ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Φυλή μικροεπενδυτών τρώει λύκους της Wall Street – Η περίπτωση του GameStop
Sunday
07/02/2021
22:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μουτζουρίδης Οργάνωση-Συντονισμός-Σχέδιο
0

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης , 2 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μετά τη νίκη του “Δαυίδ” εναντίον του “Γολιάθ”, δηλαδή μερικών χιλιάδων μικροεπενδυτών εναντίον των πανίσχυρων hedge funds, η υπόθεση της GameStop προσελκύει το όψιμο ενδιαφέρον των παραγόντων και αναλυτών της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς για θεσμική παρέμβαση. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Γκάρι Γκένσλερ, τον άνθρωπο που αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς, της περίφημης SEC.

Κι αυτό γιατί η SEC θα κληθεί να διαχειριστεί τη στρεβλή κατάσταση που επικρατεί σε μια κεφαλαιαγορά η οποία μετασχηματίζεται συνεχώς, κι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι πια η συμμετοχή “μιας νέας φυλής επενδυτών” –όπως την αποκαλούν– που συναλλάσσεται με εντελώς αντισυμβατικό τρόπο.

Η φυλή αυτή υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας εύκολη πρόσβαση στη χρηματαγορά μέσα από ηλεκτρονικές εφαρμογές συναλλαγών όπως το Robinhood, οι οποίες ανθούν ιδιαίτερα στις εποχές του lockdown. Μέσα από εκεί, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν απευθείας μετοχές ή και δικαιώματα προαίρεσης. Με τα τελευταία, κατάφεραν, άλλωστε, τα μέλη του γκρουπ WallStreetBets στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, να αποκρούσουν το σορτάρισμα των hedge funds στη μετοχή της GameStop, προκαλώντας τους τρομακτικές απώλειες.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.