ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Φλαμπουράρης: Στην κυβέρνηση τα «κλειδιά» της χώρας μετά τον Αύγουστο
Monday
02/04/2018
01:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

Σχόλιο G-M-R:   Όταν η Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης δεσμευόταν με τον υπέρ πίστεως στην πατρίδα όρκο καθήκοντος, είχε ακούσει τίποτα για παράδοση κλειδιών σε Κατακτητή;

Όπως φαίνεται, δεν την πολυενδιαφέρει το θέμα. Τουλάχιστον όσο υπάρχουν αντιμνημονιακοί και μάλιστα πολιτευόμενοι (τίτλος καθεστηκυίας τιμής), που υποβάλλουν οψίμως “νομότυπα τεκμηριωμένες” εγκλήσεις εσχάτης προδοσίας (νομότυπα λένε, σε σχέση με τις αντίστοιχες “μη σοβαρές” εγκλήσεις κοινών θνητών), με τη βεβαιότητα πως θα “στριμώξουν” τους Κυβερνώντες.

Όταν οι εγκλήσεις αυτές εκπληρώσουν τον μοναδικό σκοπό τους (κομματική διαφήμιση), θα λησμονηθούν ησύχως από τούς ίδιους τους εγκαλούντες.

 

 

G-M-R, 1-4-2018

 

 

Αναλυτικός στις απαντήσεις του για την «επόμενη μέρα» της χώρας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης διερωτάται, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι απλό πράγμα να μην εποπτεύεται η νομοθέτηση και το ταμείο μιας χώρας; Aυτό θα αλλάξει» (σ.σ. μετά τον Αύγουστο). Και προσθέτει: «Θα χαλαρώσουν οι δεσμεύσεις, δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμένουν αλλά τα ‘κλειδιά’ της χώρας θα έρθουν στα χέρια της κυβέρνησής της».

«Δεν πιστεύω ότι κανένας Έλληνας νοσταλγεί πια τις πλαστές ευημερίες της μεταπολίτευσης. Βεβαίως διεκδικεί να βελτιώσει τη ζωή του και να ευημερήσει και καλά κάνει», σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και υπογραμμίζει: «Το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά μιας αισθητής καλυτέρευσης».

Ως ο υπουργός που πήρε πάνω του τη «μάχη» με την καθημερινότητα, ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει στο Πρακτορείο «πολύ ικανοποιημένος» γιατί «η ‘Καθημερινότητα‘ κερδίζει το στοίχημα της στήριξης του πολίτη απέναντι στον γραφειοκρατικό κυκεώνα του Δημοσίου κερδίζοντας καθημερινά και την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων πολιτών».

Επίσης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: περιγράφει τα «πρέπει» της νέας αναπτυξιακής φάσης στην οποία εισέρχεται η χώρα ενώ ζητά «να τελειώνουμε με αυτήν την παραδοσιακή “ανταγωνιστικότητα” βορείων και νοτίων, που μόνο αρνητικά λειτουργεί και, βεβαίως, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη του αύριο».

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, ο Αλ. Φλαμπουράρης περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για οτιδήποτε, όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Το «Κίνημα Αλλαγής» αναζητά τη σχέση του με τη σοσιαλδημοκρατία και τις αρχές της. Στο βαθμό που η αναζήτηση προσδιορίζεται σε πλαίσια προοδευτικά αριστερά που δεν χωρούν δεξιές νεοφιλελεύθερες ιδέες και ως εκ τούτου σχέσεις με φορείς που τις εκπροσωπούν, όπως ΝΔ κλπ, πιστεύω ότι ίσως βρεθεί ο δρόμος. Αν ταυτόχρονα, στην πολιτική συμπεριφορά της ηγεσίας του αποφεύγεται ο ανελέητος πόλεμος- με ψευδή κυρίως στοιχεία- εναντίον της κυβέρνησης της Αριστεράς τότε σε συνάρτηση και με τα προηγούμενα ανοίγει ο δρόμος για οτιδήποτε», σημείωσε.

Για τα σκάνδαλα, ο έμπειρος πολιτικός λέει πως «η όποια τέτοια επιβεβαίωση θα με στενοχωρήσει πολύ. Αλλά, από την άλλη, δεν μπορώ να αντιστρατευτώ και τη λογική: αδίκημα χωρίς δράστη δεν υπάρχει».

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τέλος, στις διαπραγματεύσεις με το βόρειο γείτονά μας, περιγράφει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ως «μαχητική αλλά και συνετή». Και συμπληρώνει: «Ελπίζω, η ΠΓΔΜ να αντιληφθεί την ιστορική ευκαιρία που της δίδεται για να προχωρήσει ως χώρα. Είναι νομίζω στο χέρι της πλέον».

Ενώ για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο υπουργός Επικρατείας συμπεραίνει, μετά την πρόσφατη ευρωτουρκική Σύνοδο, ότι «ενώ βγήκαμε κερδισμένοι στη Βάρνα φαίνεται ότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για μια δίκαιη και ασφαλή διευθέτηση των σχέσεων μας με τη γείτονα και φίλη χώρα».

Πηγή: newpost.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.