ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αν Κυβερνούσαν οι Ελληνες
Tuesday
22/05/2018
14:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάννη Μυλωνάκη
0

 

του Ιωάννη Μυλωνάκη, 20/5/2018

Ελληνισμός σημαίνει ιδέες, αρχές και αξίες. Ελληνισμός σημαίνει αγάπη, ειρήνη, ελευθερία. Ελληνισμός σημαίνει δικαιοσύνη και ήθος. Ελληνισμός σημαίνει αλήθεια, γνώση, όραμα, λογική. Ελληνισμός σημαίνει έρευνα και αναζήτηση. Ελληνισμός σημαίνει τέχνες και επιστήμες. Ελληνισμός σημαίνει πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία, δημιουργία και έκφραση.

«Όσο καιρό οι Έλληνες διατηρούν τυραννικές κυβερνήσεις, είναι ασθενέστεροι από όλους τους γείτονες τους, μόλις όμως απαλλαχθούν από τους τυράννους τους, αναδεικνύονται πρώτοι και με μεγάλη διαφορά. Τούτο φανερώνει πως όταν οι Έλληνες παραμένουν υποταγμένοι σε ξενοκίνητες τυραννικές κυβερνήσεις δεν επιδεικνύουν καλή διάθεση, καθώς αισθάνονται ότι υπηρετούν τους δυνάστες. Όταν ωστόσο απελευθερώνονται, συνεργάζονται ως σύνολο με προθυμία στην αναστύλωση της χώρας, έχοντας επίγνωση του ότι πρωτίστως ωφελούν τον ίδιο τον εαυτό τους» (Ηρόδοτος)

Ανάλυση

του Ιωάννη Μυλωνάκη, επιχειρηματία

Ο εξευτελισμός που έχει υποστεί το έθνος μας τα τελευταία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου. Ποτέ στην μακραίωνα ιστορία μας, δεν έχωμε δεχτεί τέτοια ταπείνωση όπως αυτή που ζούμε σήμερα. Όποιες και αν ήταν οι δυσκολίες, τις ξεπερνούσαμε έχοντας ως αλάθητο όπλο μας τον Ελληνισμό, την υπέρτατη αυτή έννοια από την οποία διαβρώθηκαν, λόγω της ανθρώπινης ανωτερότητας του, πνευματικά τρεις αυτοκρατορίες, η Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή και η Οθωμανική.

Στην συνέχεια ο Ελληνισμός, μέσω της Αναγέννησης, επιβλήθηκε πλέον σε ολόκληρο τον τότε προηγμένο κόσμο, διάβρωσε κάθε τι στο πέρασμα του, εδραιώθηκε και έγινε η κινητήριος δύναμη του υπάρχοντος σήμερα πλανητικού πολιτισμού. Αυτή η επιβολή δεν συγχωρέθηκε ποτέ από τις σκοτεινές δυνάμεις που καθοδηγούσαν την ανθρωπότητα τυραννικά και ιδιοτελώς.

Σήμερα ο Ελληνισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο αντίστασης γιατί τα ανθρωποειδή, γνωρίζοντας την δύναμη του, πρόβλεψαν να τον θάψουν στα τάρταρα, ξεριζώνοντας τον από τις ψυχές των Ελλήνων. Τα θύματα σήμερα είναι πολλαπλάσια της προηγούμενης περιόδου. Τα τελευταία 150 χρόνια οι άμεσα νεκροί από φυλακίσεις, καταδίκες, πολιτικές αντιδικίες και αυτοκτονίες παίρνουν την μορφή γενοκτονίας, ενώ μόνο τα τελευταία οκτώ χρόνια οι αυτοκτονίες υπερβαίνουν τις 6.000. Αποτελεί δε την δεύτερη αιτία θανάτου ατόμων ηλικίας από 15 έως 29 ετών, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι περί τις 15.000 ετησίως! Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι η πλειονότητα των ανθρώπων με τάσεις αυτοκτονίας δεν θέλουν να πεθάνουν, αλλά να δώσουν τέλος στην αφόρητη δυστυχία.

Οι άνθρωποι των οποίων η ζωή τους συρρικνώθηκε από τη δυστυχία, την αβεβαιότητα της ζωής και από το αδιέξοδο που τους έφεραν οι κυβερνώντες από τη μία μέρα στην άλλη, σίγουρα είναι εκατονταπλάσιοι.

Οι κυβερνώντες είναι αυτοί που εκδίδουν τους νόμους και σύμφωνα με αυτούς διαμορφώνεται η Χώρα, οι κυβερνώντες είναι αυτοί που ελέγχουν την οικονομία, οι κυβερνώντες είναι αυτοί που καλλιεργούν την ανάπτυξη, οι κυβερνώντες είναι αυτοί που έπρεπε να διαχειρίζονται και διαμοιράζουν τον παραγόμενο πλούτο, οι κυβερνώντες είναι αυτοί που ως φάροι έπρεπε καθοδηγούν τον λαό τους, οι κυβερνώντες είναι αυτοί που έπρεπε να γίνονται ασπίδα για να προστατεύσουν τον λαό τους, οι κυβερνώντες είναι αυτοί που έπρεπε να θυσιάζονται για τον λαό τους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα λόγια του Ευριπίδη.

Ποιοι κυβερνήτες μετά τον Καποδίστρια, εκτός από μερικές αναλαμπές που πνίγηκαν από τις σκοτεινές δυνάμεις που εν τω μεταξύ είχαν εισχωρήσει στα ανώτατα στρώματα του πολιτειακού συστήματός μας χρησιμοποιώντας «ντόπιες πρώτες ύλες», είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά; Ποιοι κυβερνήτες δημοκρατικά εκλεγμένοι αγκάλιασαν τον λαό μας σύμφωνα με τις αρχές του Ελληνισμού; Και ποιες είναι οι αρχές του Ελληνισμού; Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι:

Ελληνισμός σημαίνει ιδέες, αρχές και αξίες. Ελληνισμός σημαίνει αγάπη, ειρήνη, ελευθερία. Ελληνισμός σημαίνει δικαιοσύνη και ήθος. Ελληνισμός σημαίνει αλήθεια, γνώση, όραμα, λογική. Ελληνισμός σημαίνει έρευνα και αναζήτηση. Ελληνισμός σημαίνει τέχνες και επιστήμες. Ελληνισμός σημαίνει πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία, δημιουργία και έκφραση. Ελληνισμός σημαίνει γενναιότητα, θάρρος, αυταπάρνηση, φιλοπατρία και φιλανθρωπία. Ελληνισμός σημαίνει χαμόγελο, ευγένεια, καλοσύνη. Ελληνισμός σημαίνει προσφορά, φιλοξενία, αποδοχή, αλληλεγγύη και σεβασμό. Ελληνισμός σημαίνει μέτρον, κάλος και αρμονία. Ελληνισμός σημαίνει Φως αιώνιον, άσβεστον και ζωογόνον.

Αυτά είναι τα μέτρα αναγνώρισης ενός Έλληνα κυβερνήτη. Ποιοι αναγνωρίζονται με αυτά τα χαρακτηριστικά; Αν εξαιρέσουμε τον Καποδίστρια και μερικούς άλλους που πέρασαν σαν κομήτες και σβήστηκαν στο εν τω γεννάστε από τα ανθρωποειδή, Κανείς!

Και ποια είναι τα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά των ανθελλήνων ανθρωποειδών που σαν δούρειοι ίπποι έχουν διαβρώσει και διαβάλει την Ελληνικότητα των Ελλήνων στους αιώνες;

Εις αντιδιαστολή του Ελληνισμού, ανθελληνισμός σημαίνει σκότος, φόβο και υποταγή. Ανθελληνισμός σημαίνει εξουσία, πόλεμο, εκδίκηση, τιμωρία. Ανθελληνισμός σημαίνει επιβολή, δουλεία, βία και οδύνη. Ανθελληνισμός σημαίνει υλισμό, θράσος, απληστία. Ανθελληνισμός σημαίνει συμφέρον, αρπαγή, κλοπή και καταπάτηση. Ανθελληνισμός σημαίνει ψεύδος, αδικία, αγνωμοσύνη, κοροϊδία και φθόνο. Ανθελληνισμός σημαίνει εγωισμό, αμάθεια, διακρίσεις, ρατσισμό και υπερβολή. Ανθελληνισμός σημαίνει όλεθρο, καταστροφή και όνειδος.

Με τους παραπάνω ορισμούς είναι εύκολο να διακρίνουμε ποιοι είναι Έλληνες και ποιοι ανθέλληνες. Από μία μεθοδευμένη τώρα ανάλυση τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα, έχωμε υποστεί τρία μεγάλα δεινά που μας ταπείνωσαν σαν λαός και μας εξευτέλισαν σαν Έλληνες.

ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Τίποτα τυχαίο, είχε μεθοδευτεί η προδοσία πολλά χρόνια πριν, φθάνοντας στην απόσυρση της μεραρχίας στις 29ης Νοεμβρίου 1967 που λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας της Κύπρου και την ολοκλήρωση της με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Ταυτίσετε τους υπαίτιους ανθέλληνες ανδρείκελα της τραγωδίας με τον παραπάνω ορισμό των. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στην κάτωθι ιστοσελίδα (πηγή).

Αν κυβερνούσαν Έλληνες αυτό δεν θα είχε συμβεί γιατί απλώς γνωρίζουμε ότι, μετά από μερικές δεκαετίες οι μουσουλμάνοι θα είχαν απορροφηθεί πλήρως πολιτικά και οικονομικά, σε βαθμό που και οι ίδιοι δεν θα είχαν καμία διάθεση να επέστρεφαν στον μεσαίωνα!

ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η αλλαγή του ονόματος της Βαρντάσκα σε Μακεδονία ή σύνθετο της δεν αφορά τα ίδια τα Σκόπια, αλλά δημιουργήθηκε η ευκαιρία από τους ανθέλληνες για να κτυπηθεί ο κορμός της Ελλάδος. Στην παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων δεν υπάρχει χώρος για μια χώρα που καθοδήγησε το πέρασμα του πλανήτη από την ζωώδη βαρβαρότητα στον ανθρώπινο πολιτισμό ανιδιοτελώς και αυθόρμητα και που ως αντάλλαγμα στο φως που έδωσε πήρε μόνο σκότος.

Άρχισαν με τον Μέγα Αλέξανδρο που τον βαπτίζουν σλάβο, θα έλθει η ώρα του Όμηρου, του Σόλωνα του Περικλή, του Πλάτωνα του Αριστοτέλη, του Αχιλλέα, και όλων των άλλων, που θα ΄ανακαλύψουν΄ ότι η καταγωγή τους είναι Αιθίοπες, Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Πέρσες και πάει λέγοντας, ενώ στο τέλος θα ισχυριστούν ότι Έλληνες δεν υπάρχουν και ότι η Ελληνική φυλή έχει πάψει να υπάρχει από τον καιρό των Ρωμαίων!

Πάλι εδώ η κυβέρνηση των ανθελλήνων δωσίλογων προδοτών που κατείχε την εξουσία έκανε την δουλειά της, κατόπιν εντολής των αφεντικών των. Παρόλο που ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον είχε συνδέσει την εκλογή του, μετά πολλούς αγώνες από την ομογένεια, ότι δεν θα υπάρξει ονομασία της χώρας των Σκοπίων με παράγωγο το όνομα Μακεδονία, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση Μπους που μέχρι την τελευταία ημέρα αγωνιζόταν να επιβάλει και στους συμμάχους της το αντίθετο, η τότε «Ελληνική» κυβέρνηση ζήτησε από μόνη της από τον Πρόεδρο Κλίντον να υπάρξει ονομασία με παράγωγο το όνομα της Μακεδονίας!!!

Όλο το ιστορικό είναι καταγεγραμμένο από τον Πρώην γερουσιαστή, Πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρώην Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ, Η.Π.Α., Ελληνοαμερικανού Κρις Σπύρου, στο παρακάτω κείμενο: Αντέχετε να διαβάσετε πώς οι Έλληνες πούλησαν τη Μακεδονία; (πηγή).

Δεν συντρέχουν λόγοι για σχολιασμούς. Απλώς διαβεβαιώνουμε πως εάν κυβερνούσαν οι Έλληνες το πρόβλημα θα λυνόταν, ακόμη και τώρα, άμεσα με την πλήρη αδιαφορία της ύπαρξης αυτού του κρατιδίου, όποιες και αν ήταν οι δήθεν απειλές και από όπου και αν ερχόταν. Μερικά χρόνια υπομονής και το κρατίδιο κάτω από αυτές τις συνθήκες θα διαλυθεί στα τέσσερα. Εν τω μεταξύ πλήρης απομόνωση. Υπάρχουν μηχανισμοί που αν εφαρμοστούν το τεχνητό αυτό έκτρωμα θα διαλυθεί εις τα «εξ’ ων συνετέθη».

Ένα μέρος θα επιστραφεί στον φυσικό κορμό της Μακεδονίας, ενώ συγχρόνως θα απελευθερωθούν οι περίπου 300.000 Έλληνες που είναι υπόδουλοι στους ανύπαρχτους.

Τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια για τους Έλληνες των Σκοπίων;

Γιατί δεν ζητείται από την διεθνή κοινότητα να καταγράψει τους Πολίτες της Ελληνικής εθνότητες και να αναγνωρίσει την Ελληνική μειονότητα; (βλ. Η άγνωστη ελληνική ομογένεια των πολυεθνικών Σκοπίων, χιλιάδες Έλληνες ζητούν την αναγνώριση – πηγή).

Απλά επειδή οι κυβερνώντες δεν κυβερνούν την Ελλάδα, αλλά διαχειρίζονται μία Ανώνυμο Εταιρεία για λογαριασμό και προς όφελος των τυράννων χρηματοδοτών αφεντικών τους. Όλοι αυτοί είναι Έλληνες όσο εγώ είμαι κινέζος! Ψάξτε… Επιπλέον η διάλυση αυτού του συνονθυλεύματος θα φέρει αναίμακτα και την Βόρειο Ήπειρο στον κεντρικό κορμό της Χώρας! Για να μην συμβούν τα παραπάνω, τα ανθρωποειδή που κυβερνούν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνεργασία των εντολέων τους, επινόησαν τα εξής:

(α) Ελάσσονος σημασίας στόχους που εύκολα επιτυγχάνονται αλλά μεγεθύνονται στο έπακρον στα μάτια του λαού, όπως π.χ. ο συνταγματικός τους αλυτρωτισμός, ώστε να αντισταθμιστεί το έγκλημα της δήθεν υποχώρησης στην ονομασία. Λέμε δήθεν, γιατί στην πραγματικότητα ούτως ή άλλως είναι σκοπός.

(β) Την απόσπαση της προσοχής του Ελληνικού λαού σε άλλα επινοημένα θέματα όπως είναι η τρομοκράτηση του για επικείμενο πόλεμο με την Τουρκία και η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών. Πρόκειται για σχέδια που είχαν καταστρωθεί εκ των προτέρων ενώ τα ανταλλάγματα για την υποστήριξη (ποια είναι τα ανταλλάγματα;) συμφωνήθηκαν από κοινού στις 7 Δεκεμβρίου του ’17 στην Αθήνα.

Οι δύο παραπάνω παραπλανητικές εντολές έχουν απαιτηθεί από τους ανθέλληνες και έχουν ήδη θεσπιστεί από τα φερέφωνα τους στο εσωτερικό της χώρας. Όσο αφορά το

(α),   οι κυβερνώντες απευθύνονται στον Ελληνικό λαό αντιμετωπίζοντας τον ως έναν ηλίθιο αμόρφωτο και υποταγμένο λαό. Είναι σίγουροι για την κατάντια της Χώρας. Έχουν την σιγουριά ότι πλέον ελέγχουν αυτό το λίγο πνεύμα που έχει απομείνει στους Έλληνες, σύμφωνα με το ηλίθιο μυαλό τους. Στην ψυχιατρεία οι ηλίθιοι και πνευματικά καθυστερημένοι, θεωρούν πάντοτε τους εαυτούς τους πανέξυπνους ενώ τους υπόλοιπους ηλίθιους! Γελοία ανθρωποειδή. Ο Ελληνικός λαός τώρα είναι κάτω από την μπότα των κατακτητών αλλά σε βάθος χρόνου ξέρει πάντοτε ν’ ανταποδίδει.

Όσον αφορά το (β), οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι (1) κάτω από τις σημερινές συνθήκες της συνοχής του στρατεύματος των και των λαών της Μικράς Ασίας, (2) με τα εκατομμύρια Έλληνες που πλέον ο Ελληνισμός τους αρχίζει να επικρατεί μέσα τους μετά από πεντακόσια χρόνια αμφιταλάντευσης, (3) με τους Κούρδους που είναι πλέον στα όρια της απόσχισης απλώς περιμένοντας την ευκαιρία και (4) με τα ανοικτά μέτωπα στο εσωτερικό και συνοριακό τους, το να κηρύξουν πόλεμο έχοντας έναν πεινασμένο λαό σημαίνει αυτοκτονία. Εδώ για να καταλάβουν μία επαρχιακή πόλη ξυπόλυτων χρειάστηκαν δύο μήνες με χιλιάδες νεκρούς. Μπορούμε να φανταστούμε τι τους περιμένει, αν βρεθούν σε ανοικτό πόλεμο με την Ελλάδα! Ήτοι, δεν υπάρχει η ελάχιστη πιθανότητα.

Όταν οι δύο στρατιωτικοί κάποτε θα μιλήσουν, θα αναφέρουν ότι δεν χάθηκαν αλλά κάποιος ή κάποιοι τους έστειλαν για κάποιο, πάντοτε, λόγο. Απέναντι δεν υπήρχαν τούρκοι στρατιώτες όπως θα έπρεπε, αλλά για την σίγουρη έκβαση της επιχείρησης, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς αυτούς, το σύστημα στηρίχτηκε στην χωροφυλακή που δεν έχει καμμία αποστολή να φυλάει τα σύνορα.

Συμπέρασμα:  Σε ένα συγκεκριμένο σημείο συνοριακού μήκους 50-100 μέτρα στο σύνολο των 200 περίπου χιλιομέτρων των συνόρων, συναντήθηκαν συγχρόνως δύο Έλληνες στρατιωτικοί και μία ολόκληρη διμοιρία της χωροφυλακής της Αδριανούπολης. Συμφωνίες μεταξύ κυβερνώντων, με δείκτη Νοημοσύνης νοητικού πηλίκου από 60 έως 85!

Η απάντηση που δίνουν οι Έλληνες σε αυτούς που σύναψαν την συμφωνία για τον εκφοβισμό και εκβιασμό του λαού, ταυτίζεται με αυτή του Καραϊσκάκη (ο αθυρόστομος ήρωας –πηγή).

Αν υπάρχει κάποιος Έλληνας ανάμεσα στους κυβερνώντες, ας εφαρμόσουν στην διάρκεια του καλοκαιριού ή και πριν τις εκλογές τους, κατά την είσοδο των δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων στην Χώρα μας, αυστηρό έλεγχο αντιτρομοκρατικού επιπέδου σε όλα τα τελωνεία, με μερικές μέρες καθυστέρηση του καθενός έως ότου διασταυρωθούν τα στοιχεία τους από τις χώρες διαμονής τους και της Τουρκικής κυβέρνησης μήπως υπάρχουν τρομοκράτες μεταξύ τους. Για τυχόν αντίποινα βλέπε Καραϊσκάκη! Με τους πρώτους αντιτρομοκρατικούς ελέγχους όχι μόνο θα άφηναν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά θα ζητούσαν στον Πατριάρχη να έκανε δοξολογία στην Αγία Σοφία!

ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ότι η Χώρα μας είναι από τις πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης σε πρώτες ύλες και σπάνιες γαίες, είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην νέα τάξη αλλά και στο Ι.Γ.Μ.Ε. Το ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει εκμεταλλευτεί όλος αυτός ο πλούτος στο να δημιουργηθούν βιομηχανίες με τις πρώτες ύλες στις αυλές τους, είναι παράδοξο. Κάποιος που τόλμησε να ψιθυρίσει το πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί βαρειά βιομηχανία στην Χώρα μας με τις υπάρχουσες πρώτες ύλες, βρέθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα!

Ποιος επενδυτής δεν θα επένδυε σε χώρα που η βιομηχανία του δεν θα εισήγαγε τις πρώτες ύλες; Γιατί το 2010 αυτή η βιασύνη να κλείσουν το Ι.Γ.Μ.Ε. και να υπογράψουν την ανανέωση της σύμβασης «Hugh Cooper & Co» λες και δεν υπήρχαν σοβαρότερα προβλήματα στη Χώρα;

Ευτυχώς που η τότε κυβέρνηση θεωρείται κατοχική, όπως και όλες οι άλλες μέχρι σήμερα, οπότε η υπογραφή της δεν δεσμεύει τον Ελληνικό λαό. Όσο για τον λόγο που έτρεξαν να διαλύσουν το Ι.Γ.Μ.Ε., ας μη χαίρονται οι αποστάτες. Οι πανεπιστημιακοί και το τεχνικό προσωπικό το πρόβλεψαν! Τόσα χρόνια αγώνας για να απελευθερωθεί η Ελλάδα και ακόμη είμαστε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Λειτουργούμε με τις ίδιες συνθήκες επιβίωσης όπως την εποχή του Οθωμανισμού.

Ότι η Ελλάδα πλέει επάνω σε μία λίμνη υδρογονανθράκων ήταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Ο οικονομικός πόλεμος εναντίον μας, αποβλέπει στον έλεγχο του ορυκτού πλούτου συμπεριλαμβανομένων των υδρογονανθράκων, μετά την φάση της οικονομικής μας εξαθλίωσης.

Δεν τους αρκεί μόνο αυτό, αλλά θέλουν να βάλουν στο χέρι και τον τουρισμό. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφος μέτρηση. Έχουν καταλάβει τα σπουδαιότερα τουριστικά αεροδρόμια με σκληρούς εκβιασμούς κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του ’15. Φέτος τα τέλη προσέγγισης των ελεγχόμενων αεροδρομίων έχουν αρχίσει την γρήγορη ανοδική πορεία, ενώ οι περιορισμοί λειτουργίας των αεροπορικών εταιρειών πνίγουν τον προγραμματισμό τους. Πολλές αεροπορικές πτήσεις από φέτος ακυρώνονται, αλλά ως εκ θαύματος αεροπορικές εταιρείες γερμανικών συμφερόντων τις αντικαθιστούν και σίγουρα με ειδικές τιμές τελών προσέγγισης. Και είναι μόνο η αρχή!

Οι tour operators ελέγχουν, αναλόγως τις περιοχές, το 60-80% της ξενοδοχειακής κάλυψης των ελληνικών ξενοδοχείων. Ένα παράδειγμα. Σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων οι t.o. προσφέρουν τιμή περί τα 55-65 € το άτομο ενώ οι ίδιοι το χρεώνουν περί τα 120-150€. Τα έξοδα μετακίνησης charter για κάθε άτομο δεν υπερβαίνουν τα 110-140 €. Σε κράτηση μίας εβδομάδος έχωμε είσπραξη από τον t.o. περί τα 1.000€ και υπολογίσιμα έξοδα, στην χειρότερη των περιπτώσεων, 30%. Ήτοι 700 € κέρδος! Ο ξενοδόχος επενδυτής εισπράττει 65€, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δάνεια επένδυσης, επενδυτικός κίνδυνος, ετήσια συντήρηση, προσωπικό, ζημίες, φέσια κλπ, οπότε μετά δυσκολίας διαμορφώνει ένα εισόδημα που να προσεγγίζει το 20% προ φόρων!

Η διατροφική κάλυψη των επισκεπτών καλύπτεται από ντόπια προϊόντα κατά 15-20%. Τα υπόλοιπα προέρχονται από εισαγωγές γεωργικών προϊόντων του εξωτερικού με τεράστια εξαγωγή συναλλάγματος. Έτσι ο ευρωπαίος έρχεται στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του να επιστρέφουν στην χώρα του, είτε με τη μορφή του επιχειρησιακού κέρδους των t.o., είτε με τη μορφή της κατανάλωσης γεωργικών προϊόντων. Κατά τα’ άλλα, Ζήτω ο τουρισμός!!!

Αν κυβερνούσαν οι Έλληνες, απλά και αρχικά παράλληλα με τους t.o. το κράτος θα ίδρυε στα προξενεία και στις πρεσβείες καλά οργανωμένα γραφεία τουριστικού ακολούθου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, με την ένωση ξενοδόχων και με την ένωση ενοικιαστών δωματίων. Στη συνέχεια, το κράτος θα ίδρυε τουριστικά καταστήματα σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, προσφέροντας συγχρόνως κίνητρα εντός της Ελλάδας για την αύξηση των καλλιεργειών των εποχιακών διατροφικών προϊόντων. Έτσι θα επετύγχανε καλύτερες τιμές για τους επισκέπτες, περισσότερα έσοδα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περισσότερους εισπρακτέους φόρους για το κράτος και μείωση της εξαγωγής συναλλάγματος.

Βέβαια μία οργάνωση αυτού του τύπου θα επέφερε μείωση του τουριστικού ρεύματος που είναι όμως θετικό για την χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι θα έχωμε τουλάχιστον τον διπλασιασμό ή και σε μερικές περιπτώσεις τον τριπλασιασμό των εισοδημάτων που αντισταθμίζουν πλήρως την μείωση των επισκεπτών, ενώ συγχρόνως θα μειωθεί αισθητά η επιβάρυνση του περιβάλλοντος (α) από την μείωση της αποστράγγισης του υδροφόρου ορίζοντα, (β) από την διαχείριση των λυμάτων και (γ) από την επιβάρυνση του φυσικού τοπίου λόγω της υπερδόμησης.

Η τουριστική ανάπτυξη θα συνεχιζόταν με χαμηλότερους ρυθμούς που σημαίνει καλύτερη, πιο προσεκτική και ποιοτική οργάνωση, αλλά τα οφέλη για την χώρα θα είναι εκθετικού ρυθμού. Έχει υπολογιστεί ότι ο τουριστικός τζίρος σε μία πενταετία θα υπερέβαινε τα 30 δις € με λιγότερους επισκέπτες και περισσότερα έσοδα για την Χώρα, καθώς και με ισορροπημένη οικολογική επιβάρυνση.

Μία χώρα και δη η Χώρα μας δεν είναι μία ανώνυμος εταιρεία που στην αδυναμία μερικής πληρωμής των δόσεων ενός δανείου, υπάρχει φόβος μήπως οι ιδιοκτήτες μεταφέρουν τα κεφάλαια στο εξωτερικό με κίνδυνο την μη αποπληρωμή του. Απλώς επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής. Το εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες στους ιδιώτες δανειολήπτες τους. Τότε προς τι όλη η βιασύνη να μηδενιστεί το χρέος των τελευταίων ίσως 50 ετών, εντός ενός περιορισμένου χρονικού διαστήματος;

Ο αρχικός λόγος ήταν η διάσωση των τραπεζών των Ευρωπαϊκών χωρών που ήταν σε δυσκολία για δικούς τους λόγους και έπρεπε το συντομότερο να χρηματοδοτηθούν. Επιπλέον στην περίπτωση που η Ελλάδα ζητούσε την επιμήκυνση του χρόνου πληρωμών, οι μετοχές των τραπεζών τους που είχαν ελληνικά ομόλογα θα κατρακυλούσαν παρασέρνοντας ίσως και την ΕΚΤ.

Ο κανονισμός της Ε.Ε. απαγορεύει την χρηματοδότηση των τραπεζών με χρήματα του δημοσίου. Δημιουργήθηκε λοιπόν ο τριγωνικός μηχανισμός όπου τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που ήταν άμεσα ενδιαφερόμενα για την σωτηρία των τραπεζών τους αρχικά επέλεξαν το θύμα και ο κλήρος έπεσε στην Ελλάδα για δύο λόγους:

(α) επειδή είχε αρκετά υψηλό χρέος, ποσό που κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους σε σχέση με τις άλλες χώρες και

(β) ήταν εύκολο γιατί οι κυβερνώντες ήταν υπό τον έλεγχο τους και έτσι «δανειοδότησαν» την Ελλάδα δήθεν για να πληρώσει τα χρέη της, αφού εν τω μεταξύ είχαν επαυξήσει λογιστικά το χρέος στα μέτρα τους, με βοήθεια από το εσωτερικό της χώρας. Η Ελλάδα με την σειρά της, με τα χρήματα της δανειοδότησης που της είχαν επιβάλει, μετέφερε τα τεράστια ποσά στις τράπεζες τους. Με αυτόν τον τρόπο, έμμεσα και χωρίς να παραβούν τους εσωτερικούς κανόνες της ΕΕ που οι ίδιοι έχουν επιβάλει, ανακεφαλαίωσαν τις τράπεζές τους.

Ας δούμε όμως πως μεθοδεύτηκε το όλο σκηνικό. Κατ’ αρχήν έπρεπε να βρεθεί κάποιος στο εσωτερικό της χώρας που να έχουν τον πλήρη έλεγχο και να είναι διατεθειμένος να παίξει το παιχνίδι τους. Τον βρήκαν με τον «τα λεφτά υπάρχουν».

Αφού λοιπόν αντικατέστησαν την ηγεσία της Χώρας με ένα πιόνι τους, έπρεπε να «κατασκευαστεί» η αιτία, την οποία δημιούργησαν με το να παρουσιάσουν, μέσω της στατιστικής υπηρεσίας, τους αριθμούς όπως το σύστημα των κατακτητών απαίτησε. Τα αποτελέσματα όλοι τα γνωρίζομε. Ο Ελληνικός λαός αιματοκυλίστηκε παίρνοντας στην πλάτη του την διάσωση των τραπεζών του συστήματος τους, ενώ συγχρόνως η οικονομία της χώρας βρέθηκε τουλάχιστον 40 χρόνια πίσω. Ότι η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη χρηματοδότησης προκύπτει και από τα χρήματα της «δανειοδότησης» που χρησιμοποιήθηκαν για εσωτερικές ανάγκες. Από τα αρχικά 250δις του αναγκαστικού δανείου μόνο 30δις έμειναν στην Ελλάδα για τις ανάγκες της, ποσό φυσιολογικό για τον όγκο της οικονομίας μας. Η ομολογία του τέως Πρωθυπουργού της Ιταλίας Massimo D’Alema επαληθεύει τα παραπάνω. Βλέπε την συνέντευξη στην ιστοσελίδα (πηγή).

Με το να δημιουργηθεί όμως αυτός ο σάλος, η Χώρα πλέον δεν μπορούσε να δανειστεί χρήματα για επενδυτικά προγράμματα, ανάγκες ρουτίνας αλλά και να καλύπτει μέρος των παλαιών δανείων. Έγινε πλέον όμηρος στις αποφάσεις τους και στις ορέξεις τους.

Ήταν αρκετή μία περιοριστική δημοσιονομική πολιτική για μερικά χρόνια και ένα αυστηρό αναπτυξιακό πρόγραμμα στα μέτωπα της βιομηχανίας, του τουρισμού, της γεωργίας και της ναυτιλίας, για να επανέλθει η χώρα στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι δανειακές μας υποχρεώσεις καλυπτόντουσαν κανονικά, γιατί η Ελλάδα ήταν και εξακολουθεί να είναι φερέγγυα. Οι λεγόμενες έξοδοι στις αγορές με την έκδοση ομολόγων έχουν επιβληθεί από τους δυνάστες γιατί οι δανειστές, γνωρίζοντας ότι ούτως ή άλλως τα χρήματα τους θα πληρωθούν, γιατί να μην πετύχουν υψηλά επιτόκια την στιγμή που στην αγορά είναι σχεδόν μηδενικά;

Αφού όμως επέβαλαν αστρονομικά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς με τυραννικούς μηχανισμούς για να πληρώνονται οι δόσεις, γιατί ανάγκασαν την χώρα να πουλήσει ακόμη και τα ασημικά της σε εξευτελιστικές τιμές που κατά σύμπτωση οι αγοραστές είναι πάντοτε τα παιδιά των δανειστών ή οι κολλητοί τους εντός και εκτός της Ελλάδος;

Επιμύθιο

Όπως σημειώνει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά:  «Επιδίωξη της τυραννίας είναι η πτώχευση των πολιτών της, αφ’ ενός προκειμένου να συντηρείται με την περιουσία τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να παραμένουν απασχολημένοι οι πολίτες σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….».

Με λίγα λόγια η μητέρα Ελλάδα λεηλατήθηκε, γιατί προδότες και ερπετοειδή συνέδραμαν στο να ντυθεί πάλι με κουρέλια και με απλωμένο πλέον το χέρι της να ζητεί ελεημοσύνη για να ταΐσει τα παιδιά της. Ο ενορχηστρωμένος αυτός μηχανισμός πλέον έχει αγκαλιάσει τα ενεργειακά μας αποθέματα τόσο τα λιγνιτικά όσο και τους υδρογονάνθρακες.

Υπάρχει σωτηρία;

Βεβαίως και υπάρχει!

Όταν οι Έλληνες θα αναλάβουν και σύντομα, την διακυβέρνηση της Ελλάδος όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Με ποιο μηχανισμό;

Αυτό αν επιτρέπετε αφήστε το σε αυτούς που τον έχουν επινοήσει.

Ως Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λόγια του Ηρόδοτου που από τα βάθη της ιστορίας μας, προκειμένου να μας αφυπνίσει αλλά και να μας προστατεύσει, μας θυμίζει ποιοι είμαστε, ότι τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά και ότι έχει φτάσει ο καιρός να αντιδράσουμε, υποδεικνύοντάς μας συνάμα τον τρόπο για να το κάνουμε (Ηρόδοτος, 5, 78):

«Όσο καιρό οι Έλληνες διατηρούν τυραννικές κυβερνήσεις, είναι ασθενέστεροι από όλους τους γείτονες τους, μόλις όμως απαλλαχθούν από τους τυράννους τους, αναδεικνύονται πρώτοι και με μεγάλη διαφορά. Τούτο φανερώνει ότι όταν οι Έλληνες παραμένουν υποταγμένοι σε ξενοκίνητες τυραννικές κυβερνήσεις δεν επιδεικνύουν καλή διάθεση, καθώς αισθάνονται ότι υπηρετούν τους δυνάστες. Όταν ωστόσο απελευθερώνονται, συνεργάζονται ως σύνολο με προθυμία στην αναστύλωση της χώρας, έχοντας επίγνωση του ότι πρωτίστως ωφελούν τον ίδιο τον εαυτό τους».

Ιωάννης Μυλωνάκης

Γένοβα Ιταλίας

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.