ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κυπριακό: Οδικός χάρτης με πέντε σταθμούς
Wednesday
06/01/2021
01:19 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 3 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Τα Ηνωμένα Έθνη βάζουν όλα τα αυγά στο καλάθι μιας άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, ώστε να ακολουθήσουν δύο διαδικαστικά στάδια μέχρι την κατάληξη, δηλαδή τη συμφωνία και τα χρονοδιαγράμματα. Επιδιώκοντας έξωθεν στήριξη διατηρούν ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

Η σύγκληση της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, χρονικά τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου και τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν τρόπους να υπάρξει και συνέχεια, επόμενη ημέρα. Στα πλαίσια αυτά, επανέρχονται στο προσκήνιο μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ είναι σαφές πως μια ενδιάμεση συμφωνία είναι στην ατζέντα, για να μη χαθεί “η διπλωματική κινητικότητα”.

Παρόλο που ούτε αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων και του γεγονότος ότι η Άγκυρα συζητά μόνο στη δική της βάση, αυτή για συνομοσπονδιακή λύση. Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, οι ασχολούμενοι με το Κυπριακό είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι το αδιέξοδο είναι το επικρατέστερο σενάριο, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.