Wednesday
01/07/2009
23:21 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Όταν η γενικότερη θέση μας είναι bear και έχουμε ακαριαίο ανοδικό ξεκίνημα με gap μάλιστα στο intraday γράφημα, που να ξεπερνά το stop loss που έχουμε ορίσει, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Η ψυχραιμία μεταφράζεται ως αναμονή για τεστάρισμα του εν λόγω υψηλού ή διπλή υπέρβαση που πολλές φορές (μέσω των σχολίων μας) είναι η απαίτηση μας. Χθες δεν αναφέραμε κάτι τέτοιο (κακώς), όμως η λογική παραπέμπει προς τέτοιου είδους φιλτράρισμα μια και όπως είπαμε μόλις χθες, η εκ των προτέρων αναφορά σε όλων των ειδών τις πιθανές κινήσεις είναι δύσκολη.
Τελικά το «μοιραίο» ήρθε αργότερα και στοπαριστήκαμε στις 2219 μονάδες με απώλειες για τα δύο πρόσφατα sort.

gdintra010709a

Για την υφιστάμενη ανοδική κίνηση και για όσους την ακολουθούν το stop είναι σωστό να μπει στο σημερινό χαμηλό (2201).

Παρόλο που στοπαριστήκαμε (ίσως με τη θέληση μας θα λέγαμε) έχουμε να παρατηρήσουμε το εξής. Εν μέσω της τρέχουσας ανοδικής κίνησης η τροφοδότηση αρνητικών στοιχείων είναι συνεχής. Προσέξτε το παρακάτω Intraday γράφημα.  Η αντίδραση στο 2100 είναι και πάλι του στυλ ηλεκτροσόκ (που είχαμε αναφέρει σε παλιότερο σχόλιο). Εν συνεχεία η εμφανιζόμενη σφήνα διασπάται ανοδικά χωρίς τη παραμικρή υπερβολή. Όμως δεν φτάνει αυτό. Η σημερινή συνεδρίαση μας τροφοδοτεί με ακόμα μια οξεία αντίδραση και συσσώρευση στο μέσον με ανοδική εν συνεχεία διάσπαση. Είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο παραπάνω σχηματισμό μιλώντας πρόσφατα για τα ΠΛΑΘ. Άρα αυτό που περιμένουμε είναι η πλήρης αναίρεση του σημερινού χαμηλού όχι πολύ μακριά σε χρόνο από σήμερα. Όμως εάν αυτό συμβεί, τότε ο στόχος είναι η περιοχή 2150 περί το apex της σφήνας.

gdintra010709b

Όλα τα υφιστάμενα μέχρι σήμερα stop loss για τις εναπομένουσες δύο sort θέσεις μας παύουν να ισχύουν μέχρι νεωτέρας.

Όσο αφορά τη μελλοντική πορεία σε daily βάση θα τη παρακολουθούμε μέσω του παρακάτω γραφήματος.

gd010709

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.