυξομείωση της έντασης αναλόγως της συγκυρίας. Την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει διαρκώς η Τουρκία, ως η χώρα που δεν κρύβει πως δυσαρεστημένη από το status quo της περιοχής… ασφυκτιά στο πλαίσιο των συνόρων της και κινείται με σκοπό να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Η κατάσταση αυτή είναι λογικό να προκαλεί συζητήσεις στην Ελλάδα αναφορικά με τη σωστή πολιτική αντιμετώπισης της πρόκλησης. Τι θα αποκάλυπτε όμως, ενδεχόμενη προσπάθεια της Ελλάδας να ακολουθήσει πανομοιότυπο τρόπο διακηρυκτικής και εφαρμοσμένης πολιτικής με τον τουρκικό; Ποιο είναι το δέον γενέσθαι;

Αφορμή για το σχόλιο δίνουν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ. Μια μόλις ημέρα μετά το… τηλεφώνημα αιφνιδιασμού στον “φίλο του” Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, έχοντας δίπλα του Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε τουρκική ομάδα και είναι αρχηγός της, επανήλθε στα συνήθη. Με φαινομενικά ειρηνικό λόγο, ζήτησε έναρξη μιας διαδικασίας εκ του σύνεγγυς ειρηνικού διαλόγου με σκοπό «να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και «να μοιραστούμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δυο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων από ελληνικής πλευράς όμως, φρόντισε να προσθέσει: «Αυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας… Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή»! Δηλαδή, ζητά τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου (αλιεία, υδρογονάνθρακες κ.λπ.) και θα φροντίσει να βραχυκυκλώσει οποιαδήποτε διαδικασία αν δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.