ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ταρατατζούμ (οι σάλπιγγες), ταρατατά (τα πολυβόλα)
Saturday
12/01/2019
22:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος "Στάθης"
1

 

 

 

 

Στάθης”, 12 Ιαν. 2019


 

 

Ήταν η παρέλαση των κλισέ. Με επικεφαλής το αναθεματισμένο εκείνο: «η Ελλάδα ήταν μέρος του προβλήματος κι έγινε μέρος της λύσης». Περίσσεψαν επίσης τα στερεότυπα ότι «δεν ωφελείται μόνον η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη», «δεν ωφελείται μόνον η Ευρώπη αλλά και τα Σκόπια», γενικώς όλοι ωφελούμε ο ένας τον άλλον ακαταπαύστως – μόνον ο Μήτσος έχει χάσει τη δουλειά του και το 25% του ΑΕΠ της χώρας του, μόνον τα παιδιά του Μήτσου θα είναι χρεωμένα έως τας ειδούς του Μαρτίου του 2115 και η χώρα τους υποθηκευμένη έως το Ε’ Ράιχ.

Σε αυτήν την παρέλαση των κλισέ (στα οποία απέδωσαν τιμές ακόμα και τα αγήματα) προεξάρχων φανφάρας ποιος άλλος; ο Τσίπρας. Όστις εν τη ρύμη του λόγου του δήλωσε ότι ως Πρωθυπουργός εκπροσωπεί και «τους Έλληνες και τους Γερμανούς».

Βεβαίως, το τοιούτον τι το είπε με την «καλή έννοια», τη φιλοευρωπαϊκή. Διότι όπως είπαμε στην Ευρώπη ωφελούμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί τη Γερμανία. Ε, είναι δυνατόν ύστερα απ’ αυτό να μην εκπροσωπεί και μιαν ολίγην από Γερμανούς ο Τσίπρας;

Όστις, σε ένα αποκορύφωμα της κρίσης μεγαλείου που διέρχεται λόγω Τζανακόπουλου, διατράνωσε ότι ως Πρωθυπουργός εκπροσωπεί «όλους τους Έλληνες» υπερβαίνοντας ακόμα κι εκείνον τον μακαρίτη Λάσκαρη που ως υπουργός Εργασίας της Δεξιάς κάποτε «κατήργησε» την πάλη των τάξεων! Έτσι και

ο Τσίπρας! Εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, και εκείνον που του εκπλειστηριάζουν το σπίτι και εκείνους που του το αρπάζουν.

Η στήλη σήμερα θα είναι σύντομη διότι τα κυκλοφοριακά μέτρα που έλαβε το Προτεκτοράτο για να κυκλοφορήσει στην πόλη η Καγκελάριος και η κουστωδία της θύμιζαν μπλόκα της Κατοχής – άπαγε η κακία μου, ακόμα και η αφεντιά μου δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοιους συνειρμούς – άλλωστε στους δρόμους των Αθηνών δεν κυκλοφορούσαν χθες πάντσερ και κιουμπελβάγκεν αλλά μερσεντές και άουντι.

Πάντως, και κλείνω με αυτό, ο Άγνωστος Στρατιώτης επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, όταν η κλέφτρα των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων του κατέθετε στεφάνι, κατ’ αντιστοιχίαν με τον στέφανο εξ ακάνθων που κατέθεταν οι ναζιστές στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Ευγενής ο Άγνωστος Στρατιώτης, ούτε βόγκηξε, ούτε έβρισε, ούτε καταράσθηκε κι ας τον έπνιγε η οσμή από το αρχαίο θειάφι των θηρίων.

……………………………………………………………………………

«Επέσατε θύματα, αδέρφια μου εσείς, σε άνιση πάλη κι αγώνα» που θα λάμπει στους αιώνες κάθε φορά που θα αστράφτουν οι ψυχές των ανθρώπων. Και όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν μας εκπροσωπεί όλους ο Τσίπρας – άλλο φέρ’ ειπείν η «Εφ.Συν.» που διαπιστώνει με δουλοφροσύνη: «Εμπιστοσύνη στον Αλέξη (σ.σ.: η Μέρκελ), μομφή στον Κυριάκο» κι άλλο η τραγωδία που ζει το 80% του λαού στη μια ή την άλλη της εκδοχή.

 

Πηγή: topontiki.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.