Sunday
20/12/2009
12:10 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Δεν ξεχνάμε ότι η τάση είναι πτωτική και το μόνο που λείπει είναι κάποιες πολύ τελευταίες επιβεβαιώσεις. Θα δούμε αν έρθουν και αυτές.

Έχουμε να βάλουμε σχόλιο από την Τρίτη ενώ την Παρασκευή βάλαμε ένα σχόλιο κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης.

Σε εκείνο το σχόλιο (Τρίτη) γράφαμε 2 φορές για το επείγον του ΓΔ να κάνει κάτι. Την επόμενη (Τετάρτη) ο ΓΔ από τη στενωπό που βρισκόταν διάλεξε να ξεφύγει ανοδικά. Χωρίς όμως συνέχεια. Με το κλείσιμο της Παρασκευής έχει ξαναβρεθεί στα ίδια που ήταν και την περασμένη Τρίτη.

gd181209
Ο ΓΔ δείχνει χαρακτηριστική αδυναμία να περάσει ανοδικά από την οριζόντια πράσινη γραμμή. Από την άλλη παίζει επί μακρόν πάνω στη πλαγιοανοδική μωβ και βέβαια εκεί έχει σταθεί και το εβδομαδιαίο κερί που είναι μεν είναι κερί ισορροπίας αλλά κλείνει μάλλον να είναι άσχημο παρά καλό κερί.

gdw181209

Η στασιμότητα βέβαια δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν. Μάλιστα θα λέγαμε ότι από τη Δευτέρα επίκειται κίνηση η οποία μάλλον θα είναι πτωτική. Λέμε «μάλλον», γιατί η τάση είναι όπως είπαμε πτωτική και δεν έχουμε και κάποια θετικά στοιχεία να βασιστούμε για το αντίθετο. Άλλωστε εδώ δεν είναι απόλυτος σκοπός μας να κάνουμε πάντα τη Πυθία αλλά να μάθουμε πέντε πράγματα παραπάνω μέσα από την εκπαίδευση και τη παρατήρηση, και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγάλουμε κάποιο κέρδος χωρίς πολύ άγχος.

Αντίβαρο για μια πτωτική κίνηση είναι το invert γράφημα που εφόσον είναι σωστό, τότε στο 2075 έχει εκτονώσει μεγάλο μέρος της πτωτικής δύναμης. Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν μπορούμε να δούμε με σαφήνεια τι μπορεί να είναι αυτό που θα οδηγήσει τον δείκτη ακόμα χαμηλότερα.

gd181209-1-inv

Πάντως σύντομα, όπως είπαμε και πριν, κάποια από τις δύο δυνάμεις που ισορροπούν μέχρι στιγμής τον ΓΔ θα νικήσει. Αν νικήσουν οι πωλητές, τότε ο ΓΔ θα αντικρύσει με μεγάλες πιθανότητες τις 1900 μονάδες. Με αυτό τον τρόπο καλύπτει δυο σοβαρά gap-up και έρχεται στις 1900 μονάδες όπου είναι ένα σημείο μαγνήτης που το έχουμε πει από πολύ παλιά ενώ ο εκεί τριγωνικός σχηματισμός έχει παραμείνει σχεδόν αποτυπωμένος σε όλα μας τα γραφήματα, για να μας θυμίζει το σημείο αυτό.

Σε αυτή τη περίπτωση βέβαια (πτωτική) θα μας πάρει το stop (2140). Αν γίνει αυτό, αμέσως θα ανοίξουμε ένα συμβόλαιο sort για να πάμε στο στόχο που είπαμε(1900).

Μια ματιά και στο intraday, με χαρακτηριστική άρνηση στο 15 min να πάμε πάνω από το 50-51 στον rsi.  Αν ο ΓΔ δεν μπορέσει να δει  τιμές πάνω από 2178 και πάει προς τα κάτω και από το πορτοκαλί πλαίσιο, τότε θα έχουμε ένα ακόμα στοιχείο να πιστεύουμε σε περαιτέρω πτωτική πορεία.

gdintra181209-1

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.