ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Συρίγος: Καθοριστική η ταχύτατη έξοδος του ελληνικού στόλου
Saturday
01/08/2020
11:45 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αγγελος Συρίγος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Ν.Δ.
0

Σχόλιο GMR: Και με την παραβίαση της (θαλάσσιας) Εθνικής κυριαρχίας της Κύπρο κύριε Καθηγητά, τι κάνει η Ελλάδα;;; Το ερώτημα βεβαίως, για να μην αλληλοϋποτιμώμεθα, είναι ρητορικό.

._

 

 

 

Αγγ. Συρίγος, 30 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

Εδεικτική των αντιλήψεων της Τουρκίας για το πως αντιλαμβάνεται το διάλογο» χαρακτήρισε ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής της ΝΔ και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων την κινητικότητα τις τελευταίες ώρες του Barbaros.

 

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, «ο Ερντογάν προσπαθούσε να αιφνιδιάσει την προηγούμενη εβδομάδα με τα πλοία, όπως προσπάθησε να αιφνιδιάσει και με τον Έβρο» τον περασμένο Μάρτιο, με τον Βουλευτή της ΝΔ να επισημαίνει πως «η ταχύτατη έξοδος του ελληνικού στόλου ήταν το κρίσιμο σημείο και μετά η διπλωματία» για την επιτυχή διαχείριση της νέας κρίσης από ελληνικής πλευράς.

 

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Συρίγος υπενθύμισε πως «η Τουρκία τους τελευταίους 17 μήνες έχει αποδείξει ότι το μόνο που αντιλαμβάνεται δεν είναι το διεθνές δίκαιο, αλλά η ισχύς», προσθέτοντας πως η «άμεση έξοδος του ελληνικού στόλου και η παρουσία του απέναντι από τα τουρκικά πλοία έκανε την Τουρκία να διστάσει», δίνοντας σύμφωνα με τον Καθηγητή τη διπλωματία να δράσει.

Μολονότι, η Τουρκία κάνει σεισμογραφικές έρευνες από το 2013 «χωρίς αντίδραση», ο κ. Συρίγος υπογράμμισε πως «έχει σημασία και η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στην περιοχή», τη στιγμή που «το κακό όμως είναι ότι η Τουρκία και ο Ερντογάν θεωρεί ότι έχει προσωπική σχέση με τον Τραμπ», συνέχισε ο ίδιος.

Παράλληλα, «το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έδωσε ένα σαφές μήνυμα ότι δε θα δεχθούμε» παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων βάρυνε καθοριστικά κατά τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, αφού «για το ίδιο γεγονός, το οποίο περνάει απαρατήρητο για την Κύπρο, για το ίδιο γεγονός πάνε να επιβληθούν κυρώσεις για την Ελλάδα» από την ΕΕ.

Αντίθετα, ο κ. Συρίγος ,μιλώντας στον Θέμα 104,6 σημείωσε ότι η «ΕΕ δεν επέβαλε κυρώσεις από το 2013-2019 στην Τουρκία που έκανε σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ», αφού η Κύπρος δεν είχε στόλο να διακόψει την Τουρκία.

«Υπάρχουν 2 διαφορετικά πράγματα» ωστόσο, διευκρίνισε, ο κ. Συρίγος, διευκρινίζοντας ότι άλλο διάλογος και άλλο διαπραγματεύσεις. «Το να συζητάς με τον άλλο, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, αλλά το να καταλήξουμε σε συμφωνία για το τι θα διαπραγματευθούμε το θεωρώ ανυπέρβλητο εμπόδιο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Με αυτά τα δεδομένα, «η Τουρκία μας έδωσε ένα τελεσίγραφο μέχρι το Σεπτέμβριο να συζητήσουμε». «Αν δεν συζητήσουμε θα βγω» προειδοποιεί η γειτονική χώρα εκτιμά ο κ. Συρίγος, όπως και ότι «η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει πιο νωρίς στο επεισόδιο που ετοίμαζε» λόγω της Γερμανικής Προεδρίας στην ΕΕ.

 

 

Πηγή: tovima.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.