Friday
16/10/2009
08:59 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Εντός του μικρού πλαισίου, που σημειώνουμε εδώ και δυο ημέρες, είχαμε το κλείσιμο για τον ΓΔ, με τις τιμές να εξέρχονται ανοδικά προσωρινά. Έτσι σήμερα έχουμε την εμφάνιση ενός doji, σημάδι αναποφασιστικότητας της αγοράς να αναλάβει περαιτέρω κατεύθυνση. Οι τιμές βρίσκονται ήδη στο πάνω μέρος του καναλιού που φαίνεται στο γράφημα. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η οπισθοχώρηση των τιμών είναι το πιθανότερο σενάριο.

gd151009-3

Κάτι ανάλογο είχαμε σήμερα, με τον ΓΔ να διορθώνει ενδοσυνεδριακά κατά 23,6 % του πρόσφατου ανοδικού σκέλους. Θα λέγαμε ότι αυτή η διόρθωση μπορεί να συνεχιστεί βάσει του πιθανότερου σεναρίου που είπαμε πριν. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επειδή η τελευταία ανοδική κίνηση είναι έντονη, κανείς δεν απαγορεύει στις τιμές να ανέλθουν και υψηλότερα. Σε μια τέτοια περίπτωση η ανοδική κίνηση θα ανατροφοδοτηθεί, καθώς σαν διόρθωση, προκειμένου οι τιμές να συνεχίσουν υψηλότερα, θα θεωρηθεί η σημερινή ενδοσυνεδριακή.

gd151009-1

Όμως μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον επειδή η λογική από την αγορά εκλείπει, θα πρέπει εμείς να επιδείξουμε τουλάχιστον σύνεση και να γνωρίζουμε ότι μια μεγάλη κίνηση τελειώνει εν μέσω τρεχάλας, κάτι που φανερώνει την εκτόνωση της από ώρα σε ώρα, για να έχουμε κατόπιν μια πρώτη τουλάχιστον διόρθωση.

Το επόμενο γράφημα είναι γνώριμο από παλιότερα σχόλια. Οι άγραφες τιμές που έχουν περισσέψει είναι ότι υπάρχει μέσα στο γαλάζιο πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό μαζί με το εικονιζόμενο επίπεδο Fibonacci και την άνω γραμμή του pitchfork αναμένουμε να έχουν ιδιαίτερη σημασία, στην περαιτέρω πορεία του ΓΔ.

gd151009-2

Τέλος να επισημάνουμε για το intraday trading την υποψία μας για έντονο volatility κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, κάτι που αν δεν προσεχθεί δεόντως είναι δυνατόν να αποβεί εις βάρος των συμμετεχόντων και επίσης να πούμε ότι για να έχουμε σοβαρότατες ενδείξεις περί γυρίσματος της αγοράς θα πρέπει  οι τιμές να υποχωρήσουν κάτωθεν των δύο γραμμών τάσης που φαίνονται στο παρακάτω  διάγραμμα.

gd151009-4

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.