ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ντοκουμέντα “φωτιά” στη δικογραφία για την τραγωδία στο Μάτι
Sunday
09/05/2021
11:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΜΑΤΙ-ΠΥΡΚΑΪΑ
0

 

 

 

SLPress_Σύνταξη, 8 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου του 2018, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, και τις  επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης συγκεντρώθηκαν σημαντικά στοιχεία για τις ευθύνες των αρμοδίων, στα οποία περιλαμβάνονται και  απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιήλθαν στα χέρια της Δικαιοσύνης μετά την κατάσχεση, από τον ανακριτή, του καταγραφικού στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ).

Από αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα προκύπτουν δύο βασικά στοιχεία φωτιά: πρώτον ότι υπήρξε παντελής απουσία του κρατικού μηχανισμού κατά τις ώρες αιχμής και δεύτερον ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν για την ύπαρξη των πρώτων νεκρών, πριν τη σύσκεψη που έγινε παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι εναέρια μέσα, τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης έμειναν καθηλωμένα. Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία αξιωματικού υπηρεσίας από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του τότε αρμόδιου υπουργού, Νίκου Τόσκα. Στην συνομιλία αυτή, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής ζητά να ενημερωθεί, αν υπάρχουν νεκροί.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.