ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Ανθρώπινο λάθος” βλέπει ο Μητσοτάκης – O Γεραπετρίτης υπουργός Μεταφορών
Friday
03/03/2023
00:00 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. ΟΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΜΠΗ
0

Σχόλιο GMR:   Η Ευθεία Εντολή προς την Δικαιοσύνη (το δεύτερο έγκλημα), εξακοντίστηκε.

Επί των δύο εγκλημάτων:

Ανθρώπινο λάθος ή δια παραλείψεως έγκλημα;

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Τραγωδία στα Τέμπη: «Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας, θα είχε αποφευχθεί η σύγκρουση»

Αρκάς: Το κορίτσι – άγγελος στο διαλυμένο τρένο και το μήνυμα για την «εγκληματικά ακμαία ηλιθιότητα του κράτους»

_.

 

 

 

 

slpress.gr-Πολιτική, 1 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που προκλήθηκε από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, απεύθυνε μήνυμα στον ελληνικό λαό και πως υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον παραιτήθηκαν οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

Όλη η δήλωση του πρωθυπουργού: «Mόλις επέστρεψα από τον τόπο μιας τραγωδίας που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη. Δεκάδες συμπολίτες μας, οι πιο πολλοί νέα παιδιά, έχασαν εκεί τη ζωή τους, σε ένα φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα χωρίς προηγούμενο στην πατρίδα μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς τις γυναίκες και τους άνδρες του κρατικού μηχανισμού που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Πυροσβέστες και διασώστες, στελέχη του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, της Αυτοδιοίκησης, όπως και τους γιατρούς και υγειονομικούς και τους ψυχολόγους στα νοσοκομεία μας. Έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Συνάντησα συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων στο νοσοκομείο της Λάρισας. Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, με περίσσευμα αξιοπρέπειας, με ρώτησαν «γιατί». Και μου είπαν “ποτέ ξανά”. Τους οφείλουμε μία ειλικρινή απάντηση. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.