ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Διάλογος με τον Διογένη και τον Τσαρούχη: Περί αστών, κομμουνιστών και μη εμφύλια ειρηνική πολιτική επανάσταση.
Tuesday
16/03/2021
12:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Σχόλιο GMR: Η συν-εισφορά της G-M-R για «Ειρηνική, μη εμφύλια πολιτική επανάσταση» ΕΙΝΑΙ και ΔΙΑΡΚΗΣ και πολύπλευρα ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ, διότι στο “μη εμφύλια”, περιλαμβάνουν, ΚΑΙ ΤΟ “ΕΙΡΗΝΙΚΗ” (1 εντός του κειμένου) και (σημείωση 2 στο τέλος του κειμένου) ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ, διότι ως προς το τελευταίο, αυτός ο εκ των έσω χιλιοπροδομένος λαός, ΧΡΗΖΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ.

 

Κατ’ αρχήν δίνουμε τον ορισμό της “απευκταίας”, της “ακατονόμαστης”, πολιτικής επανάστασης:

εμφύλιος, -α, -ο

(για συγκρούσεις) που γίνεται ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στο ίδιο έθνος, φυλή ή γενικότερα στο ίδιο οργανωμένο σύνολο

εμφύλιος πόλεμος, εμφύλια διαμάχη, εμφύλια σύρραξη

 

Οι αμέσως παρακάτω υπογραμμίσεις είναι της G-M-R και εξυπηρετούν τις ανάγκες ΚΑΙ του σχολίου ΚΑΙ ΤΗΣ απάντησης στο άρθρο, ΜΕΣΩ της συμμαχικής με το άρθρο ανάρτησης-παρέμβασης μας με πάνω από όλα την θέση του σεβαστού Λαοκράτη Βάσση:  ( https://greek-market-research.com/article/mas-ethizoyn-se-kivdili-kanonikotita/ ) .

 

Διογένης:  “Τρίτον, δεν έχουν σημασία τα άτομα. Τα ηγετικά μέλη των εγκάθετων εξουσιών της εξάρτησης σε ξεπεσμένα κράτη όπως το σύγχρονο δικό σας είναι μορφικά πανομοιότυπα. Είναι ένας ιδεολογικός ακταρμάς “αριστεροδεξιοφασιστοκεντροσοσιαλψευτοφιλελεύθεροιτραβεστιπροοδοευτικών”. Τραβεστί ιδεολογίες που τις μεταμφιέζουν με ψεύτικα λόγια και ανυπόστατα ιδεολογικά δόγματα. Κάπως έτσι και μάλιστα με πολλές φτηνές εκδοχές και αποχρώσεις.

Να ένα (το παραπάνω) παράδειγμα εξευτελιστικής αποδόμησης του “Ενιαίου Κόμματος” (δηλαδή, των μελών των εγκάθετων εξουσιών της εξάρτησης) της ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑΣ, μαζί (συναποδόμησης δηλαδή) και του “τραβεστί δικαιωματισμού”, δηλαδή της εξευτελιστικότερης “δικαιωματιστικής” εκμετάλλευσης της τρανς κοινότητας, υπέρ των σκοπών του διαίρει (λαό) και βασίλευε (Ενιαίο Κόμμα)!

Περισσότερα για την διάκριση δικαιωμάτων-δικαιωματισμού, (ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑΤΟΣ), εδώ https://greek-market-research.com/clink/zero-sum-game-kai-katastreptika-ta-anthropina-dikaiomata/ και εδώ https://greek-market-research.com/clink/to-sygchrono-diairei-kai-vasileye/ .

Περισσότερα για την ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ εντός του Συνδέσμου https://greek-market-research.com/clink/to-eniaio-komma-toy-egklimatos/ , από όπου και το παρακάτω απόσπασμα:

Το ελληνικό κράτος, διαμορφώνεται ως εξαρτημένο καπιταλιστικό κράτος που αποτυπώνει στην εξέλιξή του τον εγχώριο κοινωνικοπολιτικό συσχετισμό δυνάμεων στη συνάρθρωση της σχέσης εθνικού-υπερεθνικού. Διαφορετικά ειπωμένο, η πορεία του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού καθορίζεται από τη διαδικασία διεθνούς ενσωμάτωσής του και την εσωτερίκευσή της. Γι’ αυτό και αναπαράγεται ως κυρίαρχος–κυριαρχούμενος σχηματισμός, εγγράφοντας στην εγχώρια κρατική δομή τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η πορεία αυτή, που εντείνεται και αναδιατάσσεται με την οργανική συμμετοχή της Ελλάδας στις δυτικές περιφερειακές ολοκληρώσεις και ιδίως την ΕΕ με τα χαρακτηριστικά που λαμβάνει (τελωνειακή σύνδεση, ένταξη, ολοκλήρωση, νομισματική ενοποίηση), αναπλαισιώνει τους πόλους–τάσεις της κυρίαρχης αντίθεσης. Την εξάρτηση και την ανεξαρτησία.

Στο πλαίσιο αυτό, η εστία ενιαίου κόμματος διαμορφώνει το πλέγμα δυνάμεων, προσωπικού, οργάνων, λειτουργιών που συγκροτούν τον χώρο της εξάρτησης, της κυρίαρχης κατάστασης πραγμάτων, την εσωτερίκευση της διαδικασίας περιφερειακής ολοκλήρωσης με τους συγκεκριμένους όρους που εκείνη λαμβάνει χώρα. Η κίνηση αυτή αποτυπώνεται στις επικρατούσες θέσεις–αναλυτικά σχήματα στην εγχώρια διανοητική παραγωγή, όπως στη Νομική, την Οικονομική και την Πολιτική επιστήμη, δευτερευόντως αλλά επιθετικά στο πεδίο της Ιστορίας, καθώς εδώ οι αντιστάσεις είναι περισσότερες, λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας.

Θα ρωτήσετε, ίσως ρωτήσει και ο Μεγαλονησιώτης τον Διογένη, “και γιατί να χρειάζεται η αποδόμηση-εξευτελισμός, ή εξευτελιστική αποδόμηση, του “Ενιαίου Κόμματος”, μήπως μας οδηγήσει στον ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ;

Διογένης:  Μα, Μεγαλονησιώτη, ΕΣΥ με έβαλες να μιλάω αποδομητικά-εξευτελιστικά, ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΙΝΑ, για “μέλη των εγκάθετων εξουσιών της εξάρτησης“, εμένα ρωτάς;;;!!!

Μετά από αυτήν την αποστομωτική απάντηση του Διογένη, αναγκάζεται και η G-M-R να συμφωνήσει, δεδομένου πως, ίσως και τηλεπαθητικά ενεργούσα, προ ανάγνωσης του άρθρου του Π.Η., γράφαμε για την “πολιτική επανάσταση”:

(1)—-   Οι κατά περίπτωση μέθοδοι ποικίλουν (στο μέγεθος/δυναμισμό και στην μορφή πχ σάτιρα, καταγγελία, α λά Γκάντι αποδόμηση, οργάνωση ήρεμης δύναμης, κλιμακούμενης εξελικτικά ως την αποσύνθεση-εξουδετέρωση-λογοδοσία των υπαιτίων), από την πρόταση της ανάρτησης: https://greek-market-research.com/article/alexandros-chrysis-komvikos-stochos-i-exodos-apo-eyro-ee/ .

Για να δούμε τώρα “τι προτείνει Ο Διογένης στον Μεγαλονησιώτη”, υπογραμμίζοντας πάντα τις κομβικής σημασίας λεπτομέρειες, και χάριν της κατανόησης της πρότασης του Μεγαλονησιώτη δια στόματος Διογένη και έχοντας υπ’ όψιν την  διαβολοσυνήθεια  που εισχωρεί μέσα στις λεπτομέρειες:

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους εξουθένωσης και ταυτόχρονα υποδούλωσης και / ή εκποίησης. Σωτηρία δεν υπάρχει. Εκτός και εάν κατορθώσετε όπως είναι ο τίτλος μιας σελίδας του διαδικτύου σου «Ειρηνική, μη εμφύλια πολιτική επανάσταση».”

 

Και ποιό αναλυτικά:

Η διέξοδός σας είναι η μη εμφύλια δραστική αλλαγή που θα φέρει την εθνική ανεξαρτησία για να παλέψετε για την πατρίδα σας και το κράτος σας. Πως θα το κάνετε. Δικό σας πρόβλημα να βρείτε λύση και διέξοδο διαφορετικά τελειώνει ο ιστορικός σας κύκλος.”

 

Π. Ήφαιστος.Πριν χωρίσουμε Διογένη. Πες μου και τι εννοείς όταν υπονοείς ότι κάτι μπορεί να γίνει.

Διογένης.Ο αργός θάνατος δεν σας αξίζει. Φροντίστε λοιπόν με μια ανεξάρτητη ψήφο μέχρι να υπάρξει κάτι θετικό υπάρξει γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί πια να υπάρξει. Συμβουλεύω λοιπόν ψήφο που θα οδηγήσει σε αναγκαίες εξισορροπήσεις που θα αξιώσουν, ίσως από μια μεταβατική μη κομματική κυβέρνηση: Για να γίνει μια συντακτική εθνοσυνέλευση και μεταρρύθμιση που θα ενσαρκώσει πολιτικά τις πολιτικές παραδόσεις των Ελλήνων της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ο πολίτης εντολέας, η κοινωνία και όχι ξένοι κάτοχος του κράτους και η πολιτική εξουσία εντολοδόχος και ανακλητή. Αυτό είναι δημοκρατία και το καράβι το οποίο ταξιδεύοντας μέσα σε φουρτουνιασμένες θάλασσες προσανατολίζεται προς την Ιθάκη της πολιτικής ελευθερίας. Δεν ξέρω τα σημερινά Συνταγματικά σας. Εμείς στην κλασική εποχή ανά πάσα στιγμή στέλναμε σπίτι του τους εντολοδόχους της εξουσίας. Δεν είναι διαδικαστικά εφικτό να ψηφίζεται όχι κομματάνθρωπους της συμφοράς αλλά ικανά άτομα φορείς δημοκρατικών πεποιθήσεων -κατά τόπο, κατά περιφέρεια και κατά επικράτεια για να αναλάβει την διακυβέρνηση η κοινωνία και όχι πρωταθλητές της ιδιωτείας που σε όλα τα μοντερνιστικά κράτη καταχρηστικά ονομάζουν τα καθεστώτα της εκλεγμένης ολιγαρχίας ως δήθεν δημοκρατία.

Όπως και να έχει χρειάζεστε (3: βλέπετε στο τέλος σημείωση 3 της G-M-R) και μια γερή ομάδα παλληκάρια διαπραγματευτές –διπλωμάτες, οικονομολόγους, κτλ– να λένε σε αυτούς εκεί έξω τα λάθη τους και να τους προτείνουν αξιόπιστες διεξόδους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν κατάλαβα, δεν μπορείτε να προτείνετε διεξόδους στους υπόλοιπους Ευρωπαίους; Σοβαρές μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όμως, γιατί σας συμφέρει. Γιατί όπως ξέρεις η Ευρώπη σήμερα είναι πλέον χίλια κομμάτια και πολλοί διψούν για σοβαρές προτάσεις. Κάποιος πρέπει να τους ταρακουνήσει. Μέχρι να υπάρξει η μεγάλη ποθητή αλλαγή μέσα από μια μη εμφύλια πολιτική επανάσταση θα έλεγα ότι ο καταλληλότερος στην καρέκλα είναι αυτός που ενδέχεται να ταρακουνήσει την Εσπερία. Να αντιμετωπίσει επίσης αυτό που εσύ συχνά ονομάζεις “απέραντη Τουρκική απειλή” από την Θράκη μέχρι την Μεγαλόνησο Κύπρο. Υπάρχει; Μικρές οι πιθανότητες; Ταρακούνημα χρειάζονται όλοι, επαναλαμβάνω, ακόμη και εκεί στην Εσπερία. Εγώ δεν ψηφίζω γιατί είμαι πεθαμένος αλλά σας πονάω, πώς να το κάνω. Εδώ γεννήθηκα και πέθανα και εγώ. Και η Πολιτεία όπως ξέρεις Μεγαλονησιώτη είναι μεγάλη υπόθεση. Η Πολιτεία ή κράτος όπως το λέτε σήμερα είναι το συμβόλαιο των νεκρών με τους ζωντανούς και τους απογόνους τους.

και,

Ξυπνήστε νεοέλληνες, κραύγασε ο Διογένης κουνώντας το λυχνάρι του. Αστούς δεν έχετε, την οικονομία σας την εξανέμισαν οι αεριτζήδες, τους νέους σας του εξόρισαν οι ερασιτέχνες και ήδη αργοπεθαίνετε. Πριν είναι πολύ αργά πρώτον, μην δεχθείτε τον εκβιασμό του αργού θανάτου και δεύτερον μη αφήσετε το τρένο της Ελλάδας να εκτροχιαστεί. Αναλογιστείτε τι θα μπορούσε να είναι μη εμφύλια ειρηνική πολιτική επανάσταση που θα μπορούσε να ανοίξει ευκαιρίες για ασφαλή μετάβαση. Παλέψτε το!” (η G-M-R προτείνει για το “παλέψτε το“, πάλη, ΕΙΡΗΝΙΚΗ, αλλά, ΠΑΛΗ, και όσο για την εποχή που ο Διογένης πρότεινε,

Μια ασφαλή μετάβαση με εξισορρόπηση των άκρων πριν σας πάρει το ποτάμι. Το πώς θα γίνει αυτό με τον κατάλληλο τρόπο θέλει σκέψη, ψυχραιμία, ορθολογισμό και λίγη τύχη. Περισσότερα δεν ξέρω.“. Τυχόν “εξισορρόπηση” με σκόντο στις σημειώσεις 2 (ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΝΟΜΟΣ!) και 3 (παλληκάρια-παλληκαριά vs τυχόν ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ “εξισορροπισμός”) στο τέλος του κειμένου, ισούται  με  ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

 

Παίρνοντας υπ’ όψιν σοβαρά τις κρίσιμες πιο πάνω υπογραμμίσεις, επισημαίνουμε:

 

1) ” με μια ανεξάρτητη ψήφο”…”ψήφο που θα οδηγήσει σε αναγκαίες εξισορροπήσεις που θα αξιώσουν, ίσως από μια μεταβατική μη κομματική κυβέρνηση: Για να γίνει μια συντακτική εθνοσυνέλευση και μεταρρύθμιση που θα ενσαρκώσει πολιτικά τις πολιτικές παραδόσεις των Ελλήνων της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

2) “Αυτό είναι δημοκρατία …

Αυτό όπως λέει από εκεί ψηλά ο Τσαρούχης στον Διογένη, ΔΕΝ είναι δημοκρατία, είναι ΕΚΛΟΓΙΜΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ

3) “ Εμείς στην κλασική εποχή ανά πάσα στιγμή στέλναμε σπίτι του τους εντολοδόχους της εξουσίας

Φυσικά, απαντούμε  ως G-M-R  διότι στην Αρχαία Αθήνα γεννήθηκε η Δημοκρατία και όχι ο Αντί-προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμός.

4) για απόσπασμα των λόγων του Διογένη,

Δεν είναι διαδικαστικά εφικτό να ψηφίζεται όχι κομματάνθρωπους της συμφοράς αλλά ικανά άτομα φορείς δημοκρατικών πεποιθήσεων -κατά τόπο, κατά περιφέρεια και κατά επικράτεια για να αναλάβει την διακυβέρνηση η κοινωνία και όχι πρωταθλητές της ιδιωτείας που σε όλα τα μοντερνιστικά κράτη καταχρηστικά ονομάζουν τα καθεστώτα της εκλεγμένης ολιγαρχίας ως δήθεν δημοκρατία.“, διερωτώμεθα (λεπτομέρεια του Διαβόλου;), αν στο τέλος παραλήφθηκε ερωτηματικό, ή αν, ο επιβληθείς “τι κι αν είναι μνημονιακής Κατοχής” Αντί-Προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμός, ποικιλοτρόπως εξαναγκάζει στο “Δεν είναι διαδικαστικά εφικτό να ψηφίζεται όχι κομματάνθρωπους της συμφοράς αλλά ικανά άτομα…“. Αν βέβαια υποτεθεί, πως στο τελος του συλλογισμού ο δαίμων του τυπογραφείου παρέλειψε το ερωτηματικό, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ, τότε:

Λαμβανομένων υπ’ όψιν και των παραπάνω 1 & 2, θα πρέπει να υποδειχθεί ένας μαγικός τρόπος, ούτως ώστε αυτά τα “ικανά άτομα φορείς δημοκρατικών πεποιθήσεων -κατά τόπο, κατά περιφέρεια και κατά επικράτεια για να αναλάβει την διακυβέρνηση η κοινωνία” να πάψουν να είναι τα ίδια που παρουσιάζονται ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ από τον θάνατο του Καποδίστρια και μετά ως σήμερα!

Πώς όμως θα γίνει αυτό, ΔΙΧΩΣ αυτά τα “ικανά άτομα” να θέλουν κιόλας να αποτελούν την ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ενός αναλυτικά συγκεκριμένου και δημοκρατικά οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου αποδόμησης (Διογένης!!!) έως και εξουδετέρωσης των “κομματανθρώπων της συμφοράς” και μάλιστα να θελήσουν “να αγιάσουν” αφού (κατόπιν δηλαδή), άνευ συλλογικής και δεσμευτικής γι’ αυτούς διαδικασίας, θα έχουν ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΗΣΕΙ μετά των “κομματανθρώπων της συμφοράς” στον Ναό της Μνημονιακής Κανονικότητας ( υπενθυμίζουμε τον σύνδεσμο στην αρχή του σχολίου: https://greek-market-research.com/article/mas-ethizoyn-se-kivdili-kanonikotita/ ) ;

Αυτονοήτως λοιπόν, και όχι ανοήτως συμπεριφερόμενοι (ώς κοψοχέρηδες ή ως κοψοχερεπαναστάτες https://greek-market-research.com/clink/gia-na-min-eimaste-kopsocherepanastates/ μέσω ψηφοϋποστήριξης λαγωνικών ψηφοφόρων), ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με την έως εξουδετέρωση, αποδόμηση των κομματανθρώπων της συμφοράς, ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ, αλλά, ΓΙΑ ΝΑ “(Μέχρι διαγράφεται) Για να υπάρξει η μεγάλη ποθητή αλλαγή μέσα από μια μη εμφύλια πολιτική επανάσταση θα έλεγα ότι ο καταλληλότερος στην καρέκλα είναι αυτός που ενδέχεται να ταρακουνήσει την Εσπερία. Να αντιμετωπίσει επίσης αυτό που εσύ συχνά ονομάζεις “απέραντη Τουρκική απειλή” από την Θράκη μέχρι την Μεγαλόνησο Κύπρο. ” (Ο καταλληλότερος σε όλα τα βήματα, όλων των προτάσεων της G-M-R είναι ο αδιαμεσολάβητος ΛΑΟΣ για να θυμόμαστε επί του πραγματικού και τον Γ.Κοντογιώργη).

Και φυσικά, η όποια σχετική προσπάθεια, όπως γράφει ο Αλέξανδρος Χρύσης, θα πρέπει να παίρνει υπ’ όψιν το ζητούμενο:

…το ζητούµενο δεν είναι η κατάργηση αλλά η υπέρβαση του κοινοβουλευτισµού. Πρόκειται ουσιαστικά για την ανάγκη ενός πολύµορφου αγώνα εµβάθυνσης και διεύρυνσης της δηµοκρατίας, µε τρόπο που να αποκτήσει πολιτικά ουσιαστικό και κοινωνικά απελευθερωτικό περιεχόµενο – για να πάψει επιτέλους η δηµοκρατία να ταυτίζεται στην κοινή συνείδηση µε τις πιο εκφυλισµένες εκδοχές του αστικού κοινοβουλευτισµού.“, απόσπασμα από την ανάρτηση της G-M-R:  https://greek-market-research.com/article/alexandros-chrysis-komvikos-stochos-i-exodos-apo-eyro-ee/ .

 

(2)—-  Ανοίγοντας διαδοχικά τους συνδέσμους,  https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ και μετά

https://greek-market-research.com/clink/epistoli-i-metoysiosi-keimenon-se-praxi-anagkaia-oso-pote-protasi-ylopoiisis/ θα δείτε:

Η επιστολή-πρότασή μας δεν στοχεύει ούτε προκαλεί, ούτε εμφύλιο ούτε υποκατάσταση, η καταστροφή οργάνων του κράτους και ΦΥΣΙΚΑ, στηρίζεται στην ΣΤΕΡΕΗ ΒΑΣΗ του κατακτημένου νομικού πολιτισμού (παλαιότερη δήλωση Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κάπως έτσι :”Ο Εισαγγελέας δεν φοβάται (σ.σ. αν θυμόμαστε καλά είχε συμπληρώσει, “είναι παντοδύναμος“), διότι έχει μαζί του το νόμο“.

και φυσικά, δεν αποκλείεται καθόλου τότε, αντίθετα ενισχύεται το ενδεχόμενο, ακόμα και εν μέσω μνημονιακής κατοχής, της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ΛΑΟΥ, ο οποίος αδελφωμένος με ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ-ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (3: ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ), θα μπορέσει ΑΦΟΥ/τότε και μόνο τότε, όμως θα έχει ΑΝΔΡΩΘΕΙ, σύμφωνα με την οργάνωση-επιχειρησιακό σχέδιο της G-M-R, προκαλώντας ταυτόχρονα εξουθενωτική ζημιά/ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ, στους ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του “ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”.

Όλα τα παραπάνω, θα τα καταφέρουμε, αν κρατήσουμε σταθερή την ρότα που ο Μεγαλονησιώτης δια στόματος Διογένη μας δείχνει:  “Και να μην ξεχνάμε και την σταδιακή αλλαγή λαού με ροκάνισμα της πολιτισμικής και πολιτικής συνοχής. Αργό θάνατο ή στραπάτσο θα είστε το πρώτο μεγάλο θύμα όσων κεντρικά ή περιφερειακά ανήκουν στην Εσπερία. Τελεσίδικα και ίσως θανατηφόρα. Βρείτε λοιπόν τρόπο για μια ειρηνική μετάβαση για να επιβιώσετε. Να φύγουν όλοι αυτοί που σας ρίχνουν στα βράχια μετά το 1830.

_.

 

 

 

 

Παν. Ηφαιστος, 12 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Κάποτε κατοικούσα στο Θησείο. Στον πρώτο παράδρομο αριστερά κατηφορίζοντας από την Ακρόπολη. Παλαιότερα, με συμφοιτητές μου πηγαίναμε εκεί κοντά στην Αγορά και συζητούσαμε. Περίπου Δήμος που αναβίωνε την άμεση δημοκρατία. Μια άλλη εποχή προβληματισμένων ανθρώπων τους οποίους δεν είχε προλάβει ακόμη να πλήξει ο αποδομητικός μεταμοντερνισμός (ή όπως τον μεταφράσαμε πολύ εύστοχα στην Ελλάδα εθνομηδενισμός). Τους είχε βέβαια πλήξει η εμφύλια ιδεολογική διαίρεση αλλά αλλά όχι τόσο δραστικά όπως τις δεκαετίες που ακολούθησαν μέχρι και τις μέρες μας. Οι φοιτητές τότε διάβαζαν τα πάντα, συζητούσαν και προβληματίζονταν. Σημαντικός τόπος συνάντησης ήταν το Θησείο και η Ακρόπολη. Στις περιοχές αυτές εισερχόμασταν χωρίς πληρωμή μέχρι που η Ελλάδα όντας πλέον μέλος της ΕΟΚ τότε και σήμερα ΕΕ καταργήθηκε αυτό το προνόμιο που ίσχυε για τους Έλληνες πολίτες ως κάτι, άκουσον άκουσον, που δημιουργούσε διακρίσεις μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών. Δεν μπορούσαν οι αφιλότιμοι να ζητήσουν εξαίρεση για λόγους πολιτισμού και εθνικής κουλτούρας όπως τόσα άλλα κράτη μέλη κάνουν για ανάλογα και αντίστοιχα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες τους.

Πρόσφατα, σούρουπο, πήγαινα να συναντήσω συνάδελφο από το εξωτερικό που περνούσε από την Αθήνα. Για να πιούμε λίγη ρετσίνα εκεί κοντά σε μια ταβέρνα που ξέρω στο Θησείο. Κατηφορίζοντας συνάντησα τον Διογένη. Με ξάφνιασε: Κουρασμένος, απογοητευμένος και ανήσυχος. Το λυχνάρι του μισοσβησμένο. Ακολουθεί ο διάλογός μας:

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: ifestos.edu.gr

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.