ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο φόβος του ευρασιατικού ΝΑΤΟ – Πως ζυγίζουν οι ΗΠΑ Ελλάδα και Τουρκία
Thursday
01/10/2020
16:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κων. Γρίβας
0

Σχόλιο GMR: Ο επίλογος του άρθρου σας κύριε Γρίβα, χρειάζεται και κάποια πρόταση, αν όχι εξαντλητική φυσικά, τουλάχιστον ένα στοιχειώδες επιχειρησιακό σχέδιο με εναλλακτικές διεξόδους και φυσικά με την συμμετοχή του λαού, πρωτίστως με την συνεργειακή διάθεση της “παιδείας των πεπαιδευμένων” (Εδώ η σχετική τριλογία που σας απεστάλη και αναμένουμε ένα ελάχιστο έστω σχόλιο).

._

 

 

 

Κώσ. Γρίβας, 1 Οκτωβρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πολλοί Έλληνες αδυνατούν να δεχθούν ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα σε θέματα κρίσιμα για την άμυνα της, όπως είναι η απομάκρυνση βαρέων όπλων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για χάρη της Τουρκίας. Και φυσικά δεν δέχονται ότι η Ουάσιγκτον ακολουθεί φιλοτουρκική πολιτική. Αντιθέτως, θεωρούν ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε στρατηγικό σύμμαχο της Ουάσιγκτον, ενώ η Τουρκία απομακρύνεται συνεχώς από τη Δύση.

 

Για να ενισχύσουν την άποψή τους επικαλούνται τις ολοένα και περισσότερες φωνές στο εσωτερικό των ΗΠΑ που καλούν για εξοβελισμό της Τουρκίας από τη Δύση, ενώ εν παραλλήλω οι σχέσεις με την Ελλάδα συνεχώς ενισχύονται. Ιδιαίτερα δε αν προχωρήσει η απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ και η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τότε (κατά την άποψή τους) η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει.

Η Ελλάδα θα μεταβληθεί στο ακρότατο σημείο της δυτικής γεωπολιτικής αρχιτεκτονικής, ενώ η Τουρκία θα βυθιστεί στην ευρασιατική άβυσσο και θα μετατραπεί σε εχθρό της Δύσης. Όμως, οι απόψεις αυτές δεν αντιλαμβάνονται τις ποιοτικές μεταλλάξεις που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στη γεωπολιτική ταυτότητα των δύο χωρών, στην αμερικανική γεωστρατηγική, αλλά και στο διεθνές σύστημα εν συνόλω.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.