Wednesday
25/02/2009
04:43 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
2

Ξεκινάμε με το Stop Loss των θέσεων μας που κατεβαίνει στο 1550.

gd250209

Η τρέχουσα πτώση ορίζεται από την πράσινη κατερχόμενη γραμμή τάσης R-1 στο διάγραμμα. Ανοδική διάσπαση θα την τερματίσει για να ξεκινήσει κάτι νέο. Θα το δούμε όταν γίνει.

gdintra250209

Τα νέα χαμηλά κλεισίματα των τριών τελευταίων ημερών ενδυναμώνουν κατά πολύ τη πρόβλεψη μας για ελάχιστο στόχο στο 1450 όπως είχαμε αναφέρει στο σχόλιο της 23-2-2009. Κάπου εκεί αν έρθει η τιμή θα συναντήσει και τη κάτω μπλε γραμμή του σχετικού καναλιού (βλ. διάγραμμα) και θα κλείσουμε τη θέση μας, για να επανεξετάσουμε τη κατάσταση.

Επαναλαμβάνουμε την αναφορά του σχολίου της 23-2-2009 και πάλι, ότι δεν ξεχνάμε και το 1740 σαν υποχρέωση του ΓΔ.

Στο σημείο αυτό και εν μέσω καταιγιστικών πυρών θα πάρουμε το θάρρος να πούμε κάποια πράγματα που έχουμε δει αλλά οι αγορές τα κάνουν με το δικό τους τρόπο και μέσα από τις δικές τους διαδρομές. Θεωρούμε όμως ότι πρέπει να τα γνωρίζουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Το ένα είναι το ανωτέρω μπλε κανάλι που περιγράψαμε και το οποίο έχει την τάση να διασπαστεί πτωτικά προκειμένου να εκτονωθεί. Αν κάτι τέτοιο συμβεί η πτώση θα είναι βιαιότατη, τραχεία, και με πολύ μεγάλες απώλειες (στόχοι = 1450 και πιθανώς οι 1100 μονάδες). Όμως αυτό είναι και το πιο εύκολο για τη περίπτωση μας, θα λέγαμε το πιο οφθαλμοφανές.

Το άλλο φαίνεται στο κατωτέρω διάγραμμα. Απλά το παραθέτουμε και θα το σχολιάσουμε προσεχώς ίσως και καυστικά. Μόνο να πούμε ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί με ακρίβεια (η άλλη σκοπιά του θέματος είχε αναφερθεί στις 22-2-2009) και πάλι στο 1740 και υπό προϋποθέσεις, ακόμα και στο 2300. Αυτό που θα πρέπει να διερευνήσουμε είναι μέσα από ποια διαδρομή θα το κάνει.

gd250209-b

Περισσότερα λοιπόν το Σαββατοκύριακο.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.