Monday
02/08/2010
23:25 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Επιστρέψαμε. Όμως το καλοκαίρι καλά κρατεί και μετεωρολογικά και χρηματιστηριακά. Και βέβαια επειδή επιστρέψαμε εμείς, δεν ευχόμαστε καλό χειμώνα και τέτοια. Μικροαποδράσεις και άλλες όμορφες καλοκαιρινές και ξέγνοιαστες δραστηριότητες μπορεί να είναι οι επόμενες υποψήφιες κινήσεις για τους επιστρέψαντες.

Το stop loss (778) που είχαμε βάλει χτυπήθηκε την επόμενη κιόλας ημέρα από το τελευταίο σχόλιο. Έτσι κλείσαμε τη θέση στο 777. Διόρθωση ικανή να μας θέσει σε alert προκειμένου να κοιτάξουμε να βγάλουμε και άλλες θέσεις long δεν έγινε. Ο FTSE προτίμησε να ακολουθήσει το «απίθανο…» σενάριο, αυτό βάσει της τρέλας που λέγαμε να είναι όλο επάνω ή όλο κάτω. Παρόλα αυτά αναμενόμενο, για αυτό βέβαια και η μία μας long θέση μένει σταθερή και υφίσταται μέχρι και σήμερα δίνοντας μας αρκετά μεγάλα κέρδη. Να δούμε πόσα από αυτά θα βάλουμε στη τσέπη.

Το αρχείο πράξεων έχει ενημερωθεί μέχρι και το τελευταίο κλείσιμο στο 777 που είπαμε.

Γυρίζοντας (αργά Κυριακή βράδυ) ενημερώσαμε τα γραφήματα μας με τα data που έλειπαν και ρίξαμε μια πρόχειρη ματιά. Μας έκανε εντύπωση ένα από όλα (ξέρετε ότι φτιάχνουμε πολλά) και γρήγορα γράψαμε επάνω στο γράφημα κάτι, να το θυμόμαστε και κλείσαμε τα γραφήματα. Λέμε θα τα δούμε από αύριο πιο καλά.

Τι ήταν να το πούμε; +4,80% σήμερα ο FTSE. Ούτε από μακριά – που λέμε – δεν πήγε ο FTSE να κοιτάξει την απαγορευμένη περιοχή. Παραμένουμε θετικοί και θα δούμε αν καταφέρουμε να κλείσουμε την υφιστάμενη θέση μας στο 930 (πέριξ).

Το τελευταίο υψηλό της 29/7, το πέρασε σήμερα ο FTSE με τριπλή (!!) προσπάθεια κατοχυρώνοντας πολύ καλά θα λέγαμε το σημείο αυτό. Το 860 δηλαδή. Αν είχαμε πάνω από ένα long θα βάζαμε το 860-850 σαν stop loss για μέρος των θέσεων μας. Τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αναγκαστικά θα πρέπει να δούμε και την αυριανή συνεδρίαση.

Για πρώτη μέρα, αυτά φτάνουν. Μη κουραστούμε απότομα……

ftse-020810-1

ftse-intra-020810-1

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.