ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρόσκληση Συμμετοχής: Να ξαναγίνουμε Κοινότητα και Εκκλησία. Να παραμείνουμε άνθρωποι
Monday
28/06/2021
14:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

 

 

 

 

IthacaNet, 27 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Κάτω από την εικόνα αυτή, η οποία προέρχεται από την ιστοσελίδα του World Economic Forum, υπάρχει το πλήρες κείμενο που την επεξηγεί. Ο συγγραφέας που έχει βραβευτεί με το “Βραβείο της Δημοκρατίας των Αθηνών” μας ενημερώνει για το ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας:

Unfettered majoritarianism, and the attacks on the system of checks and balances that keep governmental power constrained by rights and the rule of law, is perhaps the greatest danger today to the future of Western democracies¨”.

« Ο αχαλίνωτος πλειοψηφισμός και οι επιθέσεις στο σύστημα ελέγχων και ισορροπιών που κρατούν την κυβερνητική εξουσία περιορισμένη από τα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για το μέλλον των δυτικών “δημοκρατιών».

 

Με δικά μας λόγια: “Οι λαοί είναι εχθροί , επικίνδυνοι για μας” και αυτό που αποκαλούν “δημοκρατία” χρειάζεται λιγότερη δημοκρατία, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερο κράτος δικαίου! Οι πλειοψηφίες των λαών είναι αυτές που απειλούν τις “δυτικές αξίες”!

 

Η απάντηση μόνο με πράξεις μπορεί να δοθεί.

Σε μια στιγμή, που η αυτοκρατορία του χρήματος περιφρονεί τις πλειοψηφίες καλλιεργεί τον διχασμό, αναζητώντας οπαδούς, για να διαιωνίσει τη βασιλεία της, εμείς οι μικροί κι ασήμαντοι απευθυνόμαστε προς όλους με τον τρόπο που λευτερώνει:

Ανασυγκρότηση κοινωνική, πολιτική, ηθική, παραγωγική της κοινωνίας σημαίνει οργάνωση σε Κοινότητες.

  • Όσοι ανησυχούν για το μέλλον, το δικό τους, των παιδιών τους και της ανθρωπότητας, αφημένο στις τύχες τραπεζιτών και κερδοσκοπικών εταιρειών,
  • όσοι νοιάζονται ή προτίθενται να νοιαστούν έμπραχτα για τον διπλανό τους,
  • ας προσέλθουν.

Απευθύνεται σε όσους ζουν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, σε όσους κατάγονται από τα νησιά μας και ζουν αλλού κι όσους τα αγαπούν, όπου κι αν βρίσκονται. Είναι κάτι που θα μας συνδέσει και θα αναζωπυρώσει με τρόπο έμπρακτο την αγάπη για τις ρίζες μας.

===

Να θυμίσουμε ότι η Συναδελφική Κομπανία έχει μια μικρή ιστορία στην οποία μπορούν να καταφύγουν όσοι δεν την ξέρουν για να πάρουν μια γεύση της έμπρακτης φιλοσοφίας μας.

Η αρχική μας σκέψη είναι η χρήση της νομικής μορφής του συλλόγου με ελάχιστο κόστος συνδρομής, όπου θα δοκιμαστεί και θα σφυρηλατηθεί η σχέση, η ενότητα και η δημιουργικότητα όσων δηλώσουν συμμετοχή.

Το σημερινό κείμενο είναι δισέλιδο και συνοπτικό, για όσους θέλουν να το τυπώσουν και να το μοιράσουν. Οι δικές μας δυνατότητες, για γνωστούς λόγους, είναι περιορισμένες. Zητάμε συγνώμη για το μικρό μέγεθος των γραμμάτων.

Δείτε το κείμενο εδώ.

Κατεβάστε το κείμενο σε αρχείο PDF από εδώ: prosklisis 2021

 

 

Πηγή: ithacanet.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.