ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΑΟΖ και χωρικά ύδατα – Ένα δικαίωμα που δεν ασκείται ατροφεί
Saturday
09/05/2020
11:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Χρ. Πουγκιάλης
0

Σχόλιο GMR: Πολύ σωστός ο αγαπητός αρθρογράφος σε όλες τις καταγεγραμμένες σκέψεις του. Ιδιαίτερα σωστός, είναι σχετικά με τον τίτλο που έδωσε στο άρθρο του, για την ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα: “Ένα δικαίωμα που δεν ασκείται ατροφεί

Ας πούμε, το δικαίωμα, που δίνει το άρθρο 120Σ σε κάθε πολίτη και σε όλους τους πολίτες ΜΑΖΙ, εδώ και δέκα Κατοχικά χρόνια.

Δικαίωμα είπαμε;

Λάθος. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Αν η δημοσίευση άρθρων, σκοπό έχει την ανάπτυξη του “Δημοκρατικού Διαλόγου”(*), πράγμα που για τους δικούς του λόγους ο Σταύρος Λυγερός και η ιστοσελίδα του δεν υιοθετούν (άλλο πράγμα και σε κάθε περίπτωση δεν συνιστά Διάλογο, η αρθρογραφία επί προηγούμενης αρθρογραφίας), αναμένουμε τον αγαπητό Χ. Πουγκιάλη στην περιοχή comments της ιστοσελίδας μας, με την απάντησή του επί του σχολίου μας.

(*) Βεβαίως, Δημοκρατικός Διάλογος δεν μπορεί να υπάρχει με Σφετεριστές της Λαϊκής Κυριαρχίας, ή με συνεχιστές του σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας, αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε.

._

Χρ. Πουγκιάλης, 7 Μαΐου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας διστάζει διαχρονικά να ανακηρύξει ΑΟΖ και να καταθέσει τις συντεταγμένες ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, όπως τις θεωρεί, στον ΟΗΕ. Ταυτόχρονα διστάζει με μια ανεξήγητη φοβία να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο που είναι πρόθυμη προς τούτο. Μέχρι τώρα υπήρχε η δικαιολογία ότι η χώρα μας περιμένει να τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο, ώστε να κατατεθεί η οριοθέτηση ΑΟΖ με κοινή συμφωνία των δύο χωρών και να ακολουθήσει η οριοθέτηση με την Κύπρο.

Εν τούτοις μετά τις 18 Μαρτίου, όταν η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες της παράνομης ΑΟΖ που κατασκεύασε με την Λιβύη του Σάρατζ, ο χρόνος τρέχει εις βάρος της Ελλάδας με πολλαπλάσια ταχύτητα και δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Η Τουρκία έχει δηλώσει καθαρά ότι θα κάνει σεισμικές έρευνες και εν τέλει γεωτρήσεις στην παράνομη αυτή ΑΟΖ, που δεν σέβεται την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, οψέποτε ανακηρυχθούν. Υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την δική της υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.