ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σπάνια αλλά υπαρκτή παρενέργεια του AstraZeneca οι θρομβώσεις
Friday
09/04/2021
14:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΜΒΟΛΙΟ COVID19
0

 

 

 

Ολγα Μαύρου, 7 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Επανήλθε σήμερα με συνέντευξη Τύπου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, με αφορμή τις εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, αποδεχόμενος ότι πρόκειται για παρενέργεια, αλλά εξαιρετικά σπάνια. Στις 19:00 συνεδριάζουν επί τούτου οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ για να καθορίσουν την πορεία τους, με άλλες χώρες να έχουν ήδη αποκλείσει τους νεότερους από το εμβόλιο και άλλες να συνεχίζουν τον εμβολιασμό.

Η επιτροπή ασφάλειας και φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (PRAC – ΕΜΑ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια, θα πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca (επίσημη ονομασία Vaxzevria), υπογραμμίζοντας ότι «τα οφέλη του εμβολίου, είναι περισσότερα από πιθανούς κινδύνους».

Κατά την ολοκλήρωσή των εργασιών της, η επιτροπή έλαβε υπόψη όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων του συμβουλίου ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων (αιματολόγων, αγγειολόγων, καρδιολόγων και άλλων). Ο EMA υπενθυμίζει στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο να παραμένουν ενήμεροι για την πιθανότητα εμφάνισης θρόμβων αίματος, σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, εντός δύο  εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.