ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
Sunday
04/02/2018
00:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βενετία Κάτζια
0

 

 

της Βεν. Κάτζια, 1-2-2018

 

 

Την Πέμπτη 1. Φεβρουαρίου 2018, παρευρέθηκα στη συνέντευξη τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του μεγάλου συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου για τη Μακεδονία.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μερικές πολύ φιλικές κουβέντες με την Κυρία Νίνα Γκατζούλη, Πρόεδρο της Επιτροπής και να της παραδώσω ένα φάκελο με τα κάτωθι συνημμένα, εκφράζοντας τη βαθειά μου επιθυμία να μου αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της, τις μέρες που θα ακολουθήσουν του συλλαλητηρίου, για μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με τις έρευνες που χρόνια τώρα διεξάγω και που όσοι/όσες με διαβάζετε, γνωρίζετε.

Όσον αφορά τώρα τα διάφορα που συζητιούνται και αναγράφονται σχετικά με τη μεγάλη Λαϊκή Εκδήλωση της Κυριακής, θα ήθελα από τη μεριά μου να επισημάνω ότι θα πρέπει να είναι η μέρα αυτή, μέρα αυτοσυγκράτησης και περίσκεψης. Μέρα που θα πρέπει να θυμηθούμε και τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών ηρώων της Πατρίδας μας, η θυσία των οποίων πρέπει να δικαιωθεί μόνο με σεβασμό, τιμή και υπόσχεση ότι θα φροντίσουμε πιο καλά στο εξής αυτά τα ιερά χώματα, τα ποτισμένα με το δικό τους αίμα.

Η μέρα αυτή, δεν είναι μέρα γιορτής, όπως κάποιοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν. Αυτή θα ακολουθήσει, ελπίζω σύντομα…

Eίναι ημέρα μνήμης και συνειδητής συναδέλφωσης και ενότητας.

Με χαμηλωμένο το κεφάλι για τα πολλά μας λάθη μέχρι σήμερα, ας κοιτάξουμε βαθειά μέσα μας και ας αποφασίσουμε ενωμένοι να μην αφήσουμε πλέον στο εξής να μας καταπατώνται από τον/την οποιονδήποτε τυχάρπαστο/-η, τόσο βάναυσα όλα μας τα ιερά και όσια.

Ας δούμε αυτές τις Λαϊκές συγκεντρώσεις, ως Λαϊκές Συνελεύσεις, όπου εμείς ο Κυρίαρχος Γηγενής Λαός, είμαστε εμείς που πρέπει να δίνουμε το στίγμα της πορείας της Πατρίδας μας και κανείς άλλος. Και πάλι είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να την επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο, απομονώνοντας και από νομιμοποιώντας όλους και όλες όσοι /όσες σφετερίζονται τη θέση που κατέχουν …. Και είμαστε εμείς αυτοί και μόνον αυτοί που έχουμε απόλυτα δικαιώματα ως Γηγενείς και Αυτόχθονες στο έδαφος και τον πλούτο της Πατρίδας μας, αλλά και εμείς και μόνον εμείς είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι να φτιάχνουμε Σύνταγμα ή να το αναθεωρούμε και όχι να επιτρέπουμε να μας το στέλνουν έτοιμο οι έξωθεν καλό-θελητάδες και τα μαφιόζικα αρπακτικά.

Ήλθε πια το πλήρωμα του χρόνου, που εμείς πρέπει να πάρουμε στα χέριά μας την τύχη της Πατρίδας μας, των παιδιών μας, τη δική μας και η αυριανή Κυριακή ας είναι η απαρχή του ειρηνικού μας αγώνα προς την Ελευθερία και την ανάληψη των ευθυνών μας, διεκδικώντας ενωμένοι και αποφασισμένοι, με γνώση, ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα απολύτως αυτονόητα. Αλλά και μακριά από τα όποια καπελώματα.

Και μην ξεχνάμε: οι «φυτευτοί» μας τύραννοι και κατσαπλιάδες , το μόνο που φοβούνται είναι ο Κυρίαρχος Λαός, όταν τον βλέπουν να ξυπνάει! Ας χαρούμε λοιπόν ενωμένοι αυτόν τους τον τρόμο!

ΚΑΛΗN ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

Βενετία Κάντζια

Αθήνα, 3. Φεβρουαρίου 2018

Εδώ:

Βενετία Κάντζια

Αθήνα, 1 – Φεβρουαρίου-2018

Κιν.: ………….

Email: …………

Προς : Κυρία Νίνα Γκατζούλη

Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής Συλλαλητηρίου Αθηνών για τη Μακεδονία Ενταύθα

Αξιότιμη Κυρία Γκατζούλη!

Αξιότιμα Μέλη της Επιτροπής!

Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας, να θέσετε τις Οργανώσεις σας επικεφαλής αυτής της τόσο σημαντικής για την Πατρίδα μας εκδήλωσης.

Η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά, ως κατ’ ευθείαν απόγονοι του Σημαιοφόρου του 8ου Συντάγματος Πεζικού Ναυπλίου της 4ης Μεραρχίας Πελοποννήσου, Ιωάννου Σαρηγιάννη, του Γεωργίου και της Βενετίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αυτές τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Ελληνικού Λαού, έχει φθάσει επιτέλους η ιστορική στιγμή που συνειδητοποιούμε την τεράστια σημασία των Βαλκανικών Πολέμων και την άδολη θυσία των Παιδιών της Ελλάδος στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης και αριθμού των νησιών μας.

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα για τη Μακεδονία, είναι έτσι εκδήλωση τιμής, μνήμης αλλά και ευθύνης προς όλα τα παλληκάρια μας και εκείνα που αναπαύονται στα ιερά της χώματα, αλλά και όσα γύρισαν πίσω στις οικογένειές τους, συμβάλλοντας πλέον στις περαιτέρω προσπάθειες και αγώνες στήριξης και ανόρθωσης της Πατρίδας.

Σας καταθέτω μια δική μου μελέτη γι αυτόν τον νεαρό ήρωα της δικής μου οικογένειας, στη μνήμη και τη δική του, αλλά και όλων των συντρόφων του που ούτε στιγμή δεν διανοήθηκε να εγκαταλείψει πριν την ποθητή ολοκλήρωση των στόχων των απελευθερωτικών αγώνων, επιστρέφοντας στο σπίτι του, παρά τις μεγάλες οικογενειακές ευθύνες που γνώριζε ότι είχε αφήσει πίσω του.

Σας καταθέτω επίσης, μία από τις πολλές μου μελέτες σχετικά με τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και παρακαλώ όπως μετά την Κυριακή, βρεθεί μια ευκαιρία να τα πούμε πιο διεξοδικά από κοντά. Η γνώμη και βοήθειά σας θα μου είναι εξαιρετικά πολύτιμες.

Με ολόψυχες ευχές για την επιτυχή και ειρηνική ολοκλήρωση του μεγάλου συλλαλητηρίου της Κυριακής – αυτής της καινούριας Λαϊκής Εθνικής Συνέλευσης – αλλά και την ευχή για παρόμοια σε όλη τη χώρα, μέχρις ότου όλοι μαζί ενωμένοι, καταφέρουμε να φέρουμε την πολυπόθητη Ελευθερία που αξίζει η Πατρίδα μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βενετία Κάντζια

Συν.:

Βενετία Κάντζια:

1. «103 Χρόνια Μετά: Μνήμη και Τιμή Ιωάννου (Γιαννούκου) Σαρηγιάννη, Αθήνα 12.3.1889 – Κιλκίς 19.6.1913» + CD.

2. « Η Μεγάλη Απάτη», Αθήνα 6.1.2016 + CD.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.