ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μα θα κάνουμε πόλεμο για την ΑΟΖ! – Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης
Wednesday
03/06/2020
16:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR: Κρατούμε αυτό το άρθρο του Σταύρου Λυγερού, προσθέτοντας το εδώ επι της ουσίας καθησυχαστικό (ως προς την στρατιωτική μας ετοιμότητα) άρθρο- τοποθέτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού επί θεμάτων Εθνικής ασφαλείας, κου Αλεξάνδρου Διακόπουλου.

._

 

Στ. Λυγερός, 2 Ιουνίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης. Η δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης της αίτησης της κρατικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ προς το αρμόδιο υπουργείο για σεισμικές έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Ήταν εξαρχής σαφές πως το περιβόητο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης για την αυθαίρετη οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών υπεγράφη για να εφαρμοσθεί, οπότε και “ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι”.

Θεωρητικά το αίτημα της ΤΡΑΟ μπορεί με κάποιον τρόπο να παγώσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό. Εάν ο Ερντογάν δεν ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει το αίτημα δεν θα είχε καν υποβληθεί. Η Τουρκία είχε επανειλημμένως προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα των έξι μιλίων, αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τις οποίες με το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης επιχειρεί να αρπάξει.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.