ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ψάχνοντας διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ – Ο κόσμος ακόμα ψάχνει τον… “κανένα”
Saturday
03/10/2020
16:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Πιο εντός της “κανονικότητας” ψάξιμο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, κύριε Ανδρονόπουλε.

Να μας λείπετε (ως τέτοιος, γιατί δεν μένετε σε λοιπές δημοσιογραφικές πλευρές σας;).

._

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 2 Οκτωβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 


Συμφωνούν πως το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μονοδιάστατο, εναντίον των πολλών και υπέρ των λίγων, καθώς αποσαθρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και επιχειρεί την παράδοση του δημόσιου συστήματος Yγείας στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως είναι εκτός της πραγματικότητας που δημιούργησε στην οικονομία ο κορωνοϊός. Συμφωνούν ότι η έκθεση Πισσαρίδη είναι ασαφής και οι μεταρρυθμίσεις που υπονοεί, αποδομητικές και νεοφιλελεύθερες. Συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πως χρειάζεται ένα νέο “Κοινωνικό Συμβόλαιο”.

Η «νέα κοινωνική συμφωνία» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας θα περιλαμβάνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, την επαναρρύθμιση της εργασίας, ισχυρό κοινωνικό κράτος, μια συνεκτική πολιτική για τη νέα γενιά, μια αποφασιστική στρατηγική για το περιβάλλον και βαθιές θεσμικές τομές για την ενίσχυση της Δημοκρατίας. Η Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για ένα προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις στη λογική «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Βέβαια, παραβλέπουν αμφότεροι, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, ότι κάθε φορά που ακούει ο Έλληνας πολίτης περί “κοινωνικού συμβολαίου” αντιλαμβάνεται πως θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη του. Είναι όπως η λέξη “μεταρρύθμιση”, που ταυτίστηκε με την αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Είναι έννοια μαγαρισμένη, παλιομοδίτικου λαϊκισμού. Ας σκεφτούν νέους όρους, πιο σύγχρονους, πιο ουσιαστικούς και κυρίως πιο σεμνούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.