ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Saturday
18/03/2023
09:58 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιάν. Α. Μυλόπουλος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Ας παρακάμψουμε τις βλακείες του αρθρογράφου περί “μη ανθρωπογενούς αιτίας” για το Μάτι και ας κρατήσουμε τις καταγγελίες του κατά τις κυβέρνησης, σημειώνοντας την παρακάτω:

Τρίτη ευθύνη της κυβέρνησης είναι η κατά 50% περίπου μείωση του προσωπικού τα τελευταία 4 χρόνια. Η οποία έγινε αιτία να μην υπάρχει δεύτερος σταθμάρχης στη νυχτερινή βάρδια. Η ευθύνη αυτή γίνεται ακόμη πιο βαριά, αν σκεφτεί κανείς ότι από το 2018 η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και τις απαγορεύσεις πρόσληψης νέου προσωπικού.

Θέλει να μας πείσει ο συριζοαρθρογράφος, πως η μείωση του προσωπικού, στον ΟΣΕ και σε όλες τις κρατικές υπηρεσίας, ΔΕΚΟ, οργανισμούς, κλπ, ΔΕΝ δικαιολογείται πια διότι “από το 2018 η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και τις απαγορεύσεις πρόσληψης νέου προσωπικού“.

Εμείς ως G-M-R κρατάμε το γεγονός της μείωσης του προσωπικού ως έμμεση (βασική) αιτία δημιουργίας ατυχήματος και αναμένουμε από την Δικαιοσύνη, κάποτε…, να ελέγξει και τους δολίως παραπληροφορούντες τους πολίτες και τους υπουργούς-πρωθυπουργούς που ενεργούν “αντίθετα με” το πλαίσιο των καθηκόντων τους στο χρονικό διάστημα της θητείας τους (κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους= προϋποθέτει όποια παράκαμψη εκ της νομοθεσίας λόγω ανωτέρας βίας για την εκτέλεση “και σύμφωνα με” τα καθήκοντα τους, άλλως είτε από Δικαιοσύνη είτε από Βουλή αρχικά και παραπέρα από Δικαιοσύνη, το ποινικό αδίκημα πρέπει να εξεταστεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ).

_.

 

 

 

 

Γιάν. Α. Μυλόπουλος, 17 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

Αν την εργώδη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών της, την διοχέτευε σε έργα πρόληψης και αποτροπής αυτών των αποτυχιών, θα είχαμε αποφύγει πολλά δεινά από όσα μας συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Από τους χιλιάδες υπερβάλλοντες και άδικους θανάτους της πανδημίας, που μας έφεραν πρώτους στην Ευρώπη σε απώλειες ανά πληθυσμό, μέχρι το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η επικοινωνιακή διαχείριση του οποίου θέλει τις ευθύνες για το δυστύχημα που συνέβη στη δική τους κυβερνητική βάρδια, να διαχέονται σε προηγούμενες βάρδιες και να μοιράζονται στο παρελθόν.

Όλοι όμως αντιλαμβάνονται ότι όπως συνελήφθη και φυλακίστηκε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το δυστύχημα, έτσι και οι ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα εντοπίζονται στην κυβερνητική βάρδια της σημερινής και όχι προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κι αυτό όχι γιατί η σημερινή κυβέρνηση παίρνει τον… μουτζούρη για λόγους που ανάγονται στην κακή της τύχη να κυβερνά τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα.

Γιατί εδώ πρόκειται για δυστύχημα που οφείλεται σε ανθρωπογενή αίτια και όχι όπως στο Μάτι για φυσική καταστροφή, οι αιτίες της οποίας ήταν ανεξάρτητες της ανθρώπινης θέλησης.

(more…)