ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Όταν η Αθήνα “διέγραφε” ΑΟΖ Καστελλόριζου για να μην ενοχλεί την Άγκυρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Sunday
15/12/2019
16:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ
0

ΑΟΖ, 11 Δεκεμβρίου 2019


αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η συνεχιζόμενη πολιτική του κατευνασμού που ακολουθούν Αθήνα και Λευκωσία απέναντι στην προκλητικότητα της Άγκυρας, οδήγησαν σε μια κλιμάκωση της προκλητικότητας που κορυφώθηκε με τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το “μνημόνιο συναντίληψης” για θαλάσσια οριοθέτηση με τη Λιβύη. Βασικό επιχείρημα της Τουρκία είναι γενικά ότι τα νησιά δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ και με αυτό τον τρόπο δεν αναγνωρίζει πως η Κύπρος, η Κρήτη και το Καστελόριζο έχουν επήρεια ΑΟΖ, γεγονός που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες μαζί με Κύπρο και Αίγυπτο.

Τα προηγούμενα χρόνια Κύπρος και Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να προβούν σε μια “κίνηση ματ” απέναντι στην Τουρκία, ωστόσο η ευκαιρία αυτή χάθηκε σκανδαλωδώς το 2003. Συγκεκριμένα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2003 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου σχετικά με την εκμετάλλευση των δυνητικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, με το θέμα να χειρίζεται ο τότε υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

Πηγή: slpress.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.