ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Παράθυρο» Άγκυρας για κοινή προσφυγή Ελλάδας – Τουρκίας στη Χάγη
Sunday
22/12/2019
21:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Το CNN “Greece”, μας υποδεικνύει το “παράθυρο” της αυτοκτονίας.

Εκεί θα μας σπρώξει η ανοχή μας και ποιο πολύ η συμμετοχή μας, στην “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιπροσωποκοινοβουλευτική διακυβέρνηση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους “αντι”μνημονιακούς εν χορώ πολιτευόμενους (ε, τι θέλουμε τώρα, να χορέψουν τον χορό του Ζαλόγγου οι άνθρωποι;;;) .

 

 

 

CNN Greece, 22 Δεκεμβρίου 2019

 

 

«Παράθυρο» για μια κοινή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αφήνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν είναι αντίθετη, από θέση αρχής, με το πνεύμα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέει αναφορικά με το Μνημόνιο Κατανόησης με τη Λιβύη: «Στην περιοχή μας υπάρχουν περίπλοκα προβλήματα για οποία κάθε μέρος έχει τη δική του ερμηνεία. Από την αρχή η Τουρκία υιοθέτησε πάντοτε μια πολιτική, επιδιώκοντας διάλογο για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Δυστυχώς οι εκκλήσεις μας για διάλογο έχουν πέσει σε ώτα μη ακουόντων… Η Τουρκία, όπως έπραξε και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην περιοχή αυτή».

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο Ελλάδα και Τουρκία να προσφύγουν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών λέγοντας:

«Η επιλογή να αχθούν οι διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν συζητήθηκε ανοικτά στη συνάντηση του προέδρου μας με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη στο Λονδίνο, καθώς είναι ένα ζήτημα που αφορά μεταγενέστερο στάδιο. Δεν αναγνωρίζουμε αυτόματα την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου και η Ελλάδα έχει διατυπώσει επιφύλαξη επί της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις. Ωστόσο παραμένουμε ανοιχτοί σε όλες τις επιλογές που είναι αποδεκτές για τις δύο πλευρές, αλλά πρέπει να έχουμε μια διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε σε ένα αμοιβαία αποδεκτό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Είναι εμφανές ότι η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε στα εξώφυλλα του ελληνικού Τύπου ενώ οι θέσεις μας παρουσιάζονται ηθελημένα ως “εχθρικές”, “επιθετικές” ή “παράλογες”. Ωστόσο, στην Τουρκία, δεν τρέφουμε αρνητικά αισθήματα για την Ελλάδα και η τουρκική κοινή γνώμη, όπως και ο Τύπος εστιάζουν σε γεγονότα παρά στην προπαγάνδιση αρνητικών απόψεων».

Ερευνητικά σκάφη στην Κρήτη;

Στο ερώτημα, αν η Τουρκία εξετάζει την επιλογή της χορήγησης αδειών για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή που οριοθέτησε η Άγκυρα με την κυβέρνηση Σαράζ, όπου περιλαμβάνεται και η Κρήτη, ο Μεβλούτ Τσαβουσογλου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο: «Ενδέχεται να εξετάσουμε τη χορήγηση αδειών για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς θα επρόκειτο για άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα μας στην περιοχή αυτή».

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Άγκυρας στο πλαίσιο της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό, ενώ σε ό,τι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού επιρρίπτει την ευθύνη στους Ελληνοκυπρίους λόγω της άρνησής τους να αποδεχθούν την πολιτική ισότητα.

«Υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης από την ελληνοκυπριακή πλευρά…Ό,τι κι αν ισχυρίζεται, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί την εξουσία και την ευημερία με τους Τουρκοκυπρίους. Αντιθέτως, προτιμά να τους θεωρεί μειονότητα σε ένα ενιαίο κράτος».

 

Πηγή: cnn.gr

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.