ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εκδικάζεται στο ΣτΕ στις 7-3-2018 η αίτηση ακύρωσης κατά της Α.Α.Δ.Ε.
Monday
05/03/2018
20:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ο.Τ. Γεριτσίδου
0

 

Των Ο.Τ. Γεριτσίδου, 5-32018

Σημαντικό: Εκδικάζεται στο ΣτΕ στις 7-3-2018 η αίτηση ακύρωσης κατά της Α.Α.Δ.Ε.
( ΩΡΑ 9 πμ. 2ος οροφος Νέο Κτίριο ΠΙΝΑΚΙΟ 1)

Στις 7 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 π.μ., εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης επτά νομικών και δικηγόρων του Δ.Σ.Α. κατά διοικητικών πράξεων, που έχουν εκδοθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), δηλαδή την πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ζητώντας την ακύρωση του Κανονισμού Λειτουργίας της, καθώς και της Απόφασης του Διοικητή της, με θέμα «Ανάθεση είσπραξης δημοσίων εσόδων σε Φορείς Είσπραξης», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2435/17-7-2017, αλλά και την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των διατάξεων του Ν. 4336/2015, που περιέχει το τρίτο μνημόνιο και ιδίως την ανάληψη υποχρέωσης της χώρας έναντι των δανειστών για την ίδρυση της Α.Α.Δ.Ε., καθώς και των διατάξεων του Ν. 4389/2016, με τις οποίες ιδρύεται η Α.Α.Δ.Ε.

Τρεις είναι οι βασικοί προβαλλόμενοι λόγοι για την αντισυνταγματικότητα αυτής της αρχής και των πράξεών της:

1.   Η παραβίαση του νομικά δεσμευτικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, με το οποίο ο ελληνικός λαός απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση συμφωνίας, στην οποία περιλαμβανόταν η ίδρυση της συγκεκριμένης αρχής και με τις αρμοδιότητες που της έχουν δοθεί.

2.   Η παραβίαση της συνταγματικής διάταξης που προβλέπει περιοριστικά ποίες μπορούν να είναι οι ανεξάρτητες αρχές, σε συνδυασμό με την παραχώρηση στη συγκεκριμένη αρχή της εξουσίας να καθορίζει τη φορολογική και οικονομική πολιτική της χώρας, χωρίς μάλιστα να υπόκειται σε οιονδήποτε ουσιαστικό έλεγχο από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

3.   Η δυνατότητα πρόσβασης σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων, αφού σ’ αυτά δύνανται να έχουν πρόσβαση τραπεζικά και μη ιδρύματα (ήτοι μεγάλος αριθμός τραπεζικών και μη υπαλλήλων), στα οποία έχει ανατεθεί η είσπραξη δημοσίων εσόδων (Σημειωτέον, ότι δημιουργείται και άλλο μείζον ζήτημα, διότι πολλοί φορολογούμενοι έχουν οφειλές σε τραπεζικά ιδρύματα και τώρα τα τραπεζικά ιδρύματα, με αφορμή τη δυνατότητα που τους δίνεται να λειτουργούν ως εισπράκτορες δημοσίων εσόδων, έχουν και δυνατότητα πρόσβασης σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών, που είναι και οφειλέτες σε τραπεζικά ιδρύματα).

Μετά την προσβολή των εφαρμοστικών νόμων του πρώτου μνημονίου και την εσφαλμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον τότε πρόεδρό του, Παναγιώτη Πικραμμένο, που έκρινε συνταγματικούς τους εν λόγω νόμους (επομένως και το πρώτο μνημόνιο), καλούνται οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφανθούν επί εφαρμοστικών νόμων του τρίτου και χειρότερου μνημονίου, με τη μεγάλη και ειδοποιό διαφορά, ότι του τρίτου μνημονίου προηγήθηκε το νομικά δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5η Ιουλίου 2015, όπου ο ελληνικός λαός εκφράσθηκε πρωτογενώς και κυριαρχικά. Όλοι γνωρίζουμε, ότι το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού παραβιάσθηκε πραξικοπηματικά από την κυβέρνηση και τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης είχε αρχικά προσδιορισθεί για τις 24 Ιανουαρίου 2018, αλλά αναβλήθηκε για τις 7 Μαρτίου 2018. Η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 7-3-2018 και δεν θα αναβληθεί. Γι’ αυτό προβαίνουμε στην παρούσα ανακοίνωση. Η παρουσία πολιτών και εκπροσώπων κινημάτων που εξακολουθούν να ανθίστανται στη μνημονιακή λαίλαπα, να αντιδρούν στην υποδούλωση της χώρας και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, καθώς και να αγωνίζονται για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας στη χώρα μας, είναι αναγκαία όσο ποτέ, προκειμένου να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα προς όλες τις πλευρές, αλλά και να στηριχθούν ψυχικά και ηθικά επτά συμπολίτες μας, νομικοί και δικηγόροι του Δ.Σ.Α., που πήραν μία σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος όλων των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών. Η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σημαντική και έχει πολλές προεκτάσεις. Η δε Δικαιοσύνη καλείται για μία ακόμη φορά να αναλάβει τις ιστορικές και λοιπές ευθύνες που της αναλογούν, διορθώνοντας το αρχικό λάθος της, πολλώ δε μάλλον, που έχει προηγηθεί ένα νομικά δεσμευτικό αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, που προκηρύχθηκε για εθνικούς λόγους, με διάταγμα του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ομολογίες των δανειστών, ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν, προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζές τους και ότι προκλήθηκε από αυτά μεγάλη ζημία στην Ελλάδα.

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να είστε παρόντες παραθέτουμε τις αναγκαίες πληροφορίες: Η υπόθεση εκδικάζεται στις 7 Μαρτίου 2018, ενώπιον του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49 -Αθήνα / πρώην Αρσάκειο), ώρα 09.00 π.μ. (αριθμός πινακίου 1), σε αίθουσα εκδικάσεως του δευτέρου ορόφου (νέο κτίριο).

Το Δίκτυο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, επαναλαμβάνει, ότι χαιρετίζει και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, που υπερασπίζουν το δημόσιο συμφέρον, τη χώρα και το λαό. Αναμένουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από νομικούς και δικηγόρους. Αναμένουμε, επίσης, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι εκ του θεσμικού τους ρόλου είναι ταγμένοι να υπηρετούν το θεσμό της Δικαιοσύνης και να εξασφαλίζουν την ορθή και εντός συνταγματικών πλαισίων απονομή της στο όνομα του ελληνικού λαού.

Πηγή: diktiodelta.org

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.