ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το νέο πενταετές ομόλογο και η ψήφος εμπιστοσύνης των αγορών
Thursday
06/05/2021
04:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Ερώτημα της G-M-R:

Αγαπητή Σύνταξη SLpress.gr , “Ως νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία” ή ως Ψήφος στην Χρεοκρατία “αποτιμάται  η αντίδραση των αγορών απέναντι στο νέο πενταετές ομόλογο…”;

_.

 

 

 

SLPress_Σύνταξη, 5 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ως νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αποτιμάται η αντίδραση των αγορών απέναντι στο νέο πενταετές ομόλογο, που εκδόθηκε σήμερα, καθώς οι προσφορές ξεπερνούν τα 20 δισεκατομμύρια Ευρώ και η απόδοση βελτιώθηκε  στο 0,20% από το αρχικό 0,28%. Την ίδια ώρα, το ΙΟΒΕ καταγράφει ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, τον Απρίλιο, βοηθούμενη και από την επιτάχυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, που κατέγραψε για την ίδια περίοδο έρευνα της εταιρείας IHS Markit.

Σημειώνεται ότι η σημερινή έξοδος στις αγορές είναι η τρίτη που πραγματοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους, με το υπουργείο Οικονομικών να έχει αντλήσει ήδη έξι δισεκατομμύρια ευρώ από το συνολικό ποσό των δέκα έως δώδεκα δισεκατομμυρίων που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός, τον οποίο έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα, προηγήθηκε, στις 17 Μαρτίου, η έκδοση του τριακονταετούς ομολόγου, με λήξη τον Ιανουάριο του 2052, από το οποίο το Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. Ευρώ με επιτόκιο 2,75%. Σε εκείνη την δημοπρασία είχε καταγραφεί έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 26,1 δισ. ευρώ. Νωρίτερα, στις 27 Ιανουαρίου, με την επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου, το Δημόσιο είχε αντλήσει άλλα 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,75%. Σε εκείνη την έκδοση, οι επενδυτές είχαν προσφερθεί να δανείσουν στο Ελληνικό Δημόσιο 29 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.