ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Θεσσαλονίκη: Ακόμα δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
Monday
21/05/2018
13:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
3

.

Σχόλιο G-M-R:  Με δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν κυβερνιέται καμία χώρα. Και όταν “κυβερνιέται”, χώρα δεν υφίσταται. Έτσι απλά. Η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της χειρότερης μορφής βίας. Βουβής βίας. Κανείς υπεύθυνος, φασίστας ή ρατσιστής δεν συνελήφθη!!!!! Ούτε ”δημοκράτης”, ούτε …… Ουσιαστικά αυτό που πάραυτα διώκεται είναι κάθε τι μη συμμαχικό (κατά περίπτωση) προς την παραχάραξη των εννοιών, όπως αυτές (νεο)-ορίζονται από τους καταχραστές της εξουσίας.

.

.

G-M-R,  21-5-2018

 

Τέσσερα άτομα έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί για την απαράδεκτη άγρια επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μποτάρη. Ακόμα τέσσερα αναζητά η αστυνομία.

Δύο από τα τρία άτομα που προσήχθησαν την Κυριακή για την άγρια επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τελικά συνελήφθησαν.  Στο σύνολό τους, οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην επίθεση ανέρχονται μέχρι στιγμής σε τέσσερις.

Και ανήλικος στους συλληφθέντες

Πρόκειται για δύο 20χρονους, έναν 36χρονο κι έναν 17χρονο, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και κατά περίπτωση για διακεκριμένες φθορές, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι δύο τελευταίες χρονικά συλλήψεις έγιναν αργά χθες το βράδυ, κι ενώ προηγήθηκε η προσαγωγή τους, μαζί με ένα ακόμη -τρίτο- άτομο, στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου, εξετάστηκαν από αστυνομικούς της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση. Σε αντίθεση με τον τρίτο, που αφέθηκε ελεύθερος, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των άλλων δύο, ενός 20χρονου κι ενός 17χρονου.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη για το ίδιο συμβάν ενός 20χρονου κι ενός 36χρονου, ομογενούς από τη Γεωργία. Ο πρώτος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές, έχοντας κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπές.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Παράταξη Μπουτάρη για την επίθεση: Πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού

«Πράξη τυφλού μίσους» χαρακτηρίζει η διοικούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Πρωτοβουλία» την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Επίσης, υπογραμμίζεται πως ο δήμαρχος αλλά και η δημοτική του ομάδα θα συνεχίσουν να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και τον δημοκρατικό διάλογο.

Μέσω ανακοίνωσης, η «Πρωτοβουλία» τονίζει πως «η οργανωμένη βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώς Γούλα, ενώ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά καθήκοντά τους, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού.

Τέτοια φαινόμενα φανατισμού και ωμής βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αποφασιστική καταδίκη εκείνων που τα καλλιεργούν και τα υποθάλπουν με λόγια και με έργα. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης, επίθεσης, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή του δημάρχου, πρέπει να αναζητηθούν τάχιστα και να λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές πράξεις τους».

Συμπληρώνεται πως «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» θα συνεχίσουν αποφασιστικά να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στον δημοκρατικό διάλογο εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται ανυποχώρητα για μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική, φιλελεύθερη και δημοκρατική. Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υπερασπιστούν τον δημόσιο χώρο της πόλης ως ανοιχτό πεδίο εμπέδωσης των αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας αναντι στη φίμωση και στον φόβο που επιχειρεί να επιβάλει η βαρβαρότητα και η βία».

Πηγή: newsit.gr

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.