Sunday
03/05/2009
23:12 GMT+2
ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΩΛΚ
5

Τονίζουμε ότι η ενασχόληση μας με τα ΣΩΛΚ είναι τυχαία επιλογή, όχι για να κάνουμε αγοραπωλησίες αλλά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η μετοχή μετά από μια καλή βάση τιμών που πέτυχε να κάνει επί πεντάμηνο εκτελεί κατόπιν βίαιη ανοδική κίνηση η οποία μέσα σε 14 συνεδριάσεις πέτυχε απόδοση τουλάχιστον 90 %. Παρόμοια διαγράμματα έχουν πολλές μετοχές και για αυτό επιλέξαμε μία τυχαία η συμπεριφορά της οποίας ίσως να είναι οδηγός και για άλλες.

Επίσης συγχωρήστε μας ένα λάθος που κάναμε στο σχόλιο της 28/4 για τη μετοχή. Το λάθος είναι ότι γράφαμε, πως για να βγούμε αγοραστές καλό θα ήταν η μετοχή να έχει την επόμενη ημέρα, υψηλότερη τιμή από το κλείσιμο της προηγούμενης στο τέλος της συνεδρίασης. Σε αυτό, για το τέλος της συνεδρίασης μπορούμε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να πούμε ότι πιο σωστό θα ήταν οι αγορές να γίνουν μόλις η τιμή γράψει υψηλότερη τιμή από το κλείσιμο της προηγούμενης σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Να μη περιμένουμε δηλαδή να αγοράσουμε στο τέλος.

Ακόμα όμως και αν αγοράζαμε 1 τικ πάνω από το 1,36, στο 1,37, με το κλείσιμο της Πέμπτης έχουμε βρεθεί σε απώλειες. Βάζουμε το stop loss στο 1,26, ενώ προς το παρόν τουλάχιστον φαίνεται ότι αγορές στη πρώτη διόρθωση δεν ήταν και τόσο σωστή πράξη. Είδωμεν.

solk300409

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.