ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δεν υπακούουν στις «διαταγές» Χρυσοχοΐδη – Πέτσα για το Πολυτεχνείο
Saturday
07/11/2020
11:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ κορωνοϊός (Covid-19) ΜέΡΑ25 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
0

Σχόλιο GMR: Με ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ το ΜέΡΑ25, ναι αυτό που ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ στις 20/2/2015, θα συμπορευτούν ΣΦΕΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές υποστηρικτικές της κανονικότητας, πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις. Κορωνοϊοεπικινδυνότητα και χρεοκρατία, τους απασχολούν, μόνο για να μας θυμίζουν αναιδώς, πως μακριά από τον λαό και ενάντια του, αρμενίζουν.

._

 

 

 

efsyn, 6 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες τα καλέσματα για την καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου που φέτος πέφτει μέσα στην περίοδο της καραντίνας και εδώ και μέρες κυβερνητικά χείλη άφηναν να εννοηθεί πως θα την απαγορεύσουν στο όνομα της πανδημίας.

«Δεν νοείται» για την κυβέρνηση να γίνει η πορεία για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου δήλωσε το πρωί ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εορτασμού του Πολυτεχνείου. «Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο» είπε μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατηγορηματικός ήταν το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, που ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν θα γίνει πορεία αλλά κατάθεση στεφάνων από τα κόμματα.

Την αντίθεσή του στην ακύρωση των φετινών εορτασμών εξέφρασε πρώτος ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.), το ΔΣ του οποίου αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις και η πορεία μνήμης προς την αμερικάνικη πρεσβεία, παρά το lockdown. «47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία συνεχίζεται» τόνισε ο ΣΦΕΑ μετά από συνεδρίαση. 

Σχετικό κάλεσμα απηύθυνε σήμερα το ΜέΡΑ 25 και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ πιο διπλωματική ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πρέπει ή όχι να γίνει φέτος η πορεία. Έστρεψε πάντως τα βέλη του κατά του Μιχ. Χρυσοχοΐδη για τον φυγόποινο Χρ. Παππά.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χρειάζεται συνεννόηση με όλους τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι πρέπει να περάσουν τα ιδιαίτερα φετινά μηνύματα, αλλά να ληφθούν υποψη και οι κρίσιμες υγειονομικές συνθήκες. 

Ειδικότερα είπε:

«Πρέπει να δούμε την εξέλιξη της επιδημιολογικής κρίσης. Είναι προφανές ότι σε μια περίοδο που ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρήσουμε όλοι είναι οι αποστάσεις, ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρήσουμε όλοι είναι το να μη συγκεντρωνόμαστε πολλοί ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Θα πρέπει αυτούς τους κανόνες να τους λάβουμε υπόψιν μας.

Όμως, θα περίμενα από τον κ. Χρυσοχοΐδη να μας πει τι έχει κάνει για να συλλάβει τον κ. Παππά, παρά να νοιάζεται τόσο πολύ για την πορεία του Πολυτεχνείου. Έχουμε ακόμα αρκετές μέρες μπροστά. Εμείς προτιθέμεθα το επόμενο διάστημα να πάρουμε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε με τους φορείς, που παραδοσιακά κάθε χρόνο οργανώνουν αυτή τη διαδήλωση, αυτή τη διαμαρτυρία, επετειακή διαδήλωση και διαμαρτυρία, με ισχυρά μηνύματα φέτος, όπως και κάθε χρόνο, θα έλεγα.

Δεν είμαστε εμείς οι μόνοι οργανωτές. Θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση ώστε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο, προκειμένου τα μηνύματα φέτος για την ανάγκη εγρήγορσης, ενότητας και αντίστασης του λαού μας να εκφραστούν λαμβάνοντας όμως υπόψιν τις πολύ ειδικές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

Και νομίζω ότι όλοι οι φορείς που κάθε χρόνο οργανώνουν αυτή την επετειακή πορεία θα έχουν την απόλυτη ευαισθησία να το κατανοήσουν και να συνεννοηθούν ώστε να βγει η καλύτερη δυνατή απόφαση».

Κριθαρίδης: Το ΜέΡΑ25 θα δώσει το «παρών» 

To ΜέΡΑ25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη δηλώνει «παρών» στην πορεία του Πολυτεχνείου και σε σχετική ανακοίνωση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η επικίνδυνη κλιμάκωση του αυταρχισμού συνιστά η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη να απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου».

Το ΜέΡΑ25 «ξεκαθαρίζει πως θα δώσει το «παρών» με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και χαιρετίζει την απόφαση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και στην πορεία.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Όλες και όλοι στον τριήμερο γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου, Πλατεία Κλαυθμώνος, 2μμ 

Στην καραντίνα η κυβέρνηση, όχι οι καταχτήσεις και οι διεκδικήσεις μας!

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχετικά με τις δηλώσεις Πέτσα – Χρυσοχοΐδη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου δηλώνουμε ότι η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι!

Η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη που με την εγκληματική της πολιτική άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία, καθώς μήνες τώρα δεν προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις ούτε πήρε κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους και τον κόσμο στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στις κοινωνικές δομές…

Η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη που αξιοποιεί την πανδημία για να πάρει βαριά αντιλαϊκά μέτρα με το αντεργατικό τερατούργημα, τους πλειστηριασμούς, την εκπαίδευση, θέλει να απαγορέψει τις αντιστάσεις και πρώτα απ’ όλα την πορεία του Πολυτεχνείου!

Δεν θα περάσουν!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να πραγματοποιήσουμε κανονικά τον τριήμερο γιορτασμό και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

 

Πηγή: efsyn.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.