ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Όχι» Αθήνας – Λευκωσίας στο ευρωπροσχέδιο για Τουρκία – Καμία αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα!
Wednesday
24/03/2021
11:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Για όσους γνωρίζουν να διαβάζουν την ελληνική γλώσσα, πρόκειται για ένα ΜΕΓΑΛΟ ελληνοκυπριακό ΝΑΙ στις μέχρι τώρα συνεχόμενες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας από τους Τούρκους (περιλαμβανομένης της Κατοχής της Κυπρου) και ένα ΜΙΚΡΟ όχι, για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, όπως, γυναικών, επαφές μεταξύ ανθρώπων, κινητικότητα,…(*).

Επίσης, η ελληνοκυπριακή πλευρά, αντί να καταγγείλει την Τουρκία ΚΑΙ για τον πόλεμο ενάντια στην ΣΥΡΙΑ (ένεκα της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΛΑΩΝ προσήλωσής μας στο ΝΑΤΟ), μετατρέπει και μάλιστα γλείφοντας και έρποντας τουρκοαμερικάνους, το πρόβλημα της αμερικανοτζιχαντουρκικού πολέμου ενάντια στην Συρία, σε “μεταναστευτικό”: “Εκτιμούμε τη φιλοξενία περίπου 4 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία…” .

Θυμίζουμε την σχετική με το θέμα “διακήρυξη των 22” (που βρίσκονται, τι ποιούν;…) https://greek-market-research.com/clink/diakiryxi-gia-tin-kypro-ypografoyn-22-prosopikotites/, καθώς και την σχετική παρέμβαση του Λαοκράτη Βάσση και της συνακόλουθης μέσω του σχολίου της ανάρτησης της G-M-R https://greek-market-research.com/article/mas-ethizoyn-se-kivdili-kanonikotita/ .

——————–

(*) δηλαδη τα δικαιώματα στην μετανάστευση/προσφυγιά, μην φανταστείτε αυτά που πλήττονται από, πόλεμοι/δικτατορίες και με έξωθεν παρεμβάσεις-φτώχεια-ληστεία εθνικού πλούτου από πολυεθνικές-Χρεοκρατία και εξαναγκάζουν ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους κακήν-κακώς κι όσοι επιζήσουν.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/oxi-athinas-leykosias-sto-eyroprosxedio-gia-tourkia-kamia-anafora-sta-anthropina-dikaiomata

_.

 

 

 

 

Skai-News, 23 Μαρτίου 2021

 

 

 

Η Λευκωσία θεωρεί προβληματικό εν συνόλω το περιεχόμενο του προσχεδίου, ενώ η Αθήνα εκτιμά ότι δεν αντανακλά την ισορροπημένη προσέγγιση που είχε υιοθετήσει η έκθεση Μπορέλ.

 

Απορρίπτουν Αθήνα και Κύπρος το προσχέδιο της κοινής δήλωσης των «27», ενόψει της τηλεδιάσκεψης κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Άγκυρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λευκωσία θεωρεί προβληματικό εν συνόλω το περιεχόμενο του προσχεδίου, ενώ και η Αθήνα, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η διατύπωση δεν αντανακλά την πιο ισορροπημένη προσέγγιση που είχε υιοθετηθεί στην έκθεση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

 

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Γιάννης Παλαιολόγος, αναμένεται νέα εκδοχή του προσχεδίου του κειμένου συμπερασμάτων πριν την τηλεδιάσκεψη Κορυφής.

 

Δείτε το σχετικό video στην ΠΗΓΗ

 

 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στο “χλιαρό” προσχέδιο ουδεμία αναφορά γίνεται στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεδομένου του ότι και χθες και σήμερα υπουργοί πολλών ευρωπαϊκών χωρών, περιλαμβανομένων και αυτών που διάκεινται θετικά στην Τουρκία, παρενέβησαν έντονα για την απόφαση της Άγκυρας να αποσυρθεί από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών.

Θεωρείται ότι η νέα βελτιωμένη εκδοχή θα έχει παράγραφο για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και υπάρχει προσδοκία ότι θα είναι ένα πιο ισορροπημένο κείμενο μεταξύ των προοπτικών της θετικής ατζέντας, αλλά και των συνεπειών σε περίπτωση που η συμπεριφορά της Τουρκίας διολισθήσει εκ νέου σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις.

 

Συνεπώς, αναμένονται αλλαγές στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης, ενόψει της εξ αποστάσεως συνεδρίασης των «27», την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

Τι αναφέρει το προσχέδιο

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το προσχέδιο της κοινής δήλωσης, οι «27» θα υπενθυμίσουν «το στρατηγικό ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία».

 

«Χαιρετίζουμε την πρόσφατη αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διακοπής των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης, της επανέναρξης διμερών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και της ανανεωμένης ενασχόλησης με το Κυπριακό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνεται στο προσχέδιο.

 

Υπό την προϋπόθεση ότι η τρέχουσα αποκλιμάκωση θα διατηρηθεί ότι θα τηρηθούν οι όροι που έχουν τεθεί σε παλαιότερα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρεται, «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για να ενισχύσει τη συνεργασία σε έναν αριθμό τομέων κοινού ενδιαφέροντος και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο».

 

Συγκεκριμένα, καλείται το Συμβούλιο «να εργαστεί επί μίας εντολής εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Ένωσης [ΕΕ-Τουρκίας], διασφαλίζοντας την αποτελεσματική εφαρμογή της σε όλα τα κράτη-μέλη και καλούμε παράλληλα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει συνομιλίες με την Τουρκία για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες δυσκολίες στην εφαρμογή της». Επιπλέον, οι «27» θα δώσουν το πράσινο φως για «διαλόγους υψηλού επιπέδου με την Τουρκία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η δημόσια υγεία, το κλίμα και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και περιφερειακά θέματα όπως η Λιβύη, με σκοπό την προώθηση του κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στο περιβάλλον τους». Τρίτον, καλείται η Επιτροπή «να διερευνήσει πώς να ενισχύσει τη συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με τις επαφές μεταξύ ανθρώπων και την κινητικότητα».

 

Παράλληλα, ωστόσο, επαναβεβαιώνεται η «αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση ανανεωμένων προκλήσεων ή μονομερών ενεργειών που παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο, να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που διαθέτει για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών-μελών της».

 

Σχετικά με το μεταναστευτικό, σημειώνεται: «Εκτιμούμε τη φιλοξενία περίπου 4 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία και συμφωνούμε ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής θα συνεχιστεί. Καλούμε την Επιτροπή να προτείνει στο Συμβούλιο ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο». Καλείται ταυτόχρονα η Επιτροπή «να διερευνήσει την ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία προκειμένου να διασφαλίσει την περαιτέρω εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, ιδίως σε τομείς όπως η προστασία των συνόρων, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και η αύξηση της επανεισδοχής μεταναστών».

 

Σχετικά με το Κυπριακό, επαναλαμβάνεται η «πλήρης δέσμευση» της ΕΕ «για μια συνολική διευθέτηση» και επαναβεβαιώνεται η συμμετοχή της Ε.Ε. ως παρατηρητής στις προσεχείς διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.

 

Τέλος, καλείται ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική να συνεχίσει τις εργασίες για τη διοργάνωση της Πολυμερούς Διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.