ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η απάτη των ευρωεκλογών
Sunday
10/03/2019
01:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Αθανασιάδης ΕΚΛΟΓΕΣ
0

Σχόλιο G-M-R : Η συμμετοχή του πολίτη “όπου υπάρχει η δυνατότητα”, κρινεται απο τον συναγωνιστή αρθρογράφο (αν καταλαβαινουμε καλά) αρνητικά για την Ευρωβουλή και θετικά για την Ελληνική Βουλή.

Κατά την G-M-R, οι σχετικές κρίσεις θα είχαν αξία σε περίπτωση στοιχειωδώς δημοκρατικής Ελληνικής Κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Τότε θα μπορούσαμε να πούμε, “συμπολίτες, το Ευρωκοινοβούλιο είναι εγγενώς, θεσμός Επιβολής πάνω στα εθνικά κρατη, άρα δυναμώνουμε την δύναμη μας αποκλειστικά στο Εθνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό να αποχωρήσουμε από ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ”.

Συμβαίνει ΟΜΩΣ στην Ελλάδα, όχι μόνον να μη υπάρχουν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές προϋποθέσεις στην κοινοβουλευτική λειτουργία, αλλά αυτή η ΑΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να συνοδεύεται, με συστηματική δόλια παραπλάνηση, με εξαγορές και αντίποινα, με εσχάτη προδοσία σε βάρος του λαού και της χώρας, με άγρια καταστολή της λαϊκής αντίδρασης.

Επιπροσθέτως, παρακολουθούμε ένα αντιμνημονιακό στρατόπεδο αλληλοσφαζομένων κομμάτων, όχι τόσο λόγω των υπαρχουσών διαφορών (αυτές θα μπορούσε να τις λύσει η λαϊκή δημοκρατική συμμετοχή), αλλά λόγω της επιλογής όλων των αντιμνημονιακων κομμάτων να ωφεληθούν εκλογικά και όχι να συμβάλλουν κατά προτεραιότητα για ένα δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο (εδώ σχετική πρόταση/διαρκής προσπάθεια που αναμένει υιοθετήσεις/βελτιώσεις).

 

 

 

Γιάννη Αθανασιάδη, 9 Μαρ. 2019

 

 

Ο διαρκής αγώνας των λαών, για θεσμούς και διαδικασίες που προάγουν την δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία, με επαναστάσεις και λαϊκά κινήματα τους τελευταίους τρείς αιώνες, μπορεί να μην έχει επιτύχει το μοντέλο μιας ιδανικής δημοκρατίας, αλλά τουλάχιστον κατάφερε στα πλαίσια των δυτικών αστικών δημοκρατιών, να δώσει βήμα και λόγο σε οργανωμένους φορείς (κόμματα) του λαού, ώστε να καθορίζουν την πολιτική και κοινωνική πορεία της χώρας τους, με τις όποιες παθογένειες, που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε.

Υπό αυτήν την έννοια ο λαός συμμετέχει ή στηρίζει δια της ψήφου του, τον πολιτικό φορέα που το πρόγραμμα του εκφράζει τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες του, για βελτίωση και πρόοδο της χώρας του και της ζωής του.

(more…)