ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πανηγύρισε» τον…Μελανσόν που χαρακτήριζε τον Τσίπρα ελεεινή φιγούρα
Saturday
18/06/2022
18:38 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αλ. Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Μάλιστα το 2018 είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του». !!!

_.

 

 

 

 

 

Νίκ. Παναγιωτόπουλος, 14 Ιουνίου 2022

 

 

 

 

 

 

Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», που έδωσε τη νίκη στη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές θα είναι πλέον διμέτωπο καθώς στο «παιχνίδι» θα μπει με μεγαλύτερη ένταση και το ΚΙΝΑΛ εκμεταλλευόμενο τον  αρκετό χώρο και τις πολλές «τρύπες» στο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της συμμαχίας των αριστερών, σοσιαλιστικών, πράσινων δυνάμεων στον Α΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα εξέλιξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδουρου και εξηγεί: «Η δυναμική του NUPES δίνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την ανάγκη σύμπραξης των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων, με στόχο την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς και την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής“.

Αλλά στην Κουμουνδούρου θέλουν να ξεχνούν ότι οι «Ανυπότακτοι» του Μελανσόν, ο οποίος ηγείται της αριστερής συμμαχίας Nupes, έχει τη χειρότερη άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα το 2018 είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου BFMTV ρώτησε τον Μελανσόν για μία παλαιότερη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού, στην οποία είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Εχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».

Ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς απάντησε σε υψηλούς τόνους στον τότε Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του. Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του; Δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν εγώ αναλάβω την εξουσία θα γίνω ένας ακόμη… Τσίπρας».

Δεν ξέρω για πόσους πολίτες στην Ελλάδα αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη η οποιαδήποτε επιτυχία του Μελανσόν. Το βασικό του όπλο είναι ένα ποτάμι προεκλογικών υποσχέσεων προς πάσα κατεύθυνση – μισθούς, συντάξεις, επιδόματα – που ο ίδιος υπολογίζει σε «επιπλέον 250 δισ. για να ανασάνει ο λαός». Η υλοποίηση μιας τέτοιας δέσμευσης θα οδηγούσε τη Γαλλία σε πτώχευση και λιτότητα, όπως το αρχικό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και ξεχνούν τις βαριές κουβέντες του Μελανσόν αλλά θυμίζουν στους Έλληνες, τι θα σήμαινε στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες ενός παράνομου ρωσικού πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, να βρεθεί στην πρωθυπουργία της χώρας ένας αντιευρωπαϊστής – φιλοπουτινικός λαϊκιστής. Αλλά και πάλι η αντιφατική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που στις Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία έλεγε για νίκη-μήνυμα της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αναφερόμενος στην επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας πως η ήττα της ακροδεξιάς αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Ευτυχώς στις βουλευτικές, ούτε η Ακροδεξιά συνέχισε την ανοδική της πορεία – η Λεπέν κινήθηκε λίγο πάνω από το 18%…

Ούτε το αριστερό συνονθύλευμα που είχε μαζέψει ο Μελανσόν συγκίνησε τα πλήθη – πήρε πέντε μονάδες λιγότερες από όσες είχαν αθροίσει τα ίδια κόμματα στις προεδρικές εκλογές. Αυτή η πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει που όποτε υπάρχει πολιτικό συμφέρον επιχειρεί να εμφανιστεί ως αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα αλλά παράλληλα και να φλερτάρει με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές για να ψαρεύει ψηφοφόρους από το κέντρο.

Η διφορούμενη και πολλές φορές αντιφατική τους στάση σε μια σειρά από κομβικής σημασίας θέματα δίνουν τη δυνατότητα όσο πλησιάζουμε στις κάλπες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να στραφούν κατά της Κουμουνδούρου ξαναφτιάχνοντας ένα ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με υλικά που καθημερινά προσφέρουν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», που έδωσε τη νίκη στη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές θα είναι πλέον διμέτωπο καθώς στο «παιχνίδι» θα μπει με μεγαλύτερη ένταση και το ΚΙΝΑΛ  εκμεταλλευόμενο τον αρκετό χώρο και τις πολλές «τρύπες» στο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα και κυρίως το κυρίαρχο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τα Εθνικά θέματα και τις απειλές του Ερντογάν. Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε καμία αμυντική συμφωνία, τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και τις προμήθειες συγχρόνων οπλικών συστημάτων.  

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προτάσσει το αφήγημα περί προοδευτικής διακυβέρνησης αλλά δεν υπάρχει «νύφη» για τον γάμο. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να «χτυπήσει» τις αδυναμίες του βασικού του αντιπάλου την ώρα που θα δέχεται τα πυρά της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και τις αυταπάτες. Η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα νωπή στη μνήμη και η σύγκριση με το αντιφατικό αντιπολιτευτικό αφήγημα επιτρέπει και στον Νίκο Ανδρουλάκη να ταυτίζει τον Αλέξη Τσίπρα με το παρελθόν και τον ίδιο με το μέλλον.

Επομένως υπό προϋποθέσεις και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πυροβολεί με κάθε ευκαιρία τα…πόδια του, μπορεί να αναδιαμορφωθεί το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» με διπλές διαρροές. Και με το ΚΙΝΑΛ να μπορεί να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο και να αντικαταστήσει το σημερινό δικομματικό σύστημα των κομμάτων εξουσίας.

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.