ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αμερικανογερμανοκρατία του πιο ακραίου βαθμού κυριαρχεί στον τόπο
Thursday
14/03/2019
21:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λαφαζάνης
0

Σχόλιο G-M-R :     Από την άλλη πλευρά, η ΛΑ.Ε., ουδεμία έχει πραγματική (και όχι βερμπαλιστική προς άγραν ψηφοφόρων) επιθυμία, για οποιοδήποτε (ευρύτερο-στενότερο) αντιμνημονιακό μέτωπο. Και εξηγούμεθα:
1η περίπτωση, μέτωπο πολιτικό, με άλλα λόγια κομματικο-συμφεροντολογικό, ένα μέτωπο πολλών αντιμνημονιακών δυνάμεων, ούτως ώστε να γίνουν βουλευτές(να ορισθούν υπάλληλοι των βουλευτών κλπ) αντιπρόσωποι από ΟΛΑ τα συμμετέχοντα σχήματα. Βεβαίως, σε αυτή την περίπτωση, ούτε σκέψη για πρόταση παλλαϊκής συν-ενεργοποίησης του άρθρου 120Σ (εδώ σχετική πρόταση). Αυτή η πρώτη περίπτωση δεν συμφέρει την ΛΑ.Ε., διότι δεν θέλει να “ανακηρύξει” ως ισοδύναμους πολιτικούς παράγοντες, κόμματα και πρόσωπα που από την πλευρά τους και αυτά, θέλουν να προβληθούν (ωφεληθούν) στο πανελήνιον μέσω μιας εκλογικής συνεργασίας με το πιο προβεβλημένο σχήμα (ΛΑ.Ε.). Ως προς αυτή την 1η περίπτωση, οι αρχηγοί των κομμάτων αποφασίζουν και το (κ)οπαδικό δυναμικό, ακολουθεί πειθήνια. Όπως είναι αντιληπτό, η ΛΑ.Ε. δεν πρόκειται να κάνει πολιτική συνεργασία παρά μόνο με πρόσωπα-δυνάμεις, που κατά τη γνώμη της ελέγχει απολύτως.
2η περίπτωση, η συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ (ΟΠΩΣ Η ΕΔΩ ΠΡΟΤΑΣΗ). Αυτή η περίπτωση, δεν συναντά μόνο την ΑΡΝΗΣΗ της ΛΑ.Ε. και αυτό είναι φυσικό, διότι η ΛΑ.Ε. “παίζει” αποκλειστικά στο γήπεδο όπου κυριαρχεί η ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ του ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ (Βουλη-Συνδικαλισμος-Τοπική Αυτοδιοίκηση) αντιπαράθεση. Η ΛΑ.Ε., όπως ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παίζει μόνο ως Αντι-Προσώπου Σου, και ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Τα μικρότερα
πολιτευόμενα (αυτό είναι το δηλητηριώδες σαράκι), η που σκοπεύουν να πολιτευθούν σχήματα/άτομα, ενώ λεκτικά υπερβαίνουν τα “αντιμνημονιακά” όρια της ΛΑ.Ε., κατ’ ουσίαν “γίνονται Τούρκοι” στο άκουσμα της συν-ενεργοποίησης του άρθρου 120Σ, κατά προτεραιότητα έναντι κάθε κοινοβουλευτικής/ευρωκοινοβουλευτικής συμμετοχής.
Επίλογος: Η πρόταση του καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη για συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ, επαφίεται στους μη γοητευμένους/προσδοκούντες από τον Αντι-προσωπευτικό Κοινοβουλευτισμό Πολίτες.

Υστερόγραφο:  Αν θέλετε να αναζητήσετε τα αίτια της από 2010 αντιμνημονιακής, αλλά κυρίως φιλοαντιπροσωποκοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, ψάξτε τα προ του 2010 συνδικαλιστικά πεπραγμένα προσώπων και σχημάτων (ΕΔΩ βλέπετε ανάλυση για τα συνδικαλιστικά πεπραγμένα).

 


 

 

Παν. Λαφαζάνης (συνέντευξη), 14 Μαρ. 2019

 

 

Ούτε σε εποχές Πιουριφόι δεν είχαμε τέτοιο καθεστώς στην Ελλάδα” είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια του να κάνει διεύρυνση προς τα Αριστερά με τελευταία κίνηση τα πρώτα 16 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο άσκησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη του στους κ.κ Μακρυγιάννη και Πολάτο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεταλλαχθεί πολιτικά και ιδεολογικά. Εφαρμόζουν δεξιότατες πολιτικές και έχουν εγκαθιδρύσει αμερικανογερμανοκρατία στη χώρα στον πιο ακραίο βαθμό» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Ούτε σε εποχές Πιουριφόι δεν είχαμε τέτοιο καθεστώς στην Ελλάδα. Ο κ. Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, λειτουργεί ως γκαουλάιτερ και υπερκυβερνήτης στη χώρα. Μπαινοβγάινει στα υπουργεία, δίνει εντολές, καθορίζει κατευθύνσεις. Χαράζει την πολιτικοστρατιωτική κατεύθυνση της χώρας με έναν επιζήμιο τρόπο που δεν προσφέρει τίποτα στην άμυνα, την ασφάλεια και την προάσπιση της χώρας μας» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Λαφαζάνης.

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να επικαλείται την αριστερά και το δήθεν προοδευτικό μέτωπο. Αυτό που επιδιώκει είναι, στο όνομα της αριστεράς, να συγκροτήσει ένα νέο δεξιό νεοφιλελεύθερο μέτωπο απέναντι στον παραδοσιακό δεξιό άξονα της ΝΔ. Αυτά δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και αποσκοπούν στην υπονόμευση της» συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας λάθος «να προβάλει σε ψηφοδέλτια παιδιά μορφών αγωνιστών μόνο και μόνο για να αποκτήσει αριστερό άλλοθι». «Είναι θλιβερό αυτό το θέαμα και αποτελεί κατά τη γνώμη μου ένα είδος τυμβωρυχίας» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κληθείς να σχολίασει τα όσα υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι ότι υπήρχαν χώρες και πρόσωπα που ήθελαν Grexit το 2015, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις».

«Αποτελούν ανακαλύψεις εκ των υστέρων του Τσακαλώτου ότι υπήρχε χώρα που ήθελε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Δεν υπήρχε ποτέ πρότασή η θέση κάποιου επισήμου στις Βρυξέλλες και την ΕΕ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ανάλογες προτάσεις που αποδίδονται στον Σόιμπλε συνιστούν μπλόφα του ίδιου για διερεύνηση προθέσεων της ελληνικής πλευράς. Και δεν υπήρχε τέτοια πρόταση γιατί ξέρανε ότι με την τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα πυροδοτούντο αποσταθεροποιητικές εξελίξεις σε όλη την ευρωζώνη» συμπλήρωσε.

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπαιξε πολύ άσχημο ρόλο το 2015. Δυστυχώς ήταν από αυτούς που έβαζαν το ευρώ και την ΕΕ πάνω από την Ελλάδα και το μέλλον της. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι περί αυτόν προέβησαν τότε σε απόλυτη παράδοση της χώρας μας στους πιστωτές» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, δεν υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αφού «μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και την ίδια ώρα οι πιστωτές και οι “θεσμοί” βάζουν όρους και ζητούν μέτρα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ. Βρισκόμαστε, μάλλον, σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που η χώρα βρισκόταν και τυπικά στα μνημόνια, γιατί τώρα έχουμε μνημόνιο, χωρίς, όμως, χαμηλότοκη σχετικά χρηματοδότηση και υποχρεωνόμαστε σε δανεισμό από τις αγορές με ληστρικό επιτόκιο περίπου 4%».

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό της συνέντευξης στην ΠΗΓΗ

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.