ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΕΝΥΠΕΚΚ: Η πρότασή μας για την Ελλάδα (ΣΧΕΔΙΟ)
Thursday
06/09/2018
22:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κείμενα Γνώμης ΕΝΥΠΕΚΚ
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Επαναδιαπραγμάτευση και αντίσταση εναντίον νέων μέτρων γίνεται όταν ΔΕΝ έχουν μεσολαβήσει ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Εφ’ όσον έχουν μεσολαβήσει εγκλήματα, διεθνοποιούμε και ταυτόχρονα κατεβάζουμε στο πεζοδρόμιο (με εφαρμογή του άρθρου 120Σ/ Γεώργιος Κασιμάτης * ) την έκθεση-υπόδειξη 7/3/2014 του ΟΗΕ (εδώ) για “λογιστικό έλεγχο του χρέους με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ λογοδοσία των υπαιτίων”. Αν και εφ’ όσον γίνουν ΑΥΤΑ με την υποστήριξη όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων (πράγμα που αυτές δεν φαίνεται να το θέλουν), κάποιοι άλλοι θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται για επαναδιαπραγμάτευση χρέους και ποινικών ευθυνών… .

Αν ως ΕΝΥΠΕΚΚ βρίσκετε συζητήσιμη την πρόταση, απαντήστε, δεδομένου ότι διαθέτουμε (ημών και συναγωνιστών) ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ χρήσιμη αγωνιστική-οικονομική/δικαιϊκή/δικονομική-πολιτική “προϋπηρεσία” στο θέμα.

* https://bit.ly/2uv83uP

 

 

ΕΝΥΠΕΚΚ, 3 Σεπ. 2018

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) με Πρόεδρο τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο κατέθεσε την “Πρόταση της για την Ελλάδα”

1.   Το καλοκαίρι του 2018 η Ελληνική Δημοκρατία έλαβε την τελευταία δόση τού τρίτου δανείου (του ESM) που ανεβάζει το δημόσιο χρέος στα 343 δις ευρώ (188,6% του ΑΕΠ). Το χρέος προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω βραχυπρόθεσμα, ενώ, όταν υπεγράφη η πρώτη Δανειακή Σύμβαση, τον Μάιο του 2010, ανερχόταν -με τα αναθεωρημένα μάλιστα στοιχεία- στα 301,062 δις ευρώ (126,74% του ΑΕΠ).

Και με τα τρία Μνημόνια Συνεννόησης για τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις οικονομικής πολιτικής, εφαρμόστηκε –πλην των άλλων- η γενικευμένη ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες (σχολεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νοσοκομεία και όλα τα καθιδρύματα του ΕΣΥ, τα φάρμακα, στις δομές και παροχές κοινωνικής μέριμνας), ακίνητα, κινητά και όλα τα άλλα αποτιμητά περιουσιακά στοιχεία. Υπολογίζεται ότι ένα ολόκληρο σημερινό ΑΕΠ, παραπάνω από 180 δις ευρώ, αφαιρέθηκαν βίαια από τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς τού ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τα νοικοκυριά, κατά τη μνημονιακή περίοδο 2010-2018.

(more…)