ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ξυπνά ο “γίγαντας” εναντίον των διεφθαρμένων: Το σύστημα ξεπουλά την Κυπριακή Δημοκρατία στην Τουρκία…
Wednesday
24/02/2021
02:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διαφθορά ΚΥΠΡΟΣ Μιχ. Ιγνατίου
0

 

 

 

Μιχ. Ιγναντίου, 20 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

Δεν μπορώ να πω ότι ΔΕΝ χαίρομαι για το γεγονός ότι άρχισε να παρατηρείται μία σοβαρή κινητικότητα από την πλευρά των πολιτών ώστε να τιμωρηθεί ο πολιτικός κόσμος για την διαφθορά που συνταράσσει την Κύπρο.

Η υποστήριξη μας είναι απόλυτη, αναδύεται μέσα από την καρδιά μας. Φτάνει να μην ποδηγετήσουν τις κινητοποιήσεις τα διεφθαρμένα κυπριακά κόμματα υπό την «προβιά» των αγανακτισμένων.

Και χαίρομαι ειλικρινά διότι όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μας μετρούσαν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από αγανακτισμένους πολίτες, θύματα της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς. Και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλοι, μα όλοι, αναφέρονται σε ονόματα, σε συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του νησιού.

  • Προσωπικά δέχθηκα άθλια και βρώμικη επίθεση από βασικό εκπρόσωπο του πολιτικού κόσμου, ο οποίος έκανε το παλικάρι της φακής εναντίον των διεφθαρμένων, μόνο που εστίαζε πάντα στους αντιπάλους του αμαρτωλού κόμματος του.
  • Με αποτέλεσμα ο εν λόγω να πανηγυρίζει ότι οδήγησε δήθεν σε γελοιοποίηση την προσπάθεια μας. Μόνο που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να διατηρούμε στην επιφάνεια τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει, σημασία έχει ότι κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν να κατεβαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται. Αλλά για να πονέσουν πραγματικά οι Κυπριοι πολιτικοί, απαιτείται ένα ισχυρό κίνημα που θα πάρει και θα σηκώσει το σύστημα, θα το κτυπήσει στη γη και να του λιώσει το κεφάλι. Και δεν ομιλούμε μόνο για τους πολιτικούς. Αλλά και για τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.

Όλοι αυτοί αποτελούν τη λεγόμενη κυπριακή ελίτ, η οποία υποστηρίζει την παράδοση της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής Τουρκίας. Για να συνεχίσουν να ρημάζουν το νησί, σε συνεργασία με τη νέα (τουρκική) κατάσταση. Αυτοί οι τυπάδες μπορούν να τα βρουν και με τον κατακτητή για να συνεχίσουν να αυξάνουν τον πλούτο τους.

Επιστρέφοντας στις διαδηλώσεις, πέραν της μεγάλης χαράς που με διακατέχει για το γεγονός ότι ο γίγαντας φαίνεται να ξυπνά, με ενοχλούν τα εξής:

  • Ότι εισχώρησαν σ’ αυτές γνωστοί ταραξίες του περίεργου «κινήματος» που πιστεύει ότι τα θύματα της τουρκικής κατοχής είναι οι Τουρκοκύπριοι, όχι οι Ελληνοκύπριοι.
  • Ότι πάνε να καπελώσουν μία πολύ ορθή κινητοποίηση οι συγκεκριμένοι κομματάρχες του λεγόμενου «αριστερού και επίσης διεφθαρμένου χώρου».
  • Ότι πάει να εκμεταλλευθεί την οργή των πολιτών πολιτικό κόμμα, που κυβέρνησε τη χώρα, και άφησε πίσω του κυριολεκτικά συντρίμμια, ιδιαίτερα στην οικονομία. Το ΑΚΕΛ. Βεβαίως, η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) διεκδικεί το πρώτο βραβείο της διαφθοράς. Ξεπέρασαν και το παλιό κακό ΔΗΚΟ…

Η διαφθορά είναι ένα πολυκομματικό παιγνίδι. Στην Κύπρο αναδείχθηκε σε «επιστήμη». Συμμετείχε και συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών. Είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις, και θα πρέπει κάποια στιγμή να αναφερθούν ονομαστικά αν και οι πολίτες γνωρίζουν.

Αλλά, πρέπει να υπογραμμίσω, ότι με ενοχλεί πάνω απ’ όλα ότι η αστυνομία έλαβε εντολή «να δέρνει κόσμο» αδιάκριτα. Ποιος έδωσε αυτή την απαράδεκτη διαταγή; Όποιος και αν είναι, πρέπει να πάει σπίτι του. Αλλά ερωτώ: Ακόμα και αν την έλαβε ένας υπουργός ή ένας αστυνομικός της αστυνομίας, δεν έχει ευθύνη ο επικεφαλής του κράτους; Έχει…

Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Αρκετά άντεξαν τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους οικονομικούς παράγοντες. Η δουλειά της αστυνομίας είναι άλλη. Να προστατεύει τους πολίτες, όχι το διεφθαρμένο σύστημα. Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι στην απ’ εδώ πλευρά, μαζί με τον διαμαρτυρόμενο λαό…

Πρέπει να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες. Αλλά και να προσέξουν τους λεγόμενους ηγέτες των διαδηλώσεων. Μερικοί εξ αυτών είναι αναξιόπιστοι και η προσπάθειά τους στοχεύει στην εκμετάλλευση της απογοήτευσης των πολιτών για άλλους λόγους. Άλλωστε, τον Μάιο έχουμε εκλογές στην Κύπρο…

  • Μην κάνετε λάθος: Κάντε ένα γύρο και θα διαπιστώσετε ότι η καρδιά του πολιτικού συστήματος, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, είναι φανατικά υπέρ της διάλυσης του κυπριακού κράτους. Πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια εναντίον της διαφθοράς και την ίδια στιγμή να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία… Το “αριστερό” ΑΚΕΛ και ο δεξιός ΔΗΣΥ υποστηρίζουν λύσεις που παραδίδουν το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Συγχαίρω από την καρδιά μου τους πολίτες που κατεβαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται. Για να επιτύχουν οι κινητοποιήσεις πρέπει να κινηθούν και αυτοί που συνηθίσαμε να τους χαρακτηρίζουμε «νοικοκυραίους». Είναι αυτοί που αποτελούν τον βασικό κορμό της μεσαίας τάξης. Όλα τα κινήματα στο εξωτερικό, πολιτικά και κοινωνικά, πέτυχαν μόνο όταν γέμισαν οι δρόμοι με τους πραγματικά αγανακτισμένους πολίτες. Όχι τους επαγγελματίες.

Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα στην Κύπρο είναι σκληρό και επικίνδυνο. Από τη στιγμή που κινδυνεύουν τα «κεκτημένα» της διαφθοράς, θα παλαίψει το σύστημα εναντίον των πολιτών. Και ένας δοκιμασμένος τρόπος, είναι να αλώσουν τις κινητοποιήσεις εκ των έσω. Αυτό με φοβίζει και αυτό με προβληματίζει…

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.