ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μέρβιν Κίνγκ : «Είναι φρικτό αυτό που συνέβη στην Ελλάδα.»
Wednesday
26/06/2019
03:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μέρβιν Κίνγκ
0

 

Μέρβιν Κίνγκ , 23 Ιουνίου 2019

 

Ο λόρδος Μέρβιν Κινγκ, πρώην διοικητής της κεντρικής Τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνέντευξή του στον Γιάννη Παλαιολόγο στην Καθημερινή, μίλησε με σφοδρότητα ενάντια στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. «Αυτό που είναι αδιανόητο είναι ότι η συλλογική προσπάθεια των Ευρωπαίων οδήγησε σε απώλεια ΑΕΠ στην Ελλάδα μεγαλύτερη από αυτήν των ΗΠΑ στα χρόνια της Μεγάλης Υφεσης – και σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση εισοδημάτων. Όταν ήμουν φοιτητής στα τέλη της δεκαετίας του ’60 θεωρούσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ ξανά. Ανεξαρτήτως αν έγινε εσκεμμένα ή όχι, είναι φρικτό αυτό που συνέβη στην Ελλάδα».

Υπέρ του “Brexit”

O πρώην κεντρικός τραπεζίτης –και νυν καθηγητής Οικονομικών στο “New York University”– προκάλεσε αναταράξεις προ διμήνου όταν τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία μετά μία εξάμηνη περίοδο προετοιμασίας. Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, σημειώνει ήταν «οριακό αλλά ήταν σαφές». Το Κοινοβούλιο, όμως, «παρότι ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της προκήρυξης του δημοψηφίσματος, στη συνέχεια ανακάλυψε ότι κατά πλειοψηφία διαφωνεί με το αποτέλεσμα αυτό και έτσι μπλόκαρε την εφαρμογή του».


Ο λόρδος Κινγκ είναι εξίσου επικριτικός απέναντι στην Τερέζα Μέι και στη συμφωνία που διαπραγματεύθηκε. «Η συμφωνία αυτή ήταν o χειρότερος δυνατός συνδυασμός: οδηγούσε στην απώλεια των οφελών συμμετοχής στην Ε.Ε. χωρίς την ανάκτηση κυριαρχίας. Η κ. Μέι άλλαξε τη θέση της από την άποψη ότι μία κακή συμφωνία είναι χειρότερη από την έξοδο χωρίς συμφωνία στην άποψη ότι είναι προτιμητέα η μη συμφωνία από το “no deal”. Κατάφερε έτσι κάτι που θεωρούσα ανέφικτο: ένωσε τα στρατόπεδα του “Leave” και του “Remain”. Δυστυχώς για εκείνη, τα ένωσε εναντίον της δικής της συμφωνίας».

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση Μέι έπρεπε να είχε προωθήσει το «φιλοευρωπαϊκό» επιχείρημα υπέρ του “Brexit”. «Οι Βρετανοί αγαπούν την Ευρώπη. Δεν αγαπούν την πολιτική δομή της Ε.Ε. Για πολλές χώρες που βρέθηκαν υπό κατοχή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή υπό στρατιωτική δικτατορία μεταπολεμικά, η προσχώρηση στην Ε.Ε. ήταν εχέγγυο δημοκρατίας. Η Βρετανία βρέθηκε τελευταία φορά υπό ξένη κατοχή το 1066».

 

Πηγή: seisaxthia-epam

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.