ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Χάγη και το “there is no alternative” του Βενιζέλου – Τι κρύβει ο θολός λόγος
Sunday
11/10/2020
14:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

._

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 11 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Είναι μονόδρομος η παραπομπή στη Χάγη, εάν θέλουμε να μπορούμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας. Κάπου θα χάσουμε, κάπου θα κερδίσουμε. Εμείς βέβαια θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σε όλα, διότι έχουμε επιχειρήματα», είπε πρόσφατα στον ΑΝΤ 1 ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για μια θέση που συμπυκνώνει την λογική του όλου συστήματος και φυσικά της κυβέρνησης. Ας την αναλύσουμε λίγο.

Προηγουμένως όμως οφείλω να δηλώσω προς αποφυγήν εύλογων παρεξηγήσεων ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ του πολέμου, απλώς αντιλαμβάνομαι πως κάποιες φορές γίνεται αναπόφευκτος, ειδικά αν θέλεις να κρατήσεις τον χώρο σου και την αξιοπρέπειά σου. «Μονόδρομος» η Χάγη! Πρόκειται για κλασική ΤΙΝΑ (there is no alternative) που όμως δεν ισχύει, γιατί υπάρχουν κι άλλες λύσεις ανάμεσα στη Χάγη με τουρκικούς όρους και στον πόλεμο.

Η Χάγη εμφανίζεται από τη σχολή σκέψης που κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα ως κατάληξη-νίκη της ελληνικής διπλωματίας. Μπορεί να είναι εφόσον ζητηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ στη βάση του διεθνούς δικαίου και χωρίς να του υποδειχθεί με το συνυποσχετικό ο τρόπος που θα οριοθετήσει, όπως επιδιώκει η Άγκυρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.