Sunday
29/01/2012
23:00 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
+1 Long
0

Η κατάσταση που βιώσαμε μέχρι τα τέλη του περασμένου χρόνου και τις αρχές του νέου ήταν σαφώς μια κατάσταση υπερβολής, σαν μια κατάσταση ως εδώ και μη παρέκει, κάτι που αποτυπώθηκε και διαγραμματικά.

Αποτέλεσμα ήταν να δούμε σαρωτικό ξέσπασμα μέχρι τις 331 μονάδες με μία μόνο στάση στο ενδιάμεσο. Στάση την οποία περιμέναμε λίγο νωρίτερα, που όμως δεν ήρθε.

Παρόλα αυτά κατορθώσαμε και εισήλθαμε στο τρένο στα μέσα περίπου της διαδρομής.

Με την συνεδρίαση της Παρασκευής οι τιμές έχουν εκπληρώσει τον τυπικό τους στόχο. Όμως, όπως έχουμε δείξει παρόμοιοι στόχοι έχουν πιαστεί ή διαμορφωθεί και με τα χαμηλά της 11ης Ιανουαρίου.

Για να δούμε υψηλότερες τιμές το πιθανότερο είναι να δούμε περισσότερες διεργασίες νωρίτερα συμπεριλαμβανομένης μιας καλής διόρθωσης ή στην καλύτερη των περιπτώσεων χρονοβόρα στάση προς αφομοίωση των τιμών.

Η μία θέση Long που έχουμε θα μπορούσε να κλείσει άμεσα με το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας και να αποκομίσουμε περίπου 150 euro κέρδος. Θα το κάναμε – με αναφορά που θα γινόταν μάλλον από την Παρασκευή όπως ήδη υποψιαστήκαμε – αλλά το ένα και μοναδικό μας συμβόλαιο δεν βοήθησε. Θα θέλαμε κάτι τις παραπάνω για να κλείσουμε κάποιες θέσεις.

Οπότε παραμένουμε με το ένα long την συνέχεια.

Τώρα το θέμα είναι τι είδους συνέχεια μπορεί να είναι αυτή. Την εντοπίζουμε κατά πάσα πιθανότητα εντός του άνω δεξιού πλαισίου του επόμενου γραφήματος.  Εννοείται ότι ανοδική διάσπαση του υψηλού της Παρασκευής θα φέρει τις τιμές αρκετά υψηλότερα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.