ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Από την Αριστερά της θυσίας στη θυσία της Αριστεράς;
Monday
23/04/2018
02:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώστας Σπετσέρης
0

 

του Κώσ. Σπετσέρη, 16/4/2018

Σκέψεις  λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές.  ( Λίγο πριν την κατάρρευση της ψευδαίσθησης  για αριστερές ριζοσπαστικές πολιτικές  μέσα στην Ε.Ε.- ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΝΑΤΟ ).

     Όσα γράφονται συνοδεύονται με ένα μπουκάλι κρασί Με βοήθησε να χαλαρώσω να διώξω το θυμό και την οργή. Κατάλαβα ότι μου έμεινε η μελαγχολία μπερδεμένη με την απόφαση να πω αυτά που έχω στο μυαλό και την ψυχή μου.Απέναντί μου το διανυκτερεύον φαρμακείο. Αρνούμαι την πρόκληση των αντικαταθλιπτικών και των αγχολυτικών.  Καλύτερο φάρμακο η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στην σκληρή πραγματικότητα της  κρίσης  που ζούμε.Να αγωνίζεσαι αταλάντευτα για τις ιδέες τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Μπορεί να μην ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ εδω και τρία τέσσερα χρόνια-αφού όμως  τον έφτιαξα-πριν τον χρησιμοποιήσουν άλλοι,έχω δικαίωμα να ομιλώ ελεύθερα.

Σκοπός του κειμένου να αφυπνίσει να διεγείρει αριστερές συνειδήσεις . Να ενώσει σκόρπιες δυνάμεις της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Σε μια συνέντευξη μου [Νοεμβρης2012] στο ραδιόφωνο παλμός Ρόδου για πολυτεχνείο 73 σε ερώτηση δημοσιογράφου αν με φοβίζει κάτι από τις πολιτικές εξελιξεις  και τη στάση της αριστεράς απαντήσα ”με φοβίζουν τα εκκολαπτόμενα  λαμόγια της αριστερας΄΄.  Καποιοι φρόντισαν να δικαιώσουν την φράση μου.Θυμηθειτε τα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα.

Και  τώρα τι γίνεται με μας τους υπολοίπους εντός και εκτός  ΣΥΡΙΖΑ που ορκιζόμαστε στη  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1.Η δογματική αντίληψη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (κυβερνητικής &κομματικής) για ΕΕ-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ  είναι  πολιτική θέση αριστερού ριζοσπαστισμού;

2.Η βαθιά πατριωτική στάση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έχει καμία σχέση με τυχόν συνέχιση της εκχώρησης  της ΕΘΝΙΚΗΣ & ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;

3.Μπορεί η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε συνθήκες σκληρής ανθρωπιστικής κρίσης να διατυμπανίζει  ως προσφορά στην κοινωνία τα κουπόνια συσσιτίου; Ο  ΕΛΑΣ & ΤΟ ΕΑΜ σε συνθήκες  Γερμανικής κατοχής έσπερνε-θέριζε-μοίραζε και όποιος έκλεβε, στο απόσπασμα.Ταυτόχρονα οργάνωνε ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και τις δομές της στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

4.Η πεφωτισμένη ελίτ της κυβερνώσας σήμερα αριστεράς μπορεί να αντισταθεί στην επίθεση του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ακραίου νέο φιλελευθερισμού ,με τον λαϊκό παράγοντα αδρανή,φοβισμένο,καθηλωμένο είτε από αδυναμία είτε  ηθελημένα;

5.Σύντροφοι της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ έχετε καμία αυταπάτη ότι θα αποφύγετε την συστημικη ενσωμάτωση χωρίς την δημιουργία ευρύτατου ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ  ΜΕΤΩΠΟΥ;

Απευθυνόμενος σε συντρόφους που γνώρισα ως καθηδηγητες και καθοδηγουμενους. Ανήκω στην  ΑΡΙΣΤΕΡΑ από παιδί ακόμα. Η πατρίδα μας είναι μικρή ,έτσι εύκολα γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Λίγο οι μνήμες να λειτουργήσουν –αν το θέλουμε βέβαια- και αξίζει  ο κόπος να γυρίσουμε στο 1970-1980-1990. Οι κομματικές και  συνδικαλιστικές διεργασίες  σας έδωσαν δημοσιότητα,αναγνωρισιμότητα και  όχι μόνο.Σε γενικές  γραμμές ταχτοποιήσατε και  τις  ζωές σας.

Χρωστατε λοιπόν στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ και οφείλετε  να ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ με βούλα και υπογραφη.Αλλο είναι σύντροφοι ο επαγγελματίας επαναστάτης και  άλλο επαγγελματίας πολίτικος  της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Συντροφοι της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ  ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΣΑΣ. Μην καταδικάσετε την  ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Της ανήκει  το σήμερα μα και το  ΑΥΡΙΟ.Πείτε την πλήρη αλήθεια στον λαό για τα αδιέξοδα του διαλόγου με τους  κυρίαρχους  πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους της ΕΕ.

Μη  διστάζετε να δώσετε τη μάχη για την ηγεμονία των αξίων και αρχων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε συμμάχους.

Αντισταθείτε στους  καιροσκόπους καριερίστες  νεόκοπους αριστερούς.

Η σχέση τους με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Όση σχέση έχει ο τελεμές με την φέτα.

Αρνηθείτε την ασφάλεια της οικονομικής-επαγγελματικής  και πολίτικης σας θέσης .

Αποδεχτείτε και ζήστε όπως ζει σήμερα ο μέσος Έλληνας πολίτης.

Αρνηθείτε κάθε τι επιπλέον.

Απαρνηθείτε τον χαρακτηρισμό του ταχτοποιημένου.

Ζήτω ο αριστερός πρόεδρος της Ουρουγουάης   ΧΟΣΕ ΜΟΥΧΙKΑ.

Και εμείς οι άλλοι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς  τι κανουμε;Μας αρκεί για να υπάρχουμε πολιτικά η αυτάρεσκη αλαζονική καθαρότητα;Συμπεριφορες έντονα υπαρξιακές.Μεγαλωσαμε και ακόμα βρισκόμαστε στα φοιτητικά αμφιθέατρα.

Σύντροφοι της  ΡΗΞΗΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-ΣΧΕΔΙΟ Β-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΠΑΜ&ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ)ας δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί στις απρόβλεπτες  και ραγδαίες εξελίξεις  που έρχονται.

 

Σ.Σ: Η αριστερή πλατφόρμα έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω με όρους αριστεράς. Καιρός και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που αναφέρονται στο άρθρο να κάνουν και δικό τους καθήκον.

Ο αμετανόητος  ΕΑΜΙΤΗΣ

Κώστας  Σπετσέρης- ΣΧΕΔΙΟ Β

*Σημείωση: Το κείμενο είναι γραμμένο στις 9 Ιουνίου 2015 λίγο πριν την μνημονιακή συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναδημοσιεύεται επειδή διατηρεί σήμερα μια ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.