Thursday
17/02/2011
00:02 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Μετά από καιρό, νάμαστε πάλι εδώ.
Για να θυμηθούμε που μείναμε θα πούμε ότι είχαμε μείνει στον κίτρινο κύκλο του επόμενου intraday γραφήματος και παρά τρίχα δεν έχουμε ακόμα δυο short. Τα ζητάγαμε – θυμάστε – στο 777 πέριξ το οποίο έγινε με το 775 αλλά με μια μέρα καθυστέρηση από τότε που γράψαμε τελευταία. Αντί να γίνει στις 11 του μήνα έγινε στις 14, του Μεγίστου Αγίου Βαλεντίνου. Έτσι έχουμε μείνει με τα τρία short από το 748 του FTSE.

Τόσες μέρες δεν γράψαμε γιατί τι να γράψουμε; Παίδεμα, πολύ παίδεμα και ακόμα ήμαστε δέκα πόντους κάτω από εκεί που το αφήσαμε. Και 5-6 πόντους πάνω από το 748 όπου έχουμε κτήση για τα τρία short.

5-6 πόντους σε σχέση με τους 52 που χάναμε όταν ο FTSE βρισκόταν κοντά στο 800, μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, αν και δεν είναι βέβαια. Μια και επιτυχία με χασούρες δεν πάνε παρέα. Αλλά τέλος πάντων.

Στα δυο προτελευταία σχόλια είχαμε χρησιμοποιήσει το παρακάτω γράφημα όπου διαλέγαμε τρία πιθανά σενάρια μετά από μια συσσώρευση που υπολογίζαμε και την δείχναμε με την έλλειψη. Το σενάριο (1) έχει καταργηθεί και απομένουν τα (2) και (3).

Σαν πιο πιθανό κοιτάμε το (2) και μάλιστα παρόλο που η πτωτική πράσινη έχει βλέψεις για ακόμα λίγο χαμηλότερα (έτσι την είχαμε σκεφτεί από τότε και δεν την έχουμε πειράξει), είναι πιθανό να τέλειωσε και σήμερα.

Αν δεν τέλειωσε σήμερα και πάει και πιο κάτω, θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να μην την βλέπουμε σαν πράσινη ακόμα αλλά να θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ μάλλον το σενάριο (3).

Αυτό, διότι είναι πολλά στοιχεία που συνηγορούν στο ότι αν ο FTSE θέλει να πάει επάνω, θα πρέπει να το κάνει από εδώ.

Δεν θα αναφερθούμε και δεν θα δείξουμε τέτοια στοιχεία καθώς δεν έχει και πολύ σημασία. Καλύτερα θα ήταν να προχωρήσουμε σε λιγότερα και απλούστερα.  Για παράδειγμα διαλέγουμε ένα ημερήσιο. Ο FTSE τόσες μέρες ξέρει γιατί δεν πάει παρακάτω από το 750. Ο ΕΜΑ(20) είναι ένας σημαντικός κινητός. Σήμερα όμως η οριακή απόσταση που κράτησε από τον κινητό έχει δέσει και με άλλα στοιχεία που λέγαμε πριν. Από πάνω είναι ο ΚΜΟ(5). Εδώ και πέντε ημέρες που τον έκοψε πτωτικά, δεν μπορεί να κλείσει από πάνω. Και φτάνουμε στο σήμερα με το κερί να έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα. Αύριο θα υπάρξει έξοδος.

Έξοδος για πού; Όπως είπαμε και πριν – και για τους λόγους που αναφέραμε – την υπολογίζουμε ανοδική, χωρίς αυτό να σημαίνει και βεβαιότητα ή να είναι νόμος. Είπαμε, πολλά στοιχεία δείχνουν τέτοιες υποψίες αλλά είναι και μερικά άλλα που δείχνουν το αντίθετο. Το stop κατεβαίνει αρκετά, στο 763, όπου και αφού κλείσουμε, θα πάρουμε και τέσσερα συμβόλαια long.

Καλή επιτυχία.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.