ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με τους φθηνούς εργάτες
Monday
12/10/2020
23:17 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Χ.Α.
0

Σχόλιο GMR:    Το ερώτημα είναι:    Ποιο είναι μεγαλύτερο έγκλημα;

Η επιχειρηματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής (με όλα τα συνήθη εργοδοτικά χαρακτηριστικά αξιοποίησης της εγγενούς ανισότητας των μερών) στο πλευρό του εφοπλιστικού κεφαλαίου, αξιοποιώντας τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ(*) νόμο για προσωρινή απασχόληση/ενοικίαση εργαζομένων/ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ή, η “δεν καταλαβαίνω την παρανομία” – “το θέμα είναι πολιτικό-δεν είναι νομικό” από το 2001 μέχρι σήμερα ΑΦΑΣΙΑ όλων των αριστερών κομμάτων μαζί και με τους νομικούς τους συμβούλους(**)

———————————-

(*) βλέπετε σχετική ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ καταδικαστική κατά της ενοικίασης εργαζομένων απόφαση της ΕΕΔΑ εντός του tag ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟ της G-M-R.

Το θέμα υποστηρίχτηκε πρώτα με προσωπική πρωτοβουλία και επίσκεψη ενώπιον του Εισαγγελέα κυρίου Κολιούση στην πρώτη δικογραφία για το θέμα από τον πάντα δίπλα στον εργαζόμενο, κύριο Κώστα Τρικαίο με την ιδιότητα του ως νομικού Συμβούλου της ΓΣΕΕ, στην συνέχεια πολλές εκ των καταχρηστικών εφαρμογών του παράνομου νόμου, από τον επίσης “πάντα δίπλα μας” κύριο Χαράλαμπο Δάμο νομικό σύμβουλο του ΕΚΑ, επίσης από την επίσης ακούραστη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ, τον συνεργαζόμενο νομικό της σύμβουλο κύριο Χρήστο Νικολουτσόπουλο και την κυρία Έλλη Βαρχαλαμά νομικό της σύμβουλο αλλά και ολόκληρη την νομική της υπηρεσία και από επιστολές ΕΚΑ-ΓΣΕΕ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ με επιστολές τους προς Δικαιοσύνη και με Δελτία Τύπου. Έλειψε, καθοριστικά υπέρ της μη ανατροπής του παράνομου νόμου, η συντονισμένη νομικοπολιτική παρέμβαση των αριστερών κομμάτων καθώς και η μη διεθνοποίηση της νομοθετικής αποσύνδεσης της σχέσης από την σύμβαση εργασίας (η οποία ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ πραγματοποιείται και με άλλους μη αντιμετωπιζόμενους νομικοπολιτικά τρόπους, όπως καταχρηστικοί δανεισμοί, εργολαβίες, μεταφορές προσωπικού, μπλοκάκια, κλπ) .

Έλειψε,…φυσικά (βλέπετε, στάση υπέρ και μη στάση κατά, διανοουμένων απέναντι στα μνημόνια), η συμβολή των διανοουμένων στην νομοθετημένη κατάργηση της ιστορικής νομικοπολιτικής κατάκτησης της σύνδεσης σχέσης με σύμβαση εργασίας…

._

 

 

 

 

Iefimerida newsroom, 10 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

 

 

 

Οι αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τις μπίζνες που ήθελε να κάνει στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς μετά και τις συλλήψεις στελεχών της οργάνωσης.

 

Η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε να συνεργαστεί με εργολάβους και να «μπει» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος με φθηνά εργατικά χέρια, αφού ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα έχει εταιρεία που νοικιάζει εργάτες και θα έφερνε φθηνά εργατικά χέρια παίρνοντας ποσοστά από την αμοιβή.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν απειλήσει ακόμα και τους εργάτες – μέλη του ΠΑΜΕ πως θα τους εξαφανίσουν από τη Ζώνη. Οπως φαίνεται όμως οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ εκτός από τους πολιτικούς έκρυβαν και οικονομικούς λόγους, αφού η οργάνωση ήθελε να κάνει τις δικές της μπίζνες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να μετατρέψει σε τσιφλίκι τους την περιοχή, αφού με αυτόν τον τρόπο και θα είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά και θα έβγαζαν χρήματα.

Η εταιρία του πυρηνάρχη με τα φθηνά εργατικά χέρια

Όπως αποκαλύπτει «Το Έθνος» ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Περικλής Μουλιανάκης είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Periklis Shipping Services CO που δεν είναι παρά μια εταιρεία που νοικιάζει εργάτες σε άλλες. Οι εταιρείες αυτές συνήθως αναλαμβάνουν έμμεσες εργολαβίες. Συνεργάζονται με εργάτες στους οποίους εξασφαλίζουν δουλειά σε εταιρείες με τις οποίες επίσης συνεργάζονται. Οι εταιρείες αυτές εξασφαλίζουν φθηνά εργατικά χέρια αφού δεν είναι αναγκασμένες να πληρώνουν υψηλά μεροκάματα και ασφάλιση, ενώ οι εταιρεία ενοικίασης παίρνει ποσοστά από την αμοιβή και παράλληλα σπάνια είναι υποχρεωμένη να ασφαλίσει τους εργάτες.

Αυτός όμως είναι και ο λόγος που θεωρούν ότι το ΠΑΜΕ μπαίνει εμπόδιο στις «μπίζνες» της ΧΑ, ενώ όπως αναφέρει και το δημοσίευμα κάποιοι συμπληρώνουν ότι με τη δράση της οργάνωσης εναντίον του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδειξαν ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο για την περιοχή. Άλλωστε υπήρξε όπως επισημαίνουν και σχετική ερώτηση του βουλευτή Λαγού στη Βουλή με την οποία ζητούσε να μειωθεί η γραφειοκρατεία για την ίδρυση ναυπηγοεπισκευαστικής εταιρείας.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.