ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η τραγωδία, η επικοινωνιακή διαχείριση και η πολιτική κατάντια…
Tuesday
07/03/2023
19:47 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Νίκος Ζάππας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τεμπών
0

Σχόλιο GMR: Από το άρθρο κρατάμε την ΑΔΙΑΜΒΙΣΒΗΤΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, “αλλά το λάθος του σταθμάρχη κατέληξε σε τραγωδία, επειδή η Πολιτεία δεν είχε κάνει το καθήκον της.“.

Να δούμε αν αυτή την ΕΥΚΟΛΩΣ ΟΡΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ αλήθεια, θα την εντοπίσει, ή, θα την πνίξει, η Δικαιοσύνη.

Και αυτό ως παρακαταθήκη μήπως το διαβάσει κανείς…

Και εμείς οι μεγαλύτεροι τους παρακολουθούμε μουδιασμένοι, απογοητευμένοι και δυστυχώς ανήμποροι (;;)[*] να τους παρηγορήσουμε για το σκοτεινό χάος το οποίο τους κληροδοτούμε και στο οποίο καλούνται να ζήσουν.

[*] – τα ερωτηματικά, σημείωση της G-M-R.

_.

 

 

 

 

Νίκος Ζάππας, 5 Μαρτίου 2023

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Δύσκολες ώρες για τους συγγενείς και κυρίως για τους γονείς που ξαφνικά βιώνουν την αιφνίδια απώλεια των νέων παιδιών τους εξ αιτίας των παθογενειών του ανεπαρκούς και εγκληματικά αδιάφορου κράτους μας. Βαρύ το κλίμα για τους νέους που χάνουν φίλους, συντρόφους και συμφοιτητές τόσο άδικα. Τραγωδία. Και εμείς οι μεγαλύτεροι τους παρακολουθούμε μουδιασμένοι, απογοητευμένοι και δυστυχώς ανήμποροι να τους παρηγορήσουμε για το σκοτεινό χάος το οποίο τους κληροδοτούμε και στο οποίο καλούνται να ζήσουν.

Και ενώ ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας επιτάσσει μία αυτοσυγκράτηση, το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πολιτικάντικος χειρισμός κατευθείαν από το Μέγαρο Μαξίμου με την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ έσπευσε σχεδόν να σβήσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, προβάλλοντας κατ’ αποκλειστικό σχεδόν τρόπο το ανθρώπινο λάθος. Προφανώς, υπήρξε ανθρώπινο λάθος, αλλά το λάθος του σταθμάρχη κατέληξε σε τραγωδία, επειδή η Πολιτεία δεν είχε κάνει το καθήκον της.

Με δυσφορία παρακολουθήσαμε τον πρωθυπουργό αμήχανο να διαβάζει τη δήλωσή του, εμφανώς προβαρισμένη και σκηνοθετημένη. Ωστόσο, δεν ακούσαμε από τα χείλη του την μόνη λέξη που ταίριαζε στην περίπτωση. Δεν ξεστόμισε το “συγγνώμη”. Aυτό που περιμέναμε όλοι ως την ελάχιστη ένδειξη ανάληψης ευθύνης από έναν κυβερνήτη που έχει συναίσθηση και των ευθυνών του και του σοκ που υπέστη η ελληνική κοινωνία. Χρειάστηκε να περάσουν ημέρες για να ζητήσει με ανάρτησή του στο Facebook συγγνώμη και προφανώς τη ζήτησε στο πλαίσιο επικοινωνιακής διαχείρισης.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.