ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Νέο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης για υδρογονάνθρακες
Saturday
01/05/2021
16:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ Γιώρ. Λυκοκάπης ΛΙΒΥΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
0

 

 

 

Γιώρ. Λυκοκάπης, 30 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Δεν φτάνει που ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέϊμπά υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία το παράνομο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, ακόμα και ενώπιον του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην λιβυκή πρωτεύουσα, πληροφορίες θέλουν την Τουρκία και την νέα μεταβατική λιβυκή κυβέρνηση να συζητούν ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της “αξιοποίησης” των υδρογονανθράκων.

Οι συζητήσεις αυτές φέρεται να έγιναν κατά την συνάντηση του υπουργού Πετρελαίου της μεταβατικής κυβέρνησης με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Λιβύη Κανάν Γιλμάζ, προχθές Τετάρτη. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας «στον τομέα της ενέργειας με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων», την ίδια στιγμή που η Άγκυρα διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία το παράνομο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, ακόμα και δια στόματος του ίδιου του Ερντογάν, λίγο μάλιστα και πριν την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, στα μέσα Απριλίου.

Μάλιστα ο Τούρκος πρεσβευτής εξέφρασε την ελπίδα να υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο κατά την προσεχή προγραμματισμένη επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας, η οποία δεν πρέπει ουδόλως να εκπλήσσει. Η Τουρκία, ως απάντηση και στην διπλωματική κινητικότητα που όντως δείχνει η Ελλάδα στην περιοχή (με το άνοιγμα του ελληνικού προξενείου στο προπύργιο του στρατηγού Χαφτάρ στην Βεγγάζη και με τις άριστες σχέσεις της με χώρες-κλειδιά του αραβικού κόσμου, όπως την Σαουδική Αραβία), έχει εντείνει τις προσπάθειες να μονιμοποιήσει την παρουσία της στην Τρίπολη.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.