ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ή ενηλικιώνονται οι Έλληνες ή βουλιάζει η Ελλάδα
Monday
13/07/2020
12:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Μακούσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR:    Απάντηση – Κάλεσμα στον αρθρογράφο:το κράτος του κράτους…

 

 

 

Δημ. Μακούσης , 8 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πρόσφατα ανέκυψε το ζήτημα της απόσυρσης της διδασκαλίας μαθημάτων που έχουν να κάνουν με την τέχνη, από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εξόχως σημαντικό ζήτημα και ένα σοβαρό σφάλμα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, από τα πολλά που διαχρονικά γίνονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Παρατηρώ την ζέση με την οποία πολλοί συμπολίτες μας τοποθετούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αρθρογραφούν σχετικά με το θέμα αυτό. Ορθώς πράττουν.

Ωστόσο, δεν επιδεικνύεται το ίδιο ή και μεγαλύτερο ενδιαφέρον —όπως θα έπρεπε— σε σχέση με κρίσιμα πολιτικά γεγονότα, όπως αυτά που εκτυλίσσονται στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Δεν έχουν καταλάβει πολλοί τι συμβαίνει; Δεν θέλουν να καταλάβουν; Δεν τους απασχολεί; Ταξινομούν σε υψηλότερη θέση το αν θα διδάσκονται τα καλλιτεχνικά και η μουσική στο λύκειο ή το γυμνάσιο από το αν η χώρα θα είναι ανεξάρτητη ή όχι, αν θα έχει την δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις για τον εαυτό της ή αν κάποιος άλλος θα τις λαμβάνει για εκείνη, αν θα υπάρχει;

Οι απαντήσεις πολλές. Ωστόσο, εφόσον το θελήσει ο ελληνικός λαός, μια τέτοιου είδους απόφαση μπορεί εύκολα να αλλάξει από μια άλλη κυβέρνηση ή κι από την ίδια ακόμα, με την κατάλληλη κοινωνική παρέμβαση. Όμως, αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα είναι η αντιστροφή μιας κατάστασης απώλειας εθνικής κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.