ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Εκτός τόπου και χρόνου το σχέδιο Πισσαρίδη–Μητσοτάκη
Saturday
08/08/2020
11:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Χρήστου κορωνοϊός (Covid-19) Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0

 

 

 

Δημήτρης Χρήστου , 7 Αυγούστου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Γιατί η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάθεσαν το σχέδιο διαχείρισης των ευρωπαϊκών κεφαλαίων προστασίας της οικονομίας μετά τις δραματικές επιπτώσεις του κορονοϊού, σε έναν νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο; Μα έχει λάβει βραβείο νόμπελ θα απαντούσε κανείς καλοπροαίρετα. Ναι πράγματι.

Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε το 2010 μαζί με τους Ντ. Μόρτενσεν και Πίτερ Ντάιμοντ για τη συνεισφορά τους στη “θεωρία της αναζήτησης τριβών και μακροοικονομία”. Και γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τον συγκεκριμένο θεωρητικό, με περιορισμένη επαφή με την πραγματική οικονομία για την καλύτερη –υποτίθεται– αξιοποίηση των 32 δισ. που θα λάβουμε από τα ευρωπαϊκά ταμεία;

Επειδή τις ίδιες ακριβώς ιδέες έχει και η ομάδα που κυβερνά και με τις όποιες συμφωνούν απολύτως και οι χορηγοί της. Και γιατί συμφωνούν οι Έλληνες ολιγάρχες, συνέταιροι της πολιτικής εξουσίας; Εύκολη απάντηση. Διότι το σχέδιο αφορά τα προνόμια τους. Εργασία χωρίς κανόνες και προστασία, λιγότεροι φόροι, κατεδάφιση του δημόσιου τομέα σε όλους τους τομείς και μεταφορά έργου από την υγεία, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, από οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι υποχρέωση και ευθύνη του κράτους, στον ιδιωτικό τομέα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.