Thursday
24/12/2009
08:20 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
1

Η άνοδος πράγματι συνεχίστηκε, αλλά αυτό ήταν και όλο. Από κεκτημένη ταχύτητα ο ΓΔ άνοιξε σε θετικό έδαφος με gap-up και κατόπιν αναλώθηκε όλη !!!!  μέρα σε πτώση. Ακόμα και να βγαίναμε long θα είχαμε και πάλι στοπαριστεί στο stop loss που είχαμε βάλει για όσους ήθελαν να ρισκάρουν. Έτσι η επιλογή μας να μην κάνουμε τίποτα σε σχέση με θέσεις φαίνεται για την ώρα σωστή.

Θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο, λόγω και των ημερών (αργίες, κουτσές συνεδριάσεις, μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα).

Αυτό που είναι σημαντικό να δούμε σήμερα είναι το εξής. Στο παρακάτω γράφημα και στον πρώτο κύκλο, αν θυμάστε, είχαμε κάνει μια αυτοκριτική. Λέγαμε τότε εν ολίγοις ότι αν όχι η πλάγια πράσινη, η οριζόντια τουλάχιστον μια και διασπάστηκε ανοδικά εν μέσω μπλε κεριών ήταν σήμα long τοποθετήσεων, το οποίο τότε δεν λάβαμε σοβαρά υπόψη. Προσέξτε ότι το πρώτο μπλε κερί είχε εμφανιστεί τότε εν μέσω πτωτικής συνεδρίασης. Κάτι ανάλογο έχουμε να παρατηρήσουμε και σήμερα. Το πρώτο κόκκινο κερί εν μέσω μιας συνεδρίασης που ήταν μεν αρνητική (-0,25%) αλλά το σώμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πάνω από το προηγούμενο (χθεσινό).

gd231209

Από εδώ και πέρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ευχόμεθα  ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.